برگزاری دوره آموزش مبلغین استان کردستان
به گزارش معاونت فرهنگی مدیریت استان دوره آموزشی مبلغین با همکاری بسیج طلاب به مدت سه رو در تاریخ10-12آذردرمجتمع یاوران مهدی در کنار مسجد مقد جمکران با حضور حجت الاسلام والمسلمین بابا شاهی مسئول نماینده ولی فقیه در سپاه بیت المقدس برگزار گردید.
حجت الاسلام والمسلمین بابا شاهی طی سخنانی فرمودند: وظیفه ی که خواهران مجاهد وطلبه دارند بیشترازبرادران است .این موقعیت بیشتری برای علم آموزی وتبلیغ دارند .اینان وارث انبیا می باشند ومی توانندوارثت انبیاء رابه مرحله ظهور برسانندچراکه .«العلماء ورثه النبیاء علماء وارثان انبیاء هستند.
خداوند عنایت کرده دین ودین داری رابرای ما مشخص کرده وتا ما از حیرت وضلالت به دور باشیم
ایشان با اشاره به کید ونقشه های دشمنان برای دور ساختن مسلمانان از اسلام وخالی گذاشتن سنگرفرمودند:یکی ازاین سنگرهای مهم وحساس حوزه های علمیه است.طلاب باید حواسشان راجمع کنند تا جلوی اختلافات رابگیرند.هدف دشمن ایجاد ناامنی در داخل کشوراست وظیفه ما به عنوان یک طلبه این است با صحبت وسخنرانی ،امرونهی مقابل اهداف آن ها بایستیم .نگذاریم به اهداف خود برسند.
نماینده ولی فقیه سپاه با تاکید بروظیفه زنان منتظر درعصرغیبت چنین بیان کردند:مهدویت واعتقاد به وجود امام غایب رمز حیات می باشد هویت مادررسیدن مابه خداست ومهدویت راه خداست.زن منتظر زن مومن است اگرشمادرزندگی حالت انتظار داشته باشید افضل اعمال است.
ایشان با تصریح بر پیگیری مطالعه وتلاش کوشش طلاب در مراحل آموزی وتهجد عنوان کردند:طلبه باید نسبت به امام زمان (عج)شناخت وآگاهی داشته باشد باید سطح علم وآگاهی خود رابالا برده وتربیت نسل منتظر وآشناسازی فرزندان با امام زمان (عج)یکی از وظایف مهم طلبه منتظر است.
این دوره آموزشی با حضوراساتید مجرب به مدت سه روز به طول انجامیدکه ساعت8صبح آغاز گردید،
کارگاه آئین همسرداری با حضور حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا پارچه باف
کارگاه اهمیت وجایگاه نماز با حضور حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا محمودی
کارگاه بیان فلسفه هجرت حضرت معصومه به شهر مقدس با حضورآیت الله سعیدی برگزار گردید.
fرگزاری جلسه اخلاق عمومی با موضوع: ذی طلبگی مورخ 94/09/30رأس ساعت 10 صبح به مدت یک ساعت در این مدرسه مبارکه برگزار گردید.
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه علمیه حضرت زینب(س) شهر سریش آباد نشست اخلاقی با حضور حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای چراغعلی عربیان استاد اخلاق در این مدرسه مبارکه برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای چراغعلی عربیان با گرامیداشت سالروز آغاز ولایت مهدی موعود(عج) سخنانشان را با حدیثی از امام حسن عسكرى عليه السلام شروع کردند و فرمودند: دو خصلت است كه بالاتر از آنها چيزى نيست : ايمان به خدا و سود رساندن به برادران.
ایشان در ادامه افزودند: تمام اعمال ما تحت نظارت است و باید به گونهای رفتار کنیم که ناظران از ما ناراضی و ناراحت نباشند، ذی طلبگی این است که اخلاق طلبه با مردم خوب باشد مراقب حرکات و رفتار و حالات خود درمقابل مردم باشند تا کوچک ترین جسارتی به آنها ننمایند.
ایشان با اشاره به روایتی از امیر مومنان علی (ع) که آمده است «حفض الجناح زینه العلم؛ زینت دانش و علم ، فروتنی و تواضع است اظهار داشت: شرط اول طلبگی تواضع و فروتنی است که علائم این تواضع و فروتنی عبارت است از اینکه انسان در برابر مردم خوش رو و خوش برخورد باشد و در سلام کردن و رعایت ادب از دیگران سبقت گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای عربیان فرمودند: هر جا که فروتنی و تواضع حاضر شود علم و دانش و حکمت نیز در آن جا می روید و این گونه است که عقل و علم در کنار هم قرار می گیرد و اصولا علم و دانش زمانی جلوه گری می کند که انسان فروتنی نماید و اگر تکبر ورزد علم و دانش زشت می شود و ارزش و اعتبار خود را از دست می دهد.
در پایان فرمودند: ما چون طلبگی را خود انتخاب کردیم یقین بدانید که مسلمان بودن را نیز خودمان انتخاب کردیم و تقلیدی نبوده بنابراین وظیفه طلبگی خوب درس خواندن است و گرفتن نمره از دست امام زمان(عج) می باشد.
7 کار ساده برای تبدیل کردن مهربانی بهیک عادت
۱- هر کاری را از ته دل انجام دهید
راحت ترین راه برای تبدیل کردن هر کاری به یک عادت این است که اول از همه برای انجامش دلیلی بیابید.
وقتی از ظاهر دیگران تعریف می کنید یا به دوستی به خاطر پیشنهاد شغلی خوبی که دریافت کرده است تبریک می گویید، این کار خود را با احساس ناخشنودی همراه نکنید.
اگر از چیزی تعریف می کنید اجازه دهید از ته دل باشد. با این کار لذت تجربه ی چندباره ی این احساس شما را به تکرار آن تشویق خواهد کرد.
۲- در نظر داشته باشید که مهربانی کردن به دیگران لزوماً زحمتی ندارد
محبت کردن به دیگران هزاران شیوه ی مختلف دارد که با کمی توجه به اطراف، آنها را بسیار ساده و دست یافتنی خواهید یافت.
اغلب افراد این تصور را دارند که مهربانی کردن به دیگران کاری پر دردسر و زحمت آفرین است. این در حالی است که می توان برای محبت کردن به اطرافیان، هر روز قدم های کوچک و مؤثری برداشت.
باز نگه داشتن در برای کسی که بعد از شما قصد ورود به ساختمان را دارد، احوالپرسی صبحگاهی ، و هزاران کار کوچک دیگر مثل اینها شاید خیلی به چشم شما نیایند، اما تأثیر قابل توجهی روی زندگی شما خواهند گذاشت.
۳- هر روز صبح هدفی محبت آمیز برای خود مشخص کنید
هر روز صبح که از خواب بر می خیزید، یک اقدام محبت آمیز برای روز خود در نظر بگیرید. تقویت این حس نیز مثل خلق هر عادت دیگری نیازمند اقدامات عملی است و هدفگذاری راه آسانی برای رسیدن به این موفقیت است.
پیدا کردن یک دلیل برای مهربان بودن می تواند هر روز هنگام بیدار شدن از خواب، تمام زیبایی های زندگی را به شما یادآور شود.
۴- از دیگران تشکر کنید
فراموش شده ترین ویژگی مهربانی شاید قدردانی باشد، چون آنقدر به این موضوع توصیه شده است که برای هر کسی عادی می شود. یک تشکر خشک و خالی کمتر از ده ثانیه زمان شما را خواهد گرفت، اما تأثیر آن می تواند مدتها ادامه داشته باشد.
هیچکس نمی تواند بگوید عبارت ساده ای مثل این چقدر می تواند احساس خوبی به دیگران ببخشد. بنابراین از کارکنان خود به خاطر زحماتی که برای شما می کشند، هرچند کوچک، تشکر کنید. آنها نیز به مرور دلایلی برای تشکر کردن از شما خواهند یافت.
۵- برای خود آرمان داشته باشید
داشتن باور هایی که بتوانیم نیت خیرمان را از آن طریق ابراز کنیم اهمیت زیادی دارد. آرمان شما چه کمک به یک مؤسسه ی خیریه باشد، چه کمک به یک دوست برای حل مشکلاتش، باعث می شود از هر کاری لذت بیشتری ببرید. همه از کمک به دیگران لذت می برند.
۶- با خودتان مهربان باشید
در گیر و دار کمک به دیگران، مهربان بودن با خودتان را از یاد نبرید. همه ی ما موجودات مهم و منحصر به فردی هستیم که لیاقت برخوردی مناسب و توأم با احترام را داریم.
با بالا گرفتن مشغله ها و درگیری های روزانه، خیلی راحت ممکن است این را از یاد ببریم، اما تنها راه حقیقی کمک به دیگران این است که اول به خودمان کمک کنیم. بنابراین، با خودتان مهربان باشید. جسم و ذهن شما قدردان این توجه خواهند بود.
۷- بیشتر لبخند بزنید
شاید بتوان گفت آسانترین کار این فهرست، یعنی داشتن لبخندی روی لب، بیشترین تأثیر را دارد. حتی اگر گاهی اوقات انرژی درونی لازم برای قرار دادن لبخند روی لبهای خود را ندارید، تلاشی عمدی برای این کار، بی آنکه کلامی رد و بدل شود برای مخاطبین شما این پیام را در بر خواهد داشت که شما سعی دارید با آنها مهربان باشید.
برگزاری نشست سبک زندگی اسلامی با عنوان اهمیت وجایگاه علوم دینی در مدرسه فاطمه الزهرا(س)باحضور نماینده ی معززولی فقیه در استان کرمانشاه حضرت آیه الله العظمی علما (مد ظله العالی)
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه فاطمه الزهرا(س)کامیاران در تاریخ 26/8/94 نشست سبک زندگی اسلامی با عنوان اهمیت وجایگاه علوم دینی با همکاری حوزه ی علمیه امام باقر (ع) و با سخنرانی نماینده ی معززولی فقیه در استان کرمانشاه حضرت آیه الله العظمی علما (مد ظله العالی)برگزار شد .
نماينده ولي فقيه استان كرمانشاه آیت الله علماء سخنان خويش را با حمد و ثناي الهي و ذكر دعا آغاز نمودند وفرمودند خداوند تبارك و تعالي مي فرمايند: اي پيغمبر كساني كه عالمند، بصيرند، به علم فطرت، علم توحيد و علم بندگي آشنا هستند با كساني كه هيچ علمي ندارند مثل هم هستند… !؟!گاهي اوقات ما اصطلاحات خوب را مي دانيم ولي اينها به تنهايي كفايت نمي كند، آنچه كه به كار روح مي دهد همان روح الهي، روح تقوا، روح بندگي و … مي باشد. هنر اين است كه چاشنه ي اين اصطلاحات ايمان، تقوا و بندگي باشد. چنانکه حضرت امام با علم نافع اين انقلاب را بنياد نهاده و آن علم و اسلامي بود كه توانست شرق و غرب را به زانو درآورد. امام تربيت شده ي همين حوزه ها بودند، تربيت شده قرآن و حديث بودند اما رمز موفقيت ايشان كه توانستند در برابر دو ابر قدرت دنيا بايستند همان همت بي نظيرشان بود كه روي تقوا، بصيرت شناسي، علم و دانش و … نهادند.
نماينده ولي فقيه در استان كرمانشاه خاطر نشان كردند كه ما بايد دين را ذوب كنيم تا با گوشت و خونمان عجين شود تا بدين وسيله همچون امام گرديم. شما دقت نماييد كه امام با آن همه مشغله، روزي روزي 3- 10 جزء قرآن را تلاوت مي كردند. و اين يعني گوشت و پوست امام با دين يكي شده است.
ايشان در ادامه اشاره به روايت پيامبر نمودند كه مي فرمايند: «علم نور است و همين علم تنها با قواعد صرف، نحو، اصول، فقه و … درست نمي شود مگر اينكه يك مسير الهي و نوراني را در نظر بگيريم.» از سويي ديگر به تفسير زمخشري اشاره نموده و فرمودند به ايشان بار الله مي گويند و اين به خاطر كار بزرگي بود كه انجام داد و آن تفسير قرآن بود و افتخار همسايگي خدا را پيدا كرد. اگر چارچوب زندگي خويش را رنگ الهي بخشيم، نطق ما نيز الهي و نوراني مي گردد. رسول اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) فرمودند: «قيمت يك انسان به اندازه علم و آگاهي و دانش اوست.» در اينجا منظور از علم توحيد، دين شناسي، خداشناسي و … است. امام علي (عليه السلام) نيز در اين رابطه مي فرمايند: «قيمت ما بهشت است و اين در صورتي براي انسان حاصل مي شود كه انسان خداجو و خداشناس باشد و اين انسان خودش را قبول داشته باشد.
ايشان بیان داشتند كه شما فكر نکنيد كه در زمان هاي گذشته گناه وجود نداشته و امروزه هست بلكه در همه ي زمان ها گناه و فساد بوده است وليكن در هر دوراني گناه با يك مدل خاصي نمايان مي گردد. در دوران ما نيز گناهان مختلف گوشي، ماهواره و اينترنت وجود دارد. از اين رو بايستي سعي كنيم لحظه به لحظه عمرمان بهبيشتر به خدا نذيك شويم و با همين سبك و سياق زندگي كنيم. امروز رئيس جمهور فرانسه بيان كرد كه اگر بخواهيم داعش را سركوب كنيم بدون كمك كشور ايران اين امر ميسر نمي گردد. كه اين نشان از اقتدار كشورمان است كه همه در سايه اسلام و علم الهي و به بركت خون شهدا به ايران داده است.
بیست وچهارمین نشست مدیران محترم مدارس سطح استان
بیست وچهارمین نشست مدیران محترم مدارس سطح استان کردستان در حوزه علمیه فاطمه الزهرا (س) بیجار با حضور مدیرمحترم استان ومدیران سطح مدارس برگزار گردید.
ابتدای جلسه مدیر محترم مدیریت استانی حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای صالحی ضمن عرض خیر مقدم وتشکر از حضور مدیران محترم مدارس سطح استان از مدیران محترم درخواست نمود مسائل ومشکلات مربوط به حوزه های علمیه رامطرح نمایند.
در ادامه جلسه مدیران محترم درخصوص مشکلات مربوط به حوزه های خود مطالبی را مطرح نمودندوبه بحث وتبادل نظردرخصوص مشکلات پرداختن وموارد ی نیز مصوب گردید.
درادامه جلسه در خصوص پذیرش سال آینده مباحثی مطرح گردید ومقرر شد مدیران محترم تبلیغات پذیرش را منحصر به ایام پذیرش نکنند وقبل از شروع پذیرش به صورت رسمی نسبت به تبلیغ واطلاع رسانی در این خصوص اقدامات لازم را مبذول نمایند.
سلام، امام غریب من!
سلام، امام غریب من!
آمدهام؛ با تمام دلم، با قدمهای احساسم، با حضور هر چه تمام ارادتم.
آمدهام؛ تا فانوسهای روشن اشکهایم را، بر مزار بیچراغت، بیاویزم!
آمدهام؛ تا شریک غربت بینهایتت باشم.
آمدهام ـ کبوترانه آمدهام ـ تا از دستان مهربانت، آب و دانه بدهی!
آمدهام؛ با دسته دسته یا کریمهای اخلاص و محبّت، تا شاید لحظهای در گنبد نگاه مهربانت، پناه گیرم.
ای کریم اهل بیت! حالا این من و این وسعت بیحدّ و مرزِ لطف تو.
این دلِ کوچک من و این عنایت بزرگ تو. این گدای غریب و این هم، سلطان غریب؛ بزم غریبانهمان جور است.
تو غریب، من هم غریب.
امّا … نه! غربت من کجا و غریبی تو کجا! آخر شما، غربتت را هم از پدر به ارث بردهای و هم از مادر مولای من! چگونه میشود زینت شانههای پیامبر باشی، خون علی و فاطمه در رگهایت جاری باشد، سید جوانان اهل بهشت باشی و آن وقت، این روزگار نامرد، دل به عشقت نسپارد. امام مظلوم من! چند بار از پشت، خنجر خوردهای؟! چند بار نیش سوزناک خیانت را چشیدهای؟! چند بار …؟ انگار قصّه غربت شما پایان ندارد! آقا! زهری که بر جگرت نشست، تنها زهر جعده نبود؛ زهر بدعتی بود که مسیر عشق را عوض کرد. وقتی که دل به این بدعت بسپرند، عجیب نیست اینکه حتی در کنار همسفر زندگیت، غریب باشی!
یا کریم اهلبیت! تو بزرگتر از آن بودی که در ذهن کوچک بشر بگنجی.
اى کریم اهل بیت علیهم السلام! قلب اندوهگینمان در عزاىت ، دیدار و شفاعتت را در قیامت مى طلبد تا طعم بخشندگى تو را دریابیم.
برگزاری نشست اخلاقی با عنوان ذی طلبگی با حضور امام جمعه محترم شهر قروه حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا حسن بابائیان در قروه
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه الزهرا(س)قروه نشست اخلاقی طلاب با عنوان ذی طلبگی با حضور امام جمعه محترم شهر قروه حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا حسن بابائیان در مورخ 18/8/94 برگزار گردید وایشان بعد از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر به ایراد سخن پرداختند و خطاب به طلاب فرمودند: قرائت سوره یس تاثیر بسیار شگفتی بر قلب و روح انسان دارد کسی که روح بزرگ و پرورش یافته نداشته باشد.نمی تواند زندگی خوبی داشته باشد. استاد در ادامه افزودند: بهار عمر هر شخصی کوتاه است و باید از آن بهره مفید ببرد، شخص پیر بینایی و شنوایی و قدرتکلم و و قدرت جسمانی او ضعیف است و همه متوجه شکست او می شوند و بهار و نشاط عمر برای همیشه نیست.
حجت الاسلام بابائیان افزودند: حالا که طلبه شدید باید دل را از اغیار جلا داده و دل را مختص خدا کرد. البته نباید افراط و تفریط در میان باشد،هردو ممنوع است چون در این دنیا زندگی می کنیم باید خوب زندگی کنیم طبق آیه قران که می فرمایند: ربنا آتنا فی الدنیا حسنه و ….. حسنه به نیکی و خوب زندگی کردن تعبیر شده است. برای دنیا آباد باید تلاش کرد ولی نباید فراموش کنیم که دنیا دار مکافات و فانی است و آخرت دار قرار و جایگاه ابدی ماست.
استاد در ادامه به حدیث نبوی اشاره نموده و افزودند: ما خلقتم للبقاء بل خلقتم للفناء … شما برای بقا آفریده نشده اید بلکه برای فنا آفریده شده شما از این خانه به خانه دیگری منتقل می شوید پس باید خود را برای آباد کردن دنیای دیگر(آخرت) آماده کنید.
حاج آقا بابائیان اظهار نمودند: تا سختی ها نباشد زیبائیها جلوه نمی کند. اگر نیت خوب نباشد حتی نماز هایی که می خوانیم و سجده هایی که داریم اثر نخواهد داشت و سجده کردن و عبودیت معنایی نخواهد داشت. ما بایداز خودمان شروع کنیم اگر چشم از خود فرو ببندیم و و به روی دیگران باز کنیم و عیب های آنان را ببنیم راه به جایی نمی بریم ما باید ابتدا به عیب ها و نواقص و درون خود نگاه کنیم و سپس به عیب اطرافیان خود توجه کنیم.
بابائیان در ادامه افزودند: از نشانه های شیعه پیشانی به خاک ساییدن و درهر شبانه روز 50 رکعت نماز خواندن و زیارت اربعین خواندن وهمچنین انگشتری به دست کردن وبسم الله الرحمن الرحیم را بلند گفتن است.
در ادامه حضور حجت الاسلام بابائیان جلسه با مدیر مدرسه سرکار خانم عبدی داشتند که خانم عبدی گزارشی اجمالی از فعالیتهای حوزه علمیه به حضور ایشان عرض نمودند.
برگزاری کلاس های حفظ قر ان کریم در سقز
با توفیقات خداوند متعال و عنایات ویژه حضرت ولی عصر(عج) مدرسه علمیه حضرت فاطمه(س) موفق به برگزاری دوره تدریجی طرح حفظ قرآن کریم برای کلیه طلاب این مدرسه مبارکه شد. در این طرح عظیم که به همت اساتید، کادر و همکاری کامل اعضای مجموعه و طلاب ایجاد شده است اولین گام خود را روز دوشنبه مورخ 25/8/94 همزمان با سالروز وفات دردانه حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) حضرت رقیه(س) رسما آغاز نمود. شیوه این کار استفاده از خود اساتید محترم مدرسه علمیه میباشد که دوره حفظ را گذرانده و دارای مجوز از مراکز قرآنی میباشند.به همین منظور روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه به اجرای این برنامه در ساعات آموزشی طول هفته اختصاص داده شده است و هر استاد با یک پایه روش حفظ قرآن کار می کنند. طرح از جزء سی ام قرآن کریم آغاز و همزمان کلیه کلاس ها به تدریج پیش میروند .
برگزاری راهپیمایی 13 آبان درسنندج
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه ریحانه النبی(س)سنندج مراسم تظاهرات ضد استکباری یوم الله 13 آبان از ساعت 10صبح 13/8/94ازمیدان آزادی آغاز گردید، طلاب حوزه علمیه ریحانه النبی(س) همراه باآحاد مردم و شخصیتهای سیاسی و لشکری کشور برای سی وهفتمین بار شعارهای «مرگ بر آمریکا» و «هیهات منٌا الذله» انزجار خود را از جنایات آمریکا علیه ملت ایران ابراز داشتند.
در پایان مراسم دکتر محمد پناه سخنانی در خصوص محکوم کردن آمریکا ایراد نمودند وهمچنین بعد از قرائت قطع نامه پرچم آمریکا واسرائیل را به آتش زدند
شب هفتم محرم: یادآور حضرت علی اصغر
در شب هفتم محرم امام حسین علیه السلام با ابن سعد ملاقات و گفتگو کردند. خولی بن یزید اصبحی چون عداوت شدیدی با امام حسین علیه السلام داشت ماجرا را به عبید اللّه بن زیاد گزارش داد و آن ملعون نامه ای برای عمر سعد نوشت و او را از این ملاقات ها بر حذر داشت و دستور منع آب را صادر کرد.
روز هفتم ماه محرّم الحرام:
1- در روز هفتم محرم عمر بن سعد با سپاهیان خود بین امام حسین و یاران، و آب فرات فاصله ایجاد کرده و اجازه نوشیدن آب به آنها نداد.
زمانیکه نامه ابن زیاد بدین مضمون رسید که نگذارید حتی یک قطره آب هم به آنها برسد. عمر بن سعد نیز بدون فاصله “عمرو بن حجاج زبیدی” را با چهار هزار تیرانداز مامور منع آب فرات کرد، که به هیچ وجه آبی به خیمه گاه پسر پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم برده نشود.
بدین ترتیب در این روز آب را بر اهل بیت سید الشهداء علیه السلام بستند.
2- در این روز مردی به نام “عبداللّه بن حصین ازدی” که از قبیله “بجیله” بود فریاد برآورد: ای حسین! این آب را دیگر بسان رنگ آسمانی نخواهی دید! به خدا سوگند که قطرهای از آن را نخواهی آشامید، تا از عطش جان دهی!
امام علیهالسلام فرمودند: خدایا! او را از تشنگی بکش و هرگز او را مشمول رحمت خود قرار نده.
حمید بن مسلم می گوید: به خدا سوگند که پس از این گفتگو به دیدار او رفتم در حالی که بیمار بود، قسم به آن خدایی که جز او پروردگاری نیست، دیدم که عبداللّه بن حصین آنقدر آب می آشامید تا شکمش بالا می آمد و آن را بالا می آورد و باز فریاد می زد: العطش! باز آب می خورد، ولی سیراب نمی شد. چنین بود تا به هلاکت رسید.
حضرت علی اصغر:
این شب یادآور کوچکترین کودک واقعه کربلا است، شیرخوار دلبندی که جان خود را با بی رحمی لشکریان عمر بن سعد از دست داد
حسین بن علی در روز عاشورا علی اصغر را که از تشنگی بی تاب شده بود به میدان جنگ برد و او را بر دو دستان خود قرار داد و فرمود:
” از یاران و فرزندانم، کسی جز این کودک نماندهاست. نمیبینید که چگونه از تشنگی بی تاب است؟ اگر مرا رحم نمیکنید حداقل به این کودک رحم کنید “
در این حال در بین سپاهیان عمر سعد تشکیک ایجاد شد که ما برای جنگیدن با کودکان نیامدهایم در این حال عمر سعد به حرمله دستور داد که با تیر سه شعبه کودک را بکشد و در این حین که حسین بن علی در حال گفتگو بود تیری از کمان حرمله آمد و گوش تا گوش حلقوم علی اصغر را درید. حسین بن علی خون گلوی او را گرفت و به آسمان پاشید.
حافظ در بیانات رهبری
بیستم مهرماه، قرین و همنیشن نام شاعری است که مهرش در عمق جان مردم این سرزمین نشسته و شعرش در ذهن و بر زبان ایشان جاری است. شاعری که متعلق به همهی قرنها و محبوب همهی قشرهاست. یادداشت زیر بخشی از گرامیداشت حافظ شیرازی در بیانات رهبر معظم انقلاب است که بهمناسبت «روز حافظ» منتشر میشود.
امامِ غزل
حافظ و غزلیاتش اگرچه در تاریخ شهره و شناختهشدهاند، اما هم او و هم شعرش آنچنانکه سزاوار است، شناخته نشدهاند. حافظ ستارهی درخشندهی غزل و زبان فارسی است و پشت سر تمام غزلهایش، قرآن در دل خانههای بسیاری نشانده شده است. اما عدم اهتمام به معرفی و شناساندن این شاعر حکیم و فقدان درک قامت شعر و مضامین بلند او، غزلش را دستمایهی سطحینگری کرده و گاهی شخصیت او را از حکیمی عالم به رند میکدهنشینی تنزل داده است.
بیتردید پیشدرآمد چنین غفلتی، عدم التفات به هویت فرهنگی و بهدنبال آن، ادبیات و شعر است. امر تأسفآوری است که به اعتقاد بسیاری از افراد عام و خاص، فرهنگ مقولهی مهمی نیست و هنرهایی نظیر شعر بیشتر وجههی سرگرمی و تشریفاتی دارند. اما رهبر فرزانهی انقلاب در تبیین اهمیت شعر و کارکرد اجتماعی آن میفرمایند: «شعر، حافظِ هویت ملی است، حافظ هویت ملی. هویت ملتها عبارت است از مشخصههای فرهنگی آنها و مزیتهای فرهنگی آنها. این هویت فرهنگی یک ملت را تشکیل میدهد. این هویت فرهنگی، اصل است. اگر چنانچه این از یک ملتی گرفته بشود، این ملت هضم خواهد شد؛ یعنی در واقع بهمعنای حقیقی کلمه نابود خواهد شد. حالا در یک مشخصهی جغرافیایی قرار میگیرد، اما چیزی نیست. هست، اما بودن او مثل نبودن است. هویت فرهنگی، همهی حیات یک مجموعه و یک ملت است. شعر میتواند این هویت فرهنگی را هم تقویت کند و غنی کند و تغذیه کند؛ که در باب هویت فرهنگی هم باز به شعرای تاریخ خودمان که نگاه میکنیم (زبانآوران بزرگ)، میبینیم پیامهای اینها خیلی باارزش است: پیام توحید است، پیام خداباوری است، پیام درستکاری است. […] انصافاً شعر فارسی (بوستان سعدی، شاهنامهی فردوسی، خمسهی نظامی، دیوان حافظ، مثنوی مولوی) پر از حکمت است. […] اینها توانسته یک هویتی برای ملت ما تعریف کند و این را هم به شما عرض بکنم: ما هرچه امتیاز داریم، ناشی از همین هویت فرهنگی است»(۲۱ تیر ۱۳۹۳)
حافظ، انسانی وارسته
درک این جایگاه از هویت فرهنگی، ادبیات و شعر، مسئولیتی را در قبال پیام و شخصیت شاعران بزرگ و قلههای شعر و زبان فارسی و بهطور ویژه، خواجه شمسالدین محمدبنبهاءالدین حافظ شیرازی ایجاب میکند. بدیهی است با تأمل و تعمق در اشعار شاعرانی چون حافظ، علاوه بر ایجاد درک درست از او و پیامش، زمینهی فزونی بر معرفت جامعهی خود و فرهنگ کشورمان نیز فراهم میشود.
شاعری که رهبر انقلاب برای معرفی شخصیت برجستهی او میفرمایند: «منظور من از حافظ، آن شخصیتی است که از حافظ در تاریخ ماندگار است؛ یعنی آن بخش اصلی و عمدهی عمر حافظ که بخش پایانی عمر اوست. […] حافظ در اقلاً ثلث آخر زندگیاش، یک انسان وارسته و والاست. اولاً یک عالم زمانه است؛ یعنی درسخوانده و تحصیلکرده و مدرسهرفته است. فقه و حدیث و کلام و تفسیر و ادب فارسی و ادب عربی را آموخته. حتی آنچنانکه حدس زده میشود، از اصطلاحاتی که در نجوم و غیره به کار رفته، در این علوم هم دستی داشته و تحصیلی کرده، یک عالم است. این عالم، بساط علمفروشی و زهدفروشی و دینفروشی را هرگز نگسترده، که آن روز چنین بساطهایی رواج داشته. این عالم در بخش عمدهای از عمرش، راه سلوک و عرفان را هم پیموده. در اینکه وابستهی به فرقهای از متصوفه هم نیست، شاید شکی نباشد. یعنی هیچیک از فرق متصوفه، نمیتوانند ادعا کنند که حافظ جزء سلسلهی آنهاست، زیرا که برای او هیچ مرشدی، شیخی، قطبی بیان نشده»(۲۸ آبان ۱۳۶۷)
همچنین ایشان در جای دیگری، به تعبیر خودشان در ارادت و ادای احساس مسئولیت در برابر پیام، فرهنگ و جهانبینی این شاعر وارسته میگویند: «بنده جهانبینی حافظ را جهانبینی عرفانی میدانم. بلاشک حافظ یک عارف است»(۲۸ آبان ۱۳۶۷)
علاوه بر تشریح این موضوع در سخنرانی کنگرهی حافظ، بر این سخن خود مصادیقی از اشعار حافظ شیرازی را ذکر کرده و از عشق بهعنوان «بارزترین مظهر این جهانبینی در کلام حافظ»(۲۸ آبان ۱۳۶۷) یاد میکنند.
از سویی دیگر، ایشان در معرفی وجاهت معرفت این غزلسرای قرن هشتم تصریح میکنند: «حافظ اگر افتخار نمیکرد به حافظ قرآن بودن، تخلص خودش را حافظ نمیگذاشت»(۲۴ مرداد ۱۳۹۰). سخنی که حافظ در شعر خود نیز به آن تصریح میکند. حضرت آیتالله خامنهای در باب آشنایی حافظ با قرآن اظهار میکنند که قرابت غزل حافظ با قرآن برای آنها که به قرآن آَشنایند و با آن انس دارند، مبرهن است.
بیتالغزل معرفت
رهبر انقلاب پیرامون معارف بلندی که در شعر حافظ وجود دارد، معتقدند: «این معارف هم فقط با هنرمند بودن به دست نمیآید، بلکه یک پشتوانهی فلسفی و فکری لازم دارد. باید متکا یا نقطهی عزیمت و خاستگاهی از اندیشهی والا، این درک هنری و سپس تبیین هنری را پشتیبانی کند»(۱ مرداد ۱۳۸۰)
و در سخن دیگری معارف شعر حافظ را اینگونه شرح میدهند: «قرآن درس همیشگی زندگی انسان است و دیوان حافظ مستفاد از قرآن است و خود او اعتراف میکند که نکات قرآنی را آموخته و زبان خودش را به آنها گشوده است. پس محتوای شعر حافظ آنجا که از جنبهی شعری محض خارج میشود و قدم در وادی بیان معارف و اخلاقیات میگذارد، یک گنجینه و ذخیره است برای ملت ما امروز و نسلهای آینده و همچنین برای ملتهای دیگر، چون معارف والای انسانی مرز نمیشناسد. پس بزرگداشت از حافظ، بزرگداشت از فرهنگ قرآنی و اسلامی و ایرانی است و بزرگداشت از آن اندیشههای نابی است که در این دیوان کوچک گردآوری شده و به بهترین و شیواترین زبان، ادا شده است»(۲۸ آبان ۱۳۶۷)
رهبر ادیب انقلاب در دیدارهای نیمهی ماه رمضان همواره شاعران را به اندیشه و حکمت شاعر رهمنون کردهاند؛ آنچه در حافظ و سعدی بهغایت است، تا جایی که میتوان از آنها بهعنوان حکیم یاد کرد. به فرمودهی ایشان: «این است که کسی مثل سعدی را، کسی مثل حافظ را، کسی مثل صائب را به قله میرساند. حکمت، اندیشهی حکیمانه، مسائل لازم برای آموختن به انسانها، اینها را فهمیدن و در شعر گنجاندن و بیان کردن (که معارف دینی و معارف انسانی و سبک زندگی جزء برترینهایش است)، اینها مسئولیتهای شاعر است»(۱ مرداد ۱۳۹۲)
غزل حافظ واجد صفات برجستهی دیگری نیز هست که رهبر انقلاب در سخنرانی مطولی در بزرگداشت این شاعر، از آنها بهطور مبسوط یاد میکند: قدرت تصویر در شعر، شورآفرینی، مضامین فراوان، کمگویی و گزیدهگویی، روانی، صیقلزدگی الفاظ، گوشنوازی کلمات، معانی رمزگونه، ترکیبات بسیار شیرین و… از جملهی آنهاست.
لطف سخنش
حافظ شاعری است که لفظ و معنا را در کنار قالب و محتوا با هم به اوج رسانده و اگر در معنای سخن او اختلافنظرهایی وجود دارد، در قوت غزل او اندکی تردید نیست. چنانکه رهبر انقلاب میفرمایند: «لطافت و نازکی در غزل، به طور طبیعی منافات دارد با طبیعت استحکام و محکم بودن شعر که در قصیده مشاهده میشود، حالا ما شعری را اگر پیدا کردیم که با اینکه غزل هست، از لحاظ استحکام الفاظ، کوچکترین نقیصهای ندارد؛ این شکل شعر، برترین است. اگر غزلی را ما یافتیم که علاوه بر لطف سخن و لطافت کلمات، از یک استحکام و استواری هم برخوردار است- به طوری که نمیتوان جای هیچ کلمهای از کلمات آن را عوض کرد یا چیزی به آن افزود یا چیزی از آن کاست - باید استنتاج کنیم که این غزل، این سخن، در حد اوج است و در دیوان حافظ، از این قبیل بسیار است.»(۲۸ آبان ۱۳۶۷)
حافظ زیرکانه و استادانه برای بیان پیام خود از قالب غزل بهره گرفته است؛ قالبی از شعر که مردم بیش از سایرین با آن مأنوس هستند و از همینروست که غزلهای او اینگونه سالهای متمادی در جانها و اذهان رسوخ کرده و پیام او بر ذهنیت مردم در گذشته تا امروز اثرگذار بوده است.
از سویی دیگر، غزل حافظ واجد صفات برجستهی دیگری نیز هست که رهبر انقلاب در سخنرانی مطولی در بزرگداشت این شاعر، از آنها بهطور مبسوط یاد میکند: قدرت تصویر در شعر، شورآفرینی، مضامین فراوان، کمگویی و گزیدهگویی، روانی، صیقلزدگی الفاظ، گوشنوازی کلمات، معانی رمزگونه، ترکیبات بسیار شیرین و… از جملهی آنهاست.(۲۸ آبان ۱۳۶۷)
بزرگداشت یاد وخاطره شهدای فاجعه منا در مدرسه ریحانه النبی(س)سنندج
به مناسبت بزرگداشت یاد وخاطره شهداءفاجعه مناواعتراض به عملکرد رژیم آل سعود طلاب حوزه ریحانه النبی(س) تجمع اعتراض آمیز علیه جنایات آل سعود مورخ5/7/94داشتند.
دراین مراسم طلاب حوزه مبارکه باقرائت قرآن وقرائت دعای عهد وذکر فاتحه یاد وخاطره شهداءرا گرامی داشتندودر ادامه بیانیه در محکومیت جنایات آل سعود توسط سرکار خانم غیاثی مشاورمدرسه قرائت گردید ودر پایان شعارهای مرگ بر آل سعود جنایت کار،مرگ براسرائیل،مرگ برآمریکا سر دادند.
جمعه سیاه
در اولین ساعات جمعه 17 شهریور سال 1357، «غلامعلی اویسی» که به «قصاب ایران» مشهور است، از رادیو اعلام حکومت نظامی کرد. مردم تهران که از حکومت نظامی اطلاع نداشتند، پیش از ساعت 6 صبح و پس از ادای فریضه نماز برای چهارمین روز متوالی، از خانه ها بیرون آمده و سیل آسا به خیابانها ریختند. مرکز تجمع آنان میدان ژاله بود، مردم به محض رسیدن؛ با تانکها و زره پوشهای نظامی و ماموران مسلسل به دست حکومت نظامی مواجه و غافلگیر شدند.
ساعت نزدیک 7:30 صبح بود که جمعیت در میدان ژاله و خیابانهای منتهی به آن مستقر شدند. یکی از فرماندهان نظامی با بلندگو به مردم اخطار کرد که حکومت نظامی است، چرا تجمع کردهاید؟ یکی از روحانیون مردم را به نشستن دعوت کرد. جمعیت روی زمین نشست، ولی ظواهر امر نشان میداد که نیروهای فرمانداری نظامی قصد متفرق کردن مردم را ندارند. راه عبور را از چهار طرف بر روی مردم بستند.
هیچ چیزی نمیتوانست ذرهای تردید در دلهای مردم ایجاد کند. سیل انبوه جمعیت از خیابانهای اطرف با سردادن شعارهای انقلابی به سمت میدان ژاله در حرکت بودند. ماموران مسلح، پس از چند بار اخطار از زمین و هوا جمعیت را هدف رگبار مسلسل قرار دادند. فریاد الله اکبر و لااله الالله همه جا را پر کرد. مردم وحشت زده و هراسان به هر سمتی می دویدند، گروهی روی زمین دراز کشیده بودند و رگبار مسلسل ها اجازه حرکت به آنها نمیداد.
ناله و فریاد با صدای گلوله در هم آمیخته بود و بوی خون، دود و باروت همه جا را پر کرده بود. با نزدیک شدن ظهر به تدریج میدان ژاله که اینک واقعا به میدان شهدا تبدیل شده بود در هاله ای از سکوت مرگبار فرو رفت. همه خیابان پر بود از پیکر شهدایی که در صحنه نبرد نابرابر کشته شده بودند و خون این شهدا خیابانها را فرش کرده بود.
در مناطق جنوبی تهران برای متفرق کردن جمعیت از بالگردهای نظامی استفاده شد. یک روزنامه اروپایی در این رابطه نوشت: این بالگردها «کوهی از اجساد متلاشی شده» را بر جای گذاردند. در میدان ژاله، تانکها که مردم را محاصره کرده بودند و از پراکنده کردنشان ناتوان بودند شروع به شلیک به سمت مردم کردند. بنا بر نوشته یک خبرنگار اروپایی، «این صحنه به جوخه آتش شبیه بود که در آن افراد مسلح به انقلابیون بیحرکت شلیک میکردند».
برگزاری اردوی زیارتی قم در شهرستان بیجار
در تاریخ 29/ 4/94 حوزه علمیه حضرت فاطمه الزهرا( سلام الله علیها) بیجار با برگزاری اردوی زیارتی در مشهد مقدس به پابوس امام رئوف شمس الشموس امیر شهر طوس رفته ،در آن جا که صحن حرم از نسیم پُر بود ,از پَرپَر یا کریم پر بود,خورشید دوباره بوسه می زدبر چهره مهربان گنبد،گنبد پر از آفتاب می شدآهسته غم من آب می شد،رفتم طرف ضریح او بازتا پُر شوم از هوای پرواز، اطراف ضریح گریه ها بود،دلهای شکسته و دعا بود ،دلها همه زیر بارش اشکمانند کبوتریرها بود، عطر گل یاس در دل منعطر صلوات در فضا بود…اما هرآن چه که بگویم باز بابالجواد…بارشباران… نگفتنیست،اذندخولبرلبیاران،نگفتنیست ، صدهاهزارزائروعاشقمیانصحن ،عرضادببهشاهخراسان… نگفتنیست…
در این اردو گروهی از طلاب به همراه کادر حوزه به بهشت رضا (علیه السلام) رفته وبر سر مزار شهدایی که این جمله را به زیبایی تفسیر نمودند : باید گذشتن از دنیا به آسانی… شهید برونسی و شهید شوشتری و شهید کاوه حضور یافتند.
در آخرین روز از این سفر آقای خوبی ها با دعوت از زائرینش بر سر سفره ی خویش رسم مهمان نوازی را کامل کرد و به زعم این حقیر مهر تاییدی بر قبولی زیارت زائرین زدند.
این اردو برای طلاب و کادر و مسئولین سرشار از بار معنوی بود؛وسر انجامهمانگونه که هر آمدنی رفتنی را در پی دارد این سفر معنوی نیز درتاریخ 3/5/94 با تمام زیبایی هایش به پایان رسید….
برگزاری سلسله نشست های سبک زندگی با رویکرد سبک و سیره زندگی رضوی در مدرسه الزهراء(س)قروه
در روز میلاد حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) مدرسه علمیه الزهرا(س) قروه ششمین نشست سبک زندگی اسلامی با موضوع سبک و سیره زندگی رضوی با حضور عموم بانوان سطح شهر و طلاب و اساتید و کادر مدرسه برگزار گردید.
حجت الاسلام والمسلمین هوشیاری استاد مدعو در ابتدا به جایگاه حضرت معصومه در میان معصومین پرداختند و افزودند مقام ایشان کمتر از معصومین نیست و در زمان غیبت پدر، ایشان پاسخگوی سوالات دینی مردم بودند.
استاد هوشیاری افزودند: مهم ترین ملاک برای ازدواج اخلاق است و دین نیز ملاکی دیگر است و در قرآن نیز آمده که پیامبر مهم ترین الگوی زندگی شماست.
وی افزود: زندگی امام رضا(ع) برای تمامی بندگان خوب هدایت است. امام رضا(ع) با دشمن ترین دشمنانش از جمله مامون مدارا میکردند، اما مدارا کردن در گناه صحیح نیست.
همچنین هوشیاری افزود: پیامبر(ص) تاکید داشتند مدارای با مردم نصف عقل و ایمان است.
هوشیاری در ادامه تاکید داشتند همسران در زندگی خود باید همانگونه که دوست دارند با ایشان رفتار شود با طرف مقابل خود برخورد نمایند و در زندگی و مشکلات یاور و همراه هم باشند نه اینکه با تخاصم و مجادله برخورد نمایند ودر نهایت طلاق راهکار منفور زندگی مشترک آنها باشد. اگر در زندگی گذشت و صبر را سرمایه زندگی کنیم می توانیم در کنار همسرمان به کامیابی و خوشبختی دست پیدا کنیم.
این جمعه هم گذشت ونیامدی
این جمعه هم گذشت و نیامدی ومن به این می اندیشم
که چند هزار ثانیه تلخ را باید که بی تو بگذرانیم
چند هزار عقربه گیج ومنگ باید دور سرم بچرخند
تا بار دیگر در دوازدهمین نگین تابناک تو متوقف شوند.
مولای من !
در گذر از قنوت نافله ات یادی از خستگی جان هایمان کن !
یادی کن از تاریکی ثانیه های بی تو !
از خلوت اسمان بی ستاره
از ناتوانی دستان منتظر
و از جمعه ها که می ایند ومی روند و باز نشانی از تو نیست
و کلام آخر اینکه من آنقدر خوب نیستم ولی شما آنقدر خوبی که دل ما را شاد کنید
مَن زارَها وَجَبَت الجَنَّةُ
اِنَّ لِللَّهِ حَرَماً وَ هُوَ مَکَّهُ وَ اِنَّ لِلرَّسُولِ حَرَماً وَ هُوَ مَدینَهُ وَ اِنَّ لأمیرَالْمُؤمِنینَ حَرَماً وَ هُوَ الْکُوفَهُ وَ اِنَّ لَنا حَرَماً وَ هُوَ بَلْدَهِ قُمْ وَ سَتُدْفَنُ فیها اِمْرَأهٌ مِنْ اَوْلادى تُسَمَّى فاطِمَهُ فَمَنْ زارَها وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّهَ. قالَ علیهالسّلام ذلِکَ وَ لَمْ تَحْمِلْ بِمُوسى اُمُّه؛ راستى که براى خدا حرمى است و آن مکّه است و براى رسول خدا حرمى است و آن مدینه است و براى امیرالمؤمنین حرمى است و آن کوفه است و براى ما حرمى است و آن شهر قم است و به زودى زنى از اولاد من به نام فاطمه در آن سرزمین دفن مىشود، پس هرکس او را زیارت کند، بهشت بر او واجب خواهد شدامام صادق علیه السّلام این را فرمود در حالى که هنوز مادر موسى بن جعفر علیهالسّلام به آن حضرت حمل بر نداشته بود.«علّام? مجلسى، محمّدباقر، بحارالأنوار، ج 57، باب 36، ص 216، مؤسسه الوفاء، 1404 هـ ق.بيروت.»
در عبارت این روایت لطایفى است:
۱- طبق این روایت، حضرت امام رضا علیه السّلام ابتداءً به سعد که قمى بوده فرمودهاند: براى ما در نزد شما قبرى است. عبارت چنانست که گویى این قبر مال همه امامان و براى خاندان عصمت و طهارت است و همگى بدان توجّه و عنایت دارند.
۲- در این روایت نیز وعده بهشت در مقابل زیارت حضرت معصومه سلام اللَّه علیها داده شده است.
۳- در خصوص این روایت براى فاطمه معصومه سلام اللَّه علیها قید شده است که: عارِفاً بِحَقِّها؛ اگر با معرفت مقام والا و شناخت عالى نسبت به آن بانوى مکرّمه وى را زیارت کند، بهشت از براى اوست.
و طبق این تعبیر، هنگامى بهشت جزاوپاداش زیارت حضرت فاطمه معصومه سلام اللَّه علیها است که زائر، عارف به مقام شامخ و مرتبه رفیع و منیع آن بزرگوار باشد.
بنابراین باید کوشش کرد که قبل از زیارت آن حضرت، شناختى نسبت به او پیدانمود و باید زائر، آشناى به جلال تقدر و منزلت رفیع وى در نزد خداى متعال شود تا به چنین فوز عظیم و مرتبه والایى نایل گردد.
مطلب بسیار مهم و چشمگیرى که در این روایات آمده است و قدر مشترک و جامع بین همه آنهاست، وعده بهشت به زائران قبر شریف حضرت فاطمه معصومه سلام اللَّه علیها است. وعده صریح و آشکار به بهشت در مقابل زیارت حضرت معصومه سلام اللَّه علیها در لسان مبارک سه امام معصوم و مفترضالطاعه علیه مالسّلام آمده است:
حضرت امام صادق علیهالسّلام این وعده را دادند، حضرت امام رضا علیه السّلام نیز تصریح به این وعده فرمودند و بالاخره حضرت جواد علیهالسّلام نیز زائران قبر عمه شان را نوید به بهشت دادند.
بر اساس این روایات شریفه و اخبار عدیده، استحباب زیارت مرقد منوّر حضرت فاطمه معصومه علیه االسّلام جاى اندک تردیدى ندارد و خود مطلبى روشن و واضح است.
برگزاری نشست فرهنگی – پژوهشی با عنوان " نقش اعتقادات مذهبی در پیشگیری ازانحرافات اجتماعی" درمدرسه حضرت فاطمه ؟(س)سقز
مدرسه علمیه حضرت فاطمه(س) سقز روز چهارشنبه 14/5/94 نشستی فرهنگی – پژوهشی با عنوان ” نقش اعتقادات مذهبی در پیشگیری ازانحرافات اجتماعی” برگزار نمود. در این نشست که عصر چهارشنبه در سالن کنفرانس سازمان تبلیغات اسلامی این شهرستان و با حضور طلاب،اساتید،کادر مدرسه مبارکه و جمعی از بانوان فرهیخته سقز دایر بود حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالله بحرینی از اساتید و مبلغین ستاد اقامه نماز با بیان پرسش هایی از مخاطبین به بحث و گفتگو پیرامون موضوع جلسه پرداختند.
ایشان باعنوان نمودن آسیب های موجود در فضای کنونی جامعه و علت اصلی مبتلا شدن انسانها به این قبیل آسیب ها راه کارهایی را ارائه داد. از نظر استاد بحرینی مهمترین علت می تواند پوچ گرایی و گم شدن هویت انسانها باشد .
وی با معرفی کتاب فرهنگ مدرنیته به مقایسه مطلب پرداخت و گفت: خداوند می فرماید ای آدم تو باید با طبیعت هماهنگ شوی. (چنانکه انسان وقتی ناراحتی دارد به دامان طبیعت می رود چه بسیار آرامش می گیرد در صورتی که شاید با رفتن به بازار و پشت ویترین مغازه ها نگاه کردن او را به این آرامش نرساند) ولی فرهنگ مدرنیته می گوید طبیعت باید با انسان هماهنگ شود.
حجت الاسلام بحرینی در ادامه مهمترین راه های مقابله با آسیب های اجتماعی را مطرح کرد و گفت: انسان بایدابتدا هویت خود رابشناسد در اینصورت است که به خود احترام می گذارد و شادی و نشاط پیدا می کند، هدف می یابد. انسانی که خودش را با هرچیزی سرگرم می کند ولی باز هم سیر نمی شود چون این آدم دنبال بی نهایت است ولی برعکس این آدم سیری نا پذیر است و می خواهد به بی نهایت برسد اما دنیا بی نهایت نیست. بحران هویت هم اکنون مطرح است و جوامع بشریت را در بر گرفته است.انسان اول باید سیستم آفرینش را بشناسد که جایگاه انسان در آفرینش کجاست و برای چه خلق شده و…. تا برسد به بی نهایت و به اینکه آفریننده کیست؟ دستورات اسلام بر اساس فطرت انسان است و کسی که بر خلاف قوانین اسلام می رود در واقع بر خلاف فطرت انسان عمل کرده است.
برگزاری همایشی با موضوع پر کردن اوقات فراغت به سبک زندگی اسلامی در مدرسه علمیه حضرت فاطمه (س)سقز
مدرسه علمیه حضرت فاطمه(س) سقز صبح روز چهارشنبه به مورخ14/5/94 همایشی را با عنوان “بیان مسائل تربیتی و پر کردن اوقات فراغت به سبک زندگی اسلامی” با همکاری نیروی زمینی ارتش این شهرستان برگزار نمود.در این همایش که در راستای سلسله نشست های فرهنگی – پژوهشی با رویکرد سبک زندگی اسلامی با حضور طلاب،اساتید، کادر و خانواده های سازمانی ارتش در حسینیه این نهاد برپا شد؛ حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالله بحرینی از مبلغان و اساتید ستاد اقامه نماز مطالبی پیرامون مسائل تربیتی فرزندان و چگونگی گذراندن صحیح اوقات فراغت در زندگی اسلامی رابیان داشتند. ایشان ابراز داشت: پدرو مادر وظیفه دارند علاوه بر تأمین نیاز های جسمی کودک من جمله؛ تهیه غذا، پوشاک، مسکن و….به بازی و تفریح بچه ها در راستای رشد فکری آنها نیز توجه بیشتری داشته باشند.کودک نیاز دارد که در خانواده بازی کند پس والدین همانگونه که برای آینده، تربیت و خورد و خوراک فرزندشان تلاش می کنند باید به نیاز های زمان حال او نیز بپردازند.
بحرینی در ادامه سخنان خود گفت: پدر و مادر در پنج حیطه قبل از تولد فرزند دخالت دارند: سلامت، عقل، هوش، اخلاق و زیبایی فرزند.
ایشان سه دوره سنی را برای تثبیت شکل گیری شخصیت کودک عنوان نمود و گفت: این سه دوره که عبارت است از هفت سال اول، دوم و سوم؛ به گفته کارشناسان 70% شخصیت انسان در این هفت سال اول شکل می گیرد. پس در فرایند بازی فرزندان این حساسیت و دقت را والدین داشته باشند که اوقات فراغت در خانواده ها چگونه سپری می شود و باید از جانب والدین مدیریت شود. امروزه با توجه به شیوع برخی بازی های مخرب رایانه ای بلوغ زودرس فرزندان را تهدید می کند و آگاهی دادن کامل و سوق دادن فرزندان به مقدسات و ارزشها بر روند اخلاقی کودک بسیار تأثیر گذار خواهد بود.
دهه کرامت میلاد حضرت فاطمه معصومه (س) و میلاد هشتمین اختر تابناک امامت و ولایت حضرت امام رضا (ع) مبارک
ذیقعده شد و بهار ایران آمد
در مشهد و قم دو گنج پنهان آمد
در روز یکم کریمه آل رسول (ص)
در یازدهم شاه خراسان آمد . . .
میلاد گلهای حضرت رسول (ص) مبارک باد
یا وَجیها عِنْدَ اللّه، اشفع لنا عند اللّه
اندوهی جانکاه بر تار و پود مدینه چنگ میزند و حُزنی غم انگیز، افلاک را می آشوبد. آسمان سیاهپوش میشود و فوج فوج، فرشته های عزدار، در نقطه ای به نام بقیع، فرود می آیند! و بقیع، با دیده گریان، انتظار ورود عزیزی را به سوگ مینشیند!
در کوچه کوچه یثرب، بوی غربت و یتیمی میوزد! از درها، دیوارها، پنجره ها، ملال و ماتم می بارد! سینه ها، داغ بزرگی را به دفترش میکشند و جانها، در آتش مصیبتی عظیم میگدازند! چشمها به خون مینشینند و دستها، بیتابیشان را به سرها میکوبند! شاید بلایی بزرگ نازل شده؟ شاید خورشید نقاب بر چهره افکنده؟
شاید ماه برای همیشه در محاق افتاده؟ یا عرش ترک برداشته، که این گونه آشوب در ذرّات عالم به پا شده است.
بقیع! ای گنجینه دردها و اندوهها، ای نهان خانه اسرار آسمانی!
لب باز کن! از ناگفتنیها بگو! از دردهای نهانت بگو! امشب میزبان کدام عزیزی؟
امشب، کدام بهشت گمشده در تو پدیدار خواهد شد؟ کدام آفتاب، در خاکت طلوع خواهد کرد؟
لب باز کن، مهبط فرشتگان! زیارتگاه قدسیان! آرام جان افلاکیان!
با من سخن بگو! آن چه را که تو میدانی و ما نمیدانیم! از اندوههای بیشماری که جگرت را به آتش میکشد! از زخمهای فراوانی که بر پیکرت نشسته است! بقیع! ای سرزمین اندوههای آسمانی! امشب، سر به دامان کدام عزیز خواهی گذاشت! در ذهن لحظههایت، حضور افلاکی کدام مهربان جاری است! امشب، گویا میهمان عزیزی داری!
چشم به راهی امشب پایان میگیرد! انتظارت به سر میآید! امشب او حتما خواهد آمد! صدای گریه را نمیشنوی؟ صدا از خانه ششمین خورشید زمین است! صدا از خانه فرزند فاطمه است!
میآید … ، با جگری سوخته از زهر کینه!
ساغر جان امام غریب و بزرگ، لبریز از آتش زهر روزگار شده است!
می ید! معدن رسالت، دریای سخاوت، کوه حلم، اقیانوس معرفت… می آید!…
دنیا همیشه برای درک وسعت آسمانیان حقیر است، اندک است.
بقیع! آماده باش! بزم پذیرایی بیارای! دیده را فرش راهش کن!
آغوش بگشا! و جسم بیجانِ جان عالم را، در برگیر! آرامتر! که این پیکر مطهر، زخم فراوان دیده است! زخم کینه توزی دنیا! زخمِ نامردمیها! زخم اسلام نمایان بی دین!
زخم نابرابریها! شقاوتها!
صدای گریه می آید!… صدای ضجه فرشتگان!
بقیع، امشب دوباره، در خاک تو خورشیدی خواهد دمید و ستارهای به آسمان خواهد شتافت!
برگزاری اردوی زیارتی مشهد مقدس وقم در سریش آباد
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه حضرت زینب (س) شهر سریش آباد با نظر لطف آقا صاحب الزمان(عج) و به همت مدیر مدرسه اردوی زیارتی مشهد ، قم و جمکران با حضور 40 نفر متشکل از اساتید و طلاب این مدرسه مبارکه مورخ 05/05/94 لغایت 11/05/94 برگزار شد.
این اردو در قالب یک سفر 7 روزه با هدف رفع خستگی از دروس و در محیطی پاک و معنوی شکل گرفت.
برنامه های اجراء شده در اردوی زیارتی مشهد ، قم و جمکران توسط مدرسه حضرت زینب(س) سریش آباد به شرح ذیل می باشد:
1- ختم صلوات جهت تعجیل در ظهور آقا امام زمان(عج) و هدیه به پیشگاه مقدس 14 معصوم و حضرت معصومه(س) در طول مسیر .
2- زیارت آرامگاه حکیم ابوالفتح عمر بن ابراهیم خیام نیشابوری در شهر نیشابور
3- دعای کمیل در حرم امام رضا(علیه السلام)
4- دعای ندبه در حرم امام رضا(علیه السلام)
5- زیارت قبور علماء در داخل حرم امام رضا(علیه السلام)
6- بازدید از باغ وحش
7- بازدید از پارک ملت
8- باز دید از نمایشگاه حکایت آفتاب در حرم رضوی
9- شرکت در برنامه فرهنگی دارالهدایه حرم شامل: سخنرانی و مداحی و در پایان مراسم اهداء هدایا به طلاب
10- شرکت در نماز جمعه در مشهد مقدس
11- بازدید از باغ وکیل آباد
12- زیارت مسجد جمکران
13- زیارت حرم حضرت معصومه(س)
14- بازدید از نمایشگاه کتاب در پارک ملت مشهد مقدس
میوه هایی که برای درمان کم خونی مناسب است
تغذیه نامناسب، قاعدگی های شدید و مکرر و مشکلات کبد یا کلیه مهم ترین علل این کمبود است که می تواند عواقب حادی در پی داشته باشد. در کنار داروهایی که برای جبران کم خونی تجویز می شود بعضی از میوه ها تاثیر بسیار مثبتی در روند بهبودی دارند.
گرچه میوه ها نمی توانند به طور کامل کم خونی را درمان کنند اما برای بدن بسیار ضروری اند زیرا موجب جذب آهن می شوند. به عنوان مثال متخصصان تغذیه توصیه می کنند که بعضی از غذاهای سرشار از آهن همراه با مقدار کمی لیمو میل شود زیرا به جذب آهن غذا کمک می کند. البته میوه ها نه تنها در جذب آهن مؤثرند بلکه سرشار از ویتامین ها هستند که به اثبات آهن بدن و جبران کمبود کمک می کنند.
لیمو و پرتقال
مرکبات سرشار از ویتامین C هستند که برای عملکرد صحیح بدن ضروری هستند. همراه با صبحانه آب پرتقال بنوشید و جو دو سر، توت فرنگی، گردو و بادام را در برنامه تغذیه خود بگنجانید. همراه با سالاد نیز حتما کمی آب لیمو استفاده نمایید. این خوراکی ها در جبران کم خونی بسیار مؤثرند.
آلو
آلو را باید جز بهترین میوه ها با خواص درمانی دانست. این میوه خوشمزه هضم را تسهیل می کند، یبوست و التهابات را تسکین می دهد، انرژی زاست و منبع غنی از آهن محسوب می شود. به علاوه، یکی از مزایای آن این است که می توان میوه را به شکل تازه یا خشک استفاده کرد. آلو برای کسب انرژی در میان وعده یا صبحانه عالی است. این میوه پس از مرکبات برای درمان کم خونی بسیار مؤثر خواهد بود.
اسموتی سیب و گلابی
سیب میوه ای خوشمزه و بسیار مغذی است. حتما شما هم شنیده اید که مصرف روزانه یک عدد سیب مانع از ابتلا به بیماری ها می شود. گلابی نیز میوه ای با خواص بسیار و طعم بی نظیر است. یک راهکار ساده برای بهره مندی از فواید این دو میوه، تهیه اسموتی سیب و گلابی برای صبحانه است. کافی است یک عدد سیب و گلابی را پوست بگیرید، داخل مخلوط کن بریزید و یک لیوان آب به آن بیافزایید. این اسموتی بسیار خوشمزه است و می تواند مقدار هموگلوبین خون را افزایش دهد.
برگزاری کلاس تفسیر نهج البلاغه در مدرسه ریحانه النبی(س)سنندج با حضور حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای صفی زاده
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه ریحانه البی (س)سنندج ،در این مدرسه نشست اخلاقی باموضوع تفسیر نهج البلاغه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا صفی زاده استاد برجسته حوزه ودانشگاه با حضور اساتید ،طلاب وعموم مردم مورخ24/4/94برگزار گردید.
حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا صفی زاده درطی سخنانی فرمودند:عوامل انحراف انسان در سه چیز است :1- دنیا 2- شیطان 3- وهوای نفس که منشاء آنها هم عوامل درونی وهم عوامل بیرونی است.
ایشان با تصریح براین امر که منظور از دنیا زندگی دنیایی است بیان داشتند:زندگی دنیای هم می تواند خوب باشدهم بد واین بسته به نوع برخورد ما با دنیا دارد واین برخورد ما سه نوع است.
ایشان اظهار داشتند برخورد ما با دنیا می تواند به چند گونه باشد:
1-دنیا نگری:که به نوع نگاه ما واحساس ما به دنیا بستگی،اگر دنیا را به عنوان وسیله برای رسیدن هدف وآخرت بدانیم خوب است واگر دنیا را هدف قرار دهیم بسیار بد می شود.
2- دنیاگرایی: تنها حالت بددارد.
3- زهد :منظور از زهد به معنای دل نبستن به دنیااست وزاهد می تواند از تمام مواهب دنیا استفاده کند اما به دنیا دل نبندد.
این استاد حوزه اشاره به دومین عامل انحراف یعنی شیطان داشتند وبیان داشتند امام علی (ع) در این خصوص می فرمایدشیطان یک واقعیت زنده درزندگی انسانهااست که انسان را به گمراهی می کشاند،اما شیطان به تنهای هیچ کاری نمی توانند بکند وما خودمان زمینه حضور شیطان را در خودمان روشن می کنیم.
حاج آقا صفی زاده از زمینه های که خود انسانها جهت حضور شیطان در وجودخود فراهم می کند به چند مورد اشاره کردند:
شک :تردید ودودلی که در ابتدا بسیار خوب است اما زمانی که این شک طولانی باشد بسیار بد می شود
غضب :از غضب باید به خدا پناه برد چرا که غضب یکی از سربازان شیطان است.
برخی مجالست های خاص مانند:جلسات بازار،با اهل هوا وهوس ،مجالست زنانه و….
حب اطراء:یعنی انسانها دوست دارند که مطرح باشند.
آمیخته شدن حق وباطل.
تکبر
عجب
ایشان در ادامه از عواملی که شیطان آماده می کند تا در ما نفوذ کندرا چنین عنوان کردند:
گناه را تزیین می کند.
سخت نشان دادن اطاعت خدا.
آسان جلو دادن نافرمانی خدا.
ایشان درادامه از راههای مقابله با شیطان را خدا شناسی وتواضع معرفی کردند.
طلایه داران عفاف وحجاب
به مناسبت هفته عفاف وحجاب اولین همایش بزرگ طلایه داران عفاف در مجتمع فرهنگی نور سنندج به همت مرکز مدیریت حوزه های علمیه استان، اداره کل تبلیغات اسلامی کردستان، بسیج جامعه زنان سپاه بیت المقدس و ستاد احیای امربه معروف و نهی از منکر با سخنرانی سر کار خانم ملاولی مدیر حوزه علمیه خواهران سریش آباد برگزار گردید.
وی به آسیب ها و پیامدهای بی حجابی اشاره کرد و اظهارداشت: افزایش طلاق، کاهش ازدواج و به تبع آنها افزایش روابط نامشروع و کاهش میزان بازدهی کار و تحصیل در جامعه از آسیب هایی بی حجابی و بدحجابی در جامعه است.
ایشان افزایش افسردگی و رسیدن به پوچی و در نتیجه افزایش خودکشی ها را از دیگر پیامدهای بی حجابی ذکر کرد و افزود: افزایش آمار دخترانی که بازیچه دست مردان قرار می گیرند و افزایش خشونت علیه زنان از دیگر آسیب هایی است که در نتیجه بی حجابی در جامعه ایجاد می شود.
مدیرحوزه علمیه خواهران سریش آباد ادامه داد: دشمنان اسلام قصد دارند برای نابودی اسلام جریان اندلس را برای مسلمان ها هم اجرا کنند و برای رسیدن به این هدف خود هم مسابقه رقابتی در دلبری کردن از مردان در میان زنان را رواج می دهند.
سرکار خانم ملاولی بیان کرد: یکی از مخالفان اسلام در فرانسه گفته است برای غلبه بر مسلمانان باید آنها را به فساد کشاند و از راه زور نمی توانیم آنها را شکست دهیم.
ایشان همچنین عنوان کردند: دشمنان دینی مبین اسلام چون به ارزش حجاب و پوشش زنان در جوامع اسلامی و پیامدهای مثبت آن پی بردند اقدام به یافتن راه هایی برای از بین بردن این دین الهی کردند.
ایشان همچنین براین امر تصریح کردند: دشمنان برای نابودی اسلام نقشه برهنه کردن تدریجی زنان و از بین بردن حریم محرم و نامحرم را کشیدند و برای دستیابی به هدف خود اقدام به تولید و پخش برنامه های ضدارزشی از کانال های ماهواره ای کردند.
مدیرحوزه علمیه خواهران سریش آباد با اشاره به اینکه در برهه کنونی دنیای غرب خود متوجه بی ارزش شدن زن با برهنگی اش شده است، اظهارداشت: گرویدن زنان در کشورهای غربی به دین اسلام به دلیل ارزشی که این دین برای زنان قائل است حاکی از این مهم است.
در ادامه این همایش قطعنامه قرائت گردید که دراین قطعنامه اعلام شدبی حجابی وبد پوششی در کردستان به حد هشدار رسیده وآثار وتبعات ضد فرهنگی وآسیب های اجتماعی آن به شدت در حال افزایش بوده وامنیت اخلاقی مردم به خطر افتاده است. .
در پایان این قطعنامه شرکت کنندگان همایش طلایهداران عفاف بیان کردهاند: از مسئولان استان قاطعانه میخواهیم نسبت به عملیاتی کردن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در موضوع حجاب و عفاف بهویژه در عرصه دستگاههای دولتی اقدام جدی و عاجل نموده و گزارش شفاف آن را به مردم ارائه داده و با دستگاهها و نهادهایی که در انجام این وظیفه خطیر و اجرایی کردن سیاستها و برنامههای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در موضوع عفاف و حجاب سهلانگاری و کمکاری میکنند برخورد قاطعانه بهعمل آید.
حضور طلاب سطح استان در راهپیمایی روز قدس
طلاب حوزه های سطح استان همچون سالهای گذشته همگام بامردم شریف واستکبار ستیزایران؛درکنارمسئولان اداری ولشگری،روحانیون،فرهنگیان واقشارمختلف مردم این استان در راهپیمایی روز قدس حضورپیداکردند.طلاب روزه داربا سردادن شعارهای ضداستکبارجهانی وبا حمل پارچه نوشته هایی ندای حمایت خوداز سرزمین قدس را سردادندوانزجارقلبی خودراازسیاست های دردمنشانه رژیم اشغالگرقدس وغاصبان فاسد جهان اعلام نمودند.
برگزاری کلاس تفسیر نهج البلاغه در مدرسه ریحانه النبی(س)سنندج با حضور حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای صفی زاده
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه ریحانه النبی(س)سنندج ،در این شهرستان نشست اخلاقی باموضوع تفسیر نهج البلاغه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا صفی زاده استاد برجسته حوزه ودانشگاه با حضور اساتید ،طلاب وعموم مردم مورخ21/4/94برگزار گردید.
ت الاسلام والمسلمین حاج آقا صفی زاده ارتباطات انسان در سه دسته کلی عنوان کردند:1ـ ارتباط انسان با خدا 2- ارتباط انسان با خود 3- ارتباط انسان با محیط. که مهمترین ارتبا طات ارتباط با خداوند می باشدودر این حیطه دونوع ارتباط با خداوند وجود دارد: ارتباط معرفتی :در حوزه معرفت وشناخت خدا است وارتباط عملی .
ایشان در ادامه افزودند : امام علی (ع) در پی آن بوده که ذهنیت انسانهارا اصلاح کند،چراکه هرمقدار که ارتباط ما با خدا درست باشد در حوزه عمل انسان تاثیر خواهد گذاشت.ومی فرمایند :اساس دین باید خداشناسی باشد چرارا که کمال معرفت انسانها آن است که خدارا تصدیق کند وحال آنکه کمال تصدیق توحید است وکمال توحید اخلاص وکمال اخلاص آن است که خدارا از صفات انسان گونه نفی کنیم وکمال آن ایمان به خدا می باشد.وایمان به معنای باور کردن خدا می باشد.
ایشان در ادامه با اشاره به آنکه یکی از راههای خداشناسی تفکر است چنین بیان داشتند:با تفکر در اطراف خود باعث می شود خداوند از هرچبز در نظر ما بزرگتر جلوه کندوغیر خدا را کوچک ببینیم.
حاج آقا صفی زاده از دیگر راههای خداشناسی را از طریق قلب دانستند وبیان داشتند :شناخت ومعرفت همراه باعمل همانند دوبال برای رسیدن به کمال هستند.
برگزاری مراسم افطاری در مدرسه فاطمه الزهراء(س)بیجار
به گزارش معاونت فرهنگی حوزه علمیه حضرت فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) در تاریخ 13/4/94به مناسبت ماه مبارک رمضان این مدرسه مراسم افطاری را با حضور طلاب و دانش آموختگان برگزار نمود؛ در این مراسم برنامه هایی از قبیل ختم قرآن کریم و اقامه نماز جماعت برگزار گردید. برگزاری این گونه مراسمات دارای تأثیرات شگرف فردی واجتماعی است که کمترین آن ایجادروحیهی گذشت وایثاروتوجه به دیگران است. همه بخشهای این برنامه وهزینه های آن توسط اساتید وکادر حوزه تامین گردید.
برگزاری کلاس تفسیر نهج البلاغه در مدرسه ریحانه النبی(س)سنندج با حضور حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای صفی زاده
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه ریحانه النبی (س)سنندج،در این مدرسه نشست اخلاقی باموضوع تفسیر نهج البلاغه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا صفی زاده استاد برجسته حوزه ودانشگاه با حضور اساتید ،طلاب وعموم مردم مورخ8/4/94برگزار گردید.
آقای صفی زاده از مطالب مهم واساسی که باید مورد توجه قرار بگیردرا خدا شناسی دانستند که امام علی (ع) دراین باره می فرمایند: شناخت خدا هم ممکن است هم غیر ممکن زیرا خداوندنه معلوم مطلق ونه مجهول مطلق وهر شخصی به اندازه وسع خود خداوند را می شناسد اما خداوندرا آن گونه که هست نمی توان شناخت.
ایشان در باره راههای شناخت خداوند چنین بیان کرند:شناخت خداوند به چند صورت انجام می پذیردکه یکی از شناخت ها ،شناخت از طریق قلب و بدون واسطه علوم حسی است.واز مهمترین موانع شناخت خداوندچیزی در مقابل خداوند قرار می گیرد را بزرگ ببینیم مانندبزرگ نشان دادن دنیا .
ایشان در ادامه افزودند:اعتقادات وباورها بر زندگی واینکه چگونه خداوند را بشناسیم همچنین در نوع زندگی تا ثیربسیار دارد، اگرشخصی شناخت از خدا شناخت جاهلانه باشد،خدارا محدود می بیندورحمت آن را نیز محدود خواهد دید اما در مقابل اگر شناخت واقعی باشد؛خداوند را مهر بانتر ازمادر می شود.
حاج آقا صفی زاده براین امر تصریح کردند:شخص هر تصویری که از خداوند داشته باشد خودش را باآن تصویر تطابق می دهد وهر گونه که خدارا بیابد شخصیتش را آن گونه می سازد،اگر در عظمت وبزرگی خداوند بیندیشدبه مسیر بندگی برمی گرددو از کار های پست روی گردان می شود.
برگزاری محفل انس با قران در مدرسه فاطمه الزهراء(س)بیجار
به گزارش معاونت فرهنگی حوزه علمیه حضرت فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) بیجاربه مناسبت حلول ماه مبارک رمضان در تاریخ 30/3/94 این مدرسه مراسم ختم قرآن را با حضوردانش آموختگان و مبلغین این حوزه مبارکه برگزار نمود. در این مراسم از مبلغین و گروههای تبلیغی نیز با پرداخت حق الزحمه این ترم تقدیر و تشکر به عمل آمد. لازم به ذکر است که با آغاز ماه مبارک رمضان مبلغین با حضور در مساجد و هیأت ها و حسینیه به بیان احکام و مشاوره و بیان مسائل اعتقادی و اجتماعی در زمینه های مختلف می پردازند.
برگزاری سلسله نشست های سبک زندگی با رویکرد بیان تفکرات سلفی گری در مدرسه ریحانه النبی(س)سنندج
چهارمین جلسه فرهنگی-تربیتی سبک زندگی با موضوع بیان تفکرات سلفی گری با سخنرانی استاد برجسته حوزه ودانشگاه حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا صفی زاده با حضور اساتید،طلاب وعموم مردم مورخ 10/4/94برگزار گردید.
حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا صفی زاده در ابتدااشاره ای به تفاوت بین اهل سنت وسلفی تکفیری پرداختندوفرمودندسلفیت به چند دسته تقسیم می شود.
1- سلفی تکفیری : کسانی که مخالف خود را کافر می دانند،واگر کسی گناه کند اورا کافرمی دانندتفکراتی چون خوارج دارند.
2- سلفی که دیگران را کافر نمی داننداما سلفیت را تبلیغ می کنند،کسانی هستند که بسیار در حوزه دین شبهه افکنی می کنند.
3- سیاسی:در پی کسب قدرت سیاسی هستند،همانند علمای پاکستان
4- سلفی اصلاحی :بهترین نوع می باشندکه می گویند مسلمانان باید باهم اتحاد داشته باشند
5- سلفی جهادی :مهمترین قسم از اقسام سلفی گری جهادی می باشدکه غیر خودرا کافر می دانندواینکه کسی که سلفی جهادی نباشد حق حیات ندارند.
ایشان مهمترین وخطرناک ترین گروه سلفی را گروه جهادی عنوان کردندومهمترین افکار ونظرات آنان راچنین بیان کردند: 1- معتقد بر وجوب جهاد برعلیه کفار2- برپایی خلافت اسلامی به وسیله جهاد.
3- هر کسی که در کره زمین است ودرکار حکومتی وبرای حکومت کارمی کندکافر است.4- اعتقاد سلفی ها جهادی اولویت جهاد با دشمن نزدیک است.
این استاد حوزه وانشگاه مهمترین اصول تکفیری هارا چنین برشمردند:
1- تاکید بر نقل وبی توجهی به علم وعقل با هرگونه تفکر وعلم ودانش مخالف هستندهمچنین فلسفه را سلاح شیطانی می دانند.2-عبادت وپرستش خدا را برهمه چیز دیگر مقدم می دانند.3-یادگیری بیش از ضرورت را جایز نمی دانند.4-از مهمترین اصول آنان تاکید بر جهاداست،از هر شکل ووسیله را برای جهاد را جایز می دانندوهرکسی که گناه کوچک یا بزرگی را مرتکب شود کافر است واجب است که کشته شود..
ایشان براین امر تصریح کردند که این گروه سلفی معنا ومصداق کفر را توسعه دادندوغیر خود را کافر می دانند،عبادات واعتقادات فرد اگر همانندآنها نباشد اورا کافر می دانند،توسل –نذر-شفاعت-زیارت قبور باعث کفر است ،همچنین پیروی ازاندیشه های نو- مکاتب فکری عضویت در آنها را قبول ندارند.-مراسم وآیین های مذهبی همه را کفر می دانند.و اشتغال در ادارات راکفر می دانند.
قای صفی زاده در باره اندیشه های سیاسی این گونه شرح دادند:آنان به دنبال تشکیل حکومت اسلامی زمان بنی امیه وبنی عباس هستندوشیوه آنان بیعت با خلیفه است وبا هرگونه حزب مخالف هستند،وآزادی بیان هم مخالف اند.
برگزاری مراسم سوگواری به مناسبت رحلت حضرت خدیجه(س)در مدرسه ریحانه النبی (س)سنندج
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه ریحانه النبی (س)مدرسه سنندج به مناسبت رحلت حضرت خدیجه (س)مراسم سوگواری با سخنرانی سرکار خانم یاوری از طلاب حوزه مورخ6/4/94در حوزه این مبارکه برگزار گردید.
سرکار خانم یاوری طی سخنانی بیان کردند:حضرت خدیجه (س)کامله آفرینش بوده است.به همین دلیللیاقت همسری پیامبررا داشتهو12ستاره درخشان امامت ازایشان سرچشمه گرفته وفاطمه زهرا(س) از دامانایشان برخاسته است.حضرت خدیجه(س) از بزرگترین بانوان اسلام به شمار می رود،واولین زنی بود که به اسلام گرویدچنانکه علی بن ابی طالب (ع) اولین مردی بود که اسلام آورد. اولین زنی که نماز خواند، حضرت خدیجه (س)بود.
ایشان بااشاره به خصوصیات حضرت خدیجه (س)چنین بیان کردند:او انسانی روشن بین و دور اندیش بود. با گذشت، علاقه مند به معنویات، وزین و با وقار، معتقد به حق و حقیقت و متمایل به اخبار آسمانی بودند.حضرت خدیجه(س) از کتب آسمانی آگاهی داشت و علاوه بر کثرت اموال و املاک، او را «ملکه بطحاء» می گفتند. از نظر عقل و زیرکی نیزبرتری فوق العاده ای داشت و مهم تر اینکه حتی قبل از اسلام وی را «طاهره » و «مبارکه » و «سیده زنان » می خواندند.
ایشان با تصریح برخدمات حضرت خدیجه (س)به اسلام فرمودند:حضرت خدیجه علیها السلام در 24 سال زندگی مشترک با پیامبر گرامی اسلام (ص)، خدمات بسیاری برای آن بزرگوار و دین اسلام انجام داد. حمایت های مالی، روحی، عاطفی از پیامبراکرم(ص) ، تصدیق و تأیید پیامبر در روزگاری که هیچ کس تأییدش نمی کرد و یاری ایشان در برابر آزار مشرکان، گوشه هایی از این خدمات ارزشمند است. حضرت خدیجه (س) پس از ازدواج با پیامبر، تمام دارایی اش را به ایشان بخشید تا آن را هرگونه می خواهد مصرف کند. رسول گرامی اسلام در این زمینه می فرماید: «هیچ ثروتی به اندازه ثروت خدیجه علیهاالسلام برای من سودمند نبود.».
خانم یاوری در پایان وصیت حضرت خدیجه(س)گفتند :حضرت خدیجه(س) به پیامبراکرم (ص)سه وصیت نمودند:
،حضرت خدیجه (س) عرض کرد: یا رسول الله! چند وصیت دارم: من در حق تو کوتاهی کردم، مرا عفو کن.
پیامبر (ص) فرمود: هرگز از تو تقصیری ندیدم و نهایت تلاش خود را به کار بردی. در خانه ام بسیار خسته شدی و اموالت را درراه خدا مصرف کردی.
عرض کرد: یا رسول الله! وصیت دوم من این است که مواظب این دختر باشید؛ و به فاطمه زهرا (س) اشاره کرد. چون او بعد ازمن یتیم و غریب خواهد شد. اما وصیت سوم را شرم می کنم برایت بگویم. آن را به فاطمه عرض می کنم تا او برایت بازگو کند. سپس فاطمه را فراخواند و به وی فرمود: نور چشمم! به پدرت رسول الله بگو: مادرم می گوید: من از قبر در هراسم؛ از تو می خواهم مرا درلباسی که هنگام نزول وحی به تن داشتی، کفن کنی.
برگزاری سلسله نشست های سبک زندگی با رویکرد عبادت ودینداریعاقلانه؟یاعابدانه؟یاعاشقانه؟ درمدرسه حضرت زینب(س)سریش آباد
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه حضرت زینب(س)سریش آباددر روز جمعه مورخ5/4/94 نشستی با موضوع عبادت ودینداریعاقلانه؟یاعابدانه؟یاعاشقانه؟ با حضور استاد محترم حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای محمودصفی زاده و در جمع طلاب این مدرسه مبارکه برگزار گردید.
حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای محمودصفی زاده دین داری وعبادت را سه نوع دانستند:
1ـ عابدانه(عامیانه)
2ـ دین داری عاقلانه(عالمانه)
3ـ دین داری عاشقانه
اما اولی: این نوع دین داری برداشت اولیه انسانهاست که خیلی انسان گونه است مثل اینکه گمان می کنند اینکه او سمیع است پس مثل انسانها گوش دارد و… اما کمی بالاتراز انسانهاست.
این دیدگاه معلول اذهان ساده است. در این تصویر از خداوند مهربان، آتش و جهنم و بهشت و نعمت و … اموری قرار دادی است.یعنی نعمات و نقمات بنا به شرایط افزایش و کاهش دارد که در لسان روایات به آن عبادت عابدانه یا عامیانه می گویند.در این نوع از دین داری پاداش بر اساس شناخت و معرفت خواهد بود نه کمیت عبادت.
دومین نوع عبادت و دینداری عبادت عاقلانه است که ویژه ی اذهان تعلیم یافته است مثل متکلمان و فیلسوفانو عالماندر این نوع عبادت رابطه بر اساس امور تکوینی و حقیقی است مثل کسی که تشنه است و با نوشیدن آب عطشش بر طرف می شود .در این نوع عبادت تکلیف چیزی نیست جز اینکه خیر و مصلحت بندگان در آن نهفته است و آنچه ضرر داشته از بندگان رفع گردیده است. در این نوع عبادت یک رابطه علی و معلولی بین تکلیف و نتیجه هست.نتیجه چیست؟ اینکه بهشت و جهنم بر اساس اعمال بندگان است.
در این نوع بندگی عبادت 2 شکل است:1ـ ظاهری: مثل همین روزه ای که ما می گیریم 2ـ باطنی : رهایی از آتش بر اساس روزه داری
نوع سوم: عبادت و دین داری عاشقانه: در مورد بندگی عاقلانه محاسبه و حساب و کتابی هست که بنده به دنبال دور کردن ضررهاست اما در این نوع رابطه ی بین خداوند و بنده رابطه ی معشوق و عاشق است که به تعبیر استاد مرحله ی کامل شده ی عبادت و بندگی است.
تکلیف در عبادت ـــــــــــــــــــــــ»عامیانه: زحمت است
ــــــــــــــــــــــــ»عاقلانه: قانون است
ــــــــــــــــــــــــ»عاشقانه: دعوتنامه است از جانب معبود به عبد و از جانب معشوق به عاشق
سپس استاد بزرگوار نشست، از نمونه های بارز عبادت عاشقانه را،حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و اصحاب بزرگوارشان نام بردند.. از طرف دیگر اگر خداوند مهربان تکلیفی برای بندگان در نظر نگیرد به معنای بی توجهی به بندگان است و این از حکیم لطیف و خبیر محال است.
امام صادق علیه السلام فرمودند: افضل الناس من عشق العباده
و اینکه کربلا محل ریختن خون عشاق بود نه عقال
برگزاری سلسله نشست های سبک زندگی با رویکرد نقش ماهواره وشبکه های اجتماعی بر زندگی در مدرسه ریحانه النبی (س)سنندج
سومیننشست علمی- پژوهشیبا موضوع نقش ماهواره وشبکه های اجتماعی برزندگی انسان باسخنرانی جناب آقای دکتر بابایی معاون محترم پیشگیری ازوقوع جرم دادگستری کل استان کردستان باحضور اساتید،طلاب وعموم مردم مورخ 10/3/94در حوزه مبارکه برگزار گردید.
>دکتر بابایی در ابتدا با اشاره به سخنان رهبری درخراسان شمالی راجع به سبک زندگی اسلامی ایرانی چنین بیان کردند:تمامی این مسائل از دغدغه های رهبری می باشد که برای حل این مسائل باید در ابتدا علل آسیب ها شناسایی گردد.
ایشان در ادامه افزودند:دشمنان در 8سال دفاع مقدس این تجربه را به دست آورده کهتنها راه ورود وغلبه آنان جنگ نرم می باشد،در این جنگ ازابزارهای مخرب فرهنگی در قالب های متفاوت استفاده کردند که مقام معظم رهبری آنهارابه تهاجم فرهنگی ،شبیخون فرهنگی،ناتو فرهنگی تعبیر می کنند.
دکتر بابایی براین امر تاکید کردند که مهمترین ابزار عمده دشمن در خدشه دار کردن فرهنگ ایرانی اسلامی استفاده از تکنولوژی که درابتدا ازویدوهاوفیلم های مستهجن ومبتذل در مرحله بعدازماهواره،تلفن همراه،واخیرا نرم افزارهای مفرح تلفن همراه وشبکه های اجتماعی از قبیل تلگرام ،وابیر ،واتساپ تانگو،لاین و….می باشدکه در سالهای اخیر رشد قابل توجهی داشته است.
ایشان براین امر تصریح کردند:آسیب های شبکه اجتماعی به مراتب بیشتر از ماهواره می باشدواین شبکه های اجتماعی وماهوارهامتغیر های تغیر سبک زندگی می شوندبرنامه های که از آنها پخش شود تاثیر منفی بر سبک زندگی گردیده و پایین آمدن سن اعتیاد ،بالارفتن آمار طلاق،ضعف تربیت بچه ها وتجمل گرای همه به دلیل تاثیر پذیری آنان از سریالهای ترکیه ای و…است.
این استاد دانشگاه افزودند:در جامعه امروزه با تهاجمات فرهنگی به جای تربیت قرآنی کودکان ،صله رحم وارتباط مسقیم با اقوام ارتباط به صورت مجازی بیشتر شده به حدی که استفاده از موبایل ،تبلت تبدیل به اعتیاد گردیده به نحوی که ارزشها ضد ارزش شدند.
برگزاری سلسله نشست های سبک زندگی با رویکرد فرزند پروری در مدرسه فاطمه الزهراء(س)بیجار
به گزارش معاونت فرهنگی مدریه فاطمه الزهراء(س)بیجاردومین گام از سلسله همایش های سبک زندگی اسلامی با موضوع فرزندپروری در اسلام در محل تالار شهید رجایی در مورخ 6/3/94برگزار گردید.سخنران این جلسه حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی از اساتید برجسته حوزه علمیه قم بودند.
قای ابراهیمی در ابتدای سخنان خود بیان داشتند که اجرای این گونه همایش ها و نشست ها در رابطه با سبک زندگی اسلامی اقدام مبارکی است و لازم است که با اهتمام بیشتری برای رسیدن به آرمانهای اسلام که از خواسته های رهبری هم هست و به طور جد خواستار تحقق آن می باشد تلاش نمود.
ایشان سخنان خود را در چهار مبحث ارائه دادند و در بحث اول این مسئله را مطرح نمودند که کار بر روی فرزند در راستای کار خداوند است؛در دین اسلام مهم ترین هدف از تشکیل دستگاه نبوت این بود که انسان ساخته شود انسانی متمایز و ممتاز از هر پدیده و آفریده دیگر. خداوند برای آنکه انسان پرورش یابدخورشید معنوی و آب معنوی را قرار داد در قرآن هم از پیامبران و امامان با اسم خورشید و ماءمعین یاد شده است.
ایشان اظهار داشتند مسئولیت فرزند پروری کاری است در راستای کار خداوند؛ این کار پدر و مادر در سیر و مجرای کار خداست.
یشان با اشاره به حدیثی از امام علی و امام صادق(علیهما السلام)که می فرمایند:هیچ ارمغانی بالاتر از تربیت پدر و مادر به فرزند نداده؛و این حدیsoث که خدا از انسان ارث می برد و آن فرزند مومنی است که بندگی و عبادت خدا را می کند؛ تصریح داشتند که اهمیت و حساسیت و لزوم توجه والدین به این موضوع ،به اهمیت فوق العاده آن برمیگردد.بنابراین باید بسترسازی و زمینه سازی مناسبی برای تحقق آن فراهم گردد.
آقای ابراهیمی اولین بستر از بسترها و زمینه های پرورش فرزند را تامین معیشت فرزندان دانست و تصریح کرد که ما انسانها یک بعدمان جسمانی است و تامین معاش فرزندان از نیازمندیهای اولیه است که برای آنان باید تامین گردد. ایشان با اشاره به این حدیث که عبادت هفتاد جزءدارد که افضل آن طلب روزی حلال است گفت باید توجه داشت که این تامین مال از راه حلال باشد چرا که لقمه حلال و یا حرام بر روی فرزند اثرمی گذارد.
بستر بعدی محبت و ایجاد محبت است خانواده کانون ابراز محبت است.داشتن محبت در قرآن و در کلام خداوند با بندگانش کاملا دیده میشود و با الفظی چون یحب التوابین، یحب المتطهرین و … خداوند محبت خود را ابراز می دارد.
از جمله زمینه ها ، تامین امنیت برای فرزندان است وقتی فرزند از چیزی می ترسد وقتی نزد پدر و مادر خود می آید احساس می کند در کمال امنیت است.
از جمله زمینه های دیگر حفظ حرمت و کرامت فرزندان و رفاقت با فرزندان است.که به صورت گذاره وار به آن ها اشاره نمودند.
برگزاری جلسه اخلاقی در مدرسه فاطمه الزهراء(س)با حضور سرکار خانم محمدی
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه فاطمه الزهراء(س)کامیاران ،در تاریخ 94/2/28 در این مدرسه نشست اخلاقی با عنوان عزت وکرامت زن با حضور سرکار خانم محمدی مدیر حوزه کرمانشاه برگزار گردید.
ایشان یکی از وظایف مهم زنان را حضور در اجتماع با حفظ عزت وکرامت زن ،دانستند.خداوند در قران می فرماید:
كرامت داده اعم از زن و مرد و اين چنين نيست كه خدا به مرد كرامت و عزت نفس بيشتري بده اما به زن كمتر.
oNormal” style="text-align: right;” align="right">ايشان در ادامه اشاره اي هم به انسانهاي قبل از اسلام كردند و فرمودند در آيين يهود و مسيحيت كه ادعاي آزادي زن را دارند . وقتي يك خانم عادت ماهانه مي شد اورا در جاهايي مثل طويله در كنار چهارپايان قرار مي دادند . در آيين هندو هم وقتي مردي مي مرد زن اورا هم دفن مي كردند تا شوهرش در آخرت تنها نباشد . اما در دين مبين اسلام زن و مرد را كنار هم آوردند البته در ديگر اديان الهي هم اينچنين است اما در دين اسلام زن و مرد را با هم برابر دانستند فقط در يك سري مسائل جزئي آن هم به خاطر اختلاف جنسيت آنها مي باشد . البته اين را بايد گفت برابري كه دين اسلام براي زن و مرد قائل شده است با برابري كه غربي ها قائل شده اند فرق مي كند . چون به اعتقادغربي ها همان طور كه مرد در مسابقات رزمي شركت مي كند زن هم بايد اين حق را داشته باشد كه شركت كند ، در حالي كه جنس زن در مقابل اين چنين مسابقاتي بسيار ضعيف است و باعث مي شود كه زن از لحاظ جسمي ضربه ي سختي بخورد . اما در دين اسلام شما نگاه كنيد حضرت زهرا (س) و حضرت علي (ع) هردو با هم به مقام معصوميت رسيده اند.
خانم محمدی در ادامه خاطر نشان كردند يك زن زماني عزيز مي شود و صاحب عزت و كرامت مي گردد كه به آنچه كه خداوند به او امر كرده عمل كند.
ايشان در پايان هم سخني از امام راحل (ره) نقل كردند كه ي فرمايد : زن نيمي از جامعه است و همين نيم مربي نيم ديگر جامعه است ، اگر مرد بي غيرت باشد مادر او را بي غيرت كرده است و اگر مرد خوب و خانواده دوست باشد مادر او را اينچنين بار آورده است .
بازدید مدرسه الزهراء(س)قروه از نمایشگاه کتاب تهران
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه الزهراء(س)شهرستان قروه،این مدرسه در تاریخ94/2/26اقدام به برگزاری اردوی علمی پژوهشی بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، به همراه زیارت حرم مطهر حضرت امام خمینی-رحمه الله علیه نموده است.
بنا بر این گزارش تعداد 23 نفر از طلاب مدرسه علمیه الزهراء(س)قروه شامل کسانی که در حال تدوین تحقیق پایانی هستند، اعضای هسته های علمی، اعضای کانون قرآنی،با حرکت به سوی تهران ساعت 4 صبح به تهران رسیدندو بعد از استراحت و زیارت حرم مطهر حضرت امام-رحمه الله علیه-به بازدید از نمایشگاه کتاب رفتند و کتاب های مورد نیاز کتابخانه مدرسه و خواهران را خریداری کردند.
برگزاری جلسات آموزشی در مدرسه فاطمه الزهراء(س")کامیاران به مناسبت هفته بهداشت
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه فاطمه الزهراء(س)کامیاران به مناسبت هفته بهداشت طی سه روز در این مدرسه کلاس هایی با عنوان سیاست های کلی جمعیت ،بیماری های شاع زنان وآشنایی با اچ آی وی برگزار گردید.در این جلسات از خاتم ها میترا گشکی،میترا بهرامی،کوهی وآقای کریمی به عنوان کارشناس دعوت به عمل آمد
در ابتدا سرکار خانم میترا گشکی اشاره ای به جمعیت کشور کردند و بیان داشتند طبق فرمایشات مقام معظم رهبری ما برای ارتقای جمعیت باید سیاستهای کلی جمعیت را بدانیم که عبارت است از ارتقاء پویایی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری ب . رفع موانع ازدواج ،اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران بویژه در دوره ی بارداری و شیر دهی ، تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزش های عمومی درباره ی اصالت کانون خانواده و فرزند پروری،ترویج و نهادینه سازی سبک زندگی اسلامی و ایرانی ، ارتقاء امید به زندگی و تامین سلامت و تغذیه ی سالم جمعیت ،حفظ و جذب جمعیت در روستاها ، تشویق ایرانیان خاج از کشوربرای حضور و سرمایه گذاری و بهره گیری از ظرفیتها و توامایی های آنان ایشان در ادامه اشاره ای داشتند به اهداف سیاستهای کلی جمعیت از جمله تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزش مهارتهای فرزند پروری و فرزند آوری – افزایش میزان رضایت مندی زوجین از زندگی زنا شویی – توسعه ی خدمات سلامت باروری و فرزند آوری – دسترسی زوجین نابارور به خدمات ناباروری
در ادامه خانم بهرامی به سخنرانی پرداختند واشاره ای داشتندبه مقایسه بیماری های زمان گذشته و امروز با توجه به سبک زندگی ایرانی .
روز دوم خانم کوهی درباره دوران قاعدگی ،بیماری های زنان وراه های پیشگیی از این بیماری ها صحبت کردند.
روز سوم آقای کریمی به تعریف بیماری اچ آی وی پرداختند ورا های ابتلا به آن را بیان کردند. از جمله:از طریق راههای جنسی و اگر خانواده اصول خلاقی را رعایت کند می تواند مانع این راه شود- تزیقات ناسالم که متاسفانه اکثرا گریبانگیر اشخاص آلوده به مواد مخدر می شود البته افرادی که تزریقی هستند اما متاسفانه گاهی اوقات افراد سالم نیز به دلائل مختلف از این طریق مبتلا می شوند – ته توی که در آرایشگاه خانم ها انجام می شود – دندان پزشکی های سیار – خال کوبی – استفاده از وسائل مامایی مشترک و زایمان کردن در جاهای نا امن – انتقال از طریق مادر به جنین که یا در دوران حاملگی یا در زمان زایمان و یا در زمان شیر دهی انتقال می یابد.
ایشان در مورد راه تشخیص آن نیز فرمودند تنها را تشخیص این ویروس اینکه آزمایش خون دهید البته باید این آزمایش را در جاهای دولتی و به طور محرمانه انجام شود چون این بیماری جزء چیزهای محرمانه است و هر کسی نباید از آن مطلع شود
ایشان در پایان نیز خاطر نشان کردند اشخاص مبتلا به این ویروس باید هر شش ماه یک بار سلول های سفید را اندازه گیری کنند تا بدانند که آیا زیاد شده یا کم و همچنین باید هرسال یک بار واکسن این آنفولانزا را تزریق کنند تا مانع پیشرفت آن شوند و اینکه نگذارند به ایدز تبدیل شود.
برگزاری سلسله نشستهای سبک زندگی اسلامی با رویکرد نقش رسانه های غربی در تغییر سبک زندگی ایرانیان با حضور دکتر طاهری استاد حوزه و دانشگاه
به گزارش معاونت فرهنگی - پژوهشی مدرسه علمیه حضرت زینب(س) شهر سریش آباد سلسله نشستهای سبک زندگی اسلامیبا حضور دکتر طاهریاستاد حوزه و دانشگاه همدان با موضوع: تأثیر رسانه های غربی بر تغییر سبک زندگی ایرانیاندر این مدرسه مبارکه برگزار گردید.
ابتدا دکتر طاهری به ابعاد مختلف جنگ نرم پرداختند و بیان کردند که از مهمترین ابعاد جنگ نرم ماهواره است دشمن در جنگ نرم سنگرهای معنوی را هدف گرفته که با همان معنویات توانستیم در مقابل دشمن بایستیم که در این جا از باب رسانه وارد شده در همین باب باید گفت رسانه حس و نیاز انسان را تغییر می دهد اینمساله به نوعی بیانگر گستردگی همین رسانه هاست. در واقع ویترین سازی است. انسان نسبت به ماهواره یا تلویزیون در موضع انفعال است و نمی تواند فعالیتی بکند.هدف دشمن تغییر اعتقادات، باورها و ارزش های ماست. ولی از آن جایی که اندیشه های ما درست است نتوانسته اند به هدف برسند؛ پس هدف دشمن تغییرات رفتار ماست که نه با فرهنگ و نه با اعتقادات دینی ما سازگاری دارد این از همان القائات غیر مستقیم ماهواره است. اتفاقات جامعه گویای این واقعیت است امروزه اگر کسی طلاق بگیرد جشن می گیرد و بحث ازدواج سفید مطرح می شود؛ این با کجای دین ما سنخیت دارد؟
سپس فرمودند:در فیلم های 400 قسمتی که در واقع عزت انسان ها را از آنها خواهد گرفت و تعداد کل شبکه های ماهواره ای 32140 شبکه است که 18000 شبکه آن در ایران قابل دریافت است تعداد شبکه های فارسی زبان 146 شبکه (3504) ساعت برنامه، که روزی چندین بار برنامه هایش پخش می شود.
امروزه رویکرد دشمن به شبکه های فیلم و سریال است و کمترین برشبکه های تحریک کننده است دشمن خون آشامی که در پوشش دوست نمایان شده و کسی نمی تواند آن را مدیریت کندو تقوایی که توصیه می شود تقوای ستیز نیست بلکه تقوای گریز است. پس سعی کنید که در این فضا قرار نگیرید. و کسانی که از ماهواره استفاده می کنند آگاهی ندارند که اگر می دانست چنین تفکری نداشت این همه هزینه می کنند و فیلم های رایگان در اختیار ما می گذارند چرا مردم به ماهواره گرایش پیدا می کنند، چون متولیان آن را نمی شناسند از اهداف آنها خبر ندارند و از شیوهای آن مطلع نیستند و نمی دانند که از چه شیوه رذیلی استفاده می کنند و اهداف صهیونیستی دارند.
ایشان در ادامه افزودند:جنگ نرم تلاش کرده که جنگ را به درون خانواده بکشد، به نتیجه رسیده که راه نابودی دشمن حمله از درون است . آمریکا اعلام کرده که ما در عراق جنگ را با ماهواره مدیریت کردیم. در شبکه فارسی وان که 12/0 به ترویج خیانت زن و شوهر می پردازد فرزند نامشروع، رفتارهای جنسی زننده و غیره از برنامه های این شبکه است .
اهداف شبکه های ماهواره ای با گرایش خانواده: 1- ایجاد خانواده های بی قید در برابر خانواده های سنتی، ایجاد تفکراتی که انسجام خانواده را از بین برده و افراد خانواده ها به ظاهر کنار هم هستند و در باطن تنها هستند. که مانند اهل قبور شده ایم.
2-ترویج و عادی جلوه دادن خیانت زن و شوهر
3-زندگی بدون ازدواج، پس اینها همان سبک زندگی مرسوم غربیست که دنبال می کنند.
4- عادی جلوه دادن روابط دختر و پسر
5-هویت زدایی از مفهوم خانواده که هر یک از اعضای خانواده به دنبال منافع شخصی ست.
6-ایجاد بلوغ زود رس به ظاهر با هم زندگی می کنند.
و در پایان فرمودند:برای مقابله با ماهواره باید آگاه سازی و مقابله منطقی داشته باشیم.
برگزاری نشست سبک زندگی اسلامی با عنوان مهمان خائن در مدرسه حضرت فاطمه(س)سقز
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه علمیه حضرت فاطمه(س) سقز،این مدرسه نشستی تحت عنوان « مهمان خائن » با ریز موضوعات ماهواره و فرهنگ استفاده از فضاهای مجازی و ره آورد های مثبت و منفی این مهمان در خانواده های اسلامی دراردیبهشت ماه 1394، با همکاری بخش فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی برگزار نمود.
این جلسه که با حضور دکتر دانیال سمیعی از اساتید دانشگاه های تهران و از مسئولان مؤسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان دایر شده بود؛ در مورد ماهواره ،پیامدها و تبعات منفی آن بر روابط و روند زندگی خانواده های ایرانی و کشورهای اسلامی به تفصیل بحث و تبادل نظر شد.ایشان همچنین گریزی داشتند بر انواع ارتباطات در فضاهای مجازی گوناگون و سایت های مجاز و غیر مجازی که امروزه با توجه به عصر ارتباطات روند رو به رشد و سریعی را در جهان در پیش گرفته است. پس نیاز است که تک تک افراد جامعه از فناوری های روز دنیا و فضاهای مجازی و اینترنت اطلاع و اگاهی داشته باشند و طریقه مثبت و سالم استفاده از این تجهیزات را بلد باشند. مخصوصا اینکه هر مبلغ دینی و شخص مسلمان آگاه باید بیاموزد که چگونه با جنگ نرم از راه فضاهای مجازی روبه رو شود و در وبلاگ نویسی و ایجاد سایت های سازنده به مبارزه با افکار پلید ضد دین و ضد ارزش های والای انسانی که تمامی اذهان جوانان و نوجوانان جوامع را به خود مشغول کرده اند و دست به تخریب و ایجاد اغتشاش فکری و ریشه کنی بنیاد خانواده ها زده اند؛ تمامی توطئه آنان را خنثی کنند پس هیچ راه چاره ای نیست جز به روز نمودن اطلاعات و یادگیری نحوه روبه رو شدن با عملکرد رسانه های مجازی. چون اگر افراد با اینگونه فضاها آشنایی داشته باشند قطع یقین بهتر می توانند با پاسخ و روشی مثبت به مقابله با تهاجم فرهنگی جنگ نرم بپردازند و جوامع بشری را از چنگال پلیدیهای شیطانی حاکم بر برخی فضاهای نامناسب و مخرب و سایت های غیر اخلاقی و انسانی نجات دهند.
وی همچنین تأکید نمود که اسلام مخالف فناوری و پیشرفت عصر تکنولوژی و ارتباط های سالم فضاهای مجازی نیست بلکه موافق شیوه درست برقراری ارتباط انسانها با یکدیگر و استفاده سالم و بهینه از این ابزارهاست جهت خدمت به دین و بشریت. هرچیزی که خوب استفاده شود بازدهی و اثر خوبی هم خواهد داشت و نیز برعکس این قضیه. کسی که بلد نیست چگونه از شبکه های اجتماعی استفاده کند همان بهتر است که وارد اینگونه فضاها نشود که به گمراهی بیشترش بیفزاید
برگزاری نشست مبانی تربیتی زندگی دینی با حضور حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای اسکندری معاون فرهنگی حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور
نشست سبک زندگی اسلامی با محوریت و مبانی تربیت زندگی دینی، مورخ 94/2/25 رأس ساعت 16 بعد از ظهر با همکاری حوزه علمیه الزهراء(س) قروه در این مدرسه مبارکه برگزار گردید.
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه علمیه حضرت زینب(س) شهر سریش آباد نشست سبک زندگی دینی با حضور حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای اسکندری معاون فرهنگی حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور در این مدرسه مبارکه برگزار گردید.
ابتداء مدیر محترم این مدرسه مبارکه سرکار خانم ملاولی ضمن عرض خیر مقدم به حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای اسکندری معاون فرهنگی حوزه های علمیه خواهران سراسر کل کشور گزارش مختصری از عملکرد فرهنگی این مدرسه مبارکه ارائه نمودند.
سپس حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای اسکندری به ایراد سخنرانی پرداختند.
در ابتدای سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای اسکندری به بیان معنا و مفهوم زندگی اسلامی پرداختند و اشاره نمودند که سبک زندگی اسلامی یعنی چگونه زندگی کردن، برخورد با افراد خانوداه، طریقه مهمانی دادن و چگونگی برگزاری عروسی ها، برخورد ما با دیگران، به اینها می گویند سبک زندگی اسلامی که می تواند دینی و اسلامی باشد.
ایشان در ادامه افزودند: شیوه ها و روش های زندگی ما را سبک زندگی می گویند. همچنین اشاره نمودند: انبیاء این وعده را داده اند که روزی زمین به ارث صالحان در خواهد آمد و قرآن را به عنوان بهترین شیوه زندگی برای انسان به ارمغان خواهد آورد که این برنامه صالحان، برنامه سبک زندگی به طریق اسلامی است.
ایشان با بیان اینکه انسان برای هر کاری نیاز به معرفت دارد اشاره نمودند که مقدمه ی راه برای رسیدن به راه حقیقی آن است که خودت را بشناسی، ارزش خود را بفهمی، که انسان یک گوهر بی نظیر، بالاترین و اشرف مخلوقات است. ما تا قیمت خود را نفهیم با پست ترین و بی ارزش ترین چیزها ما را می خرند . خود شناسی مقدمه خدا شناسی است که مردم در زمان بقیه الله العظم به این درجه می رسند یعنی خود شناسی و سپس خدا شناسی.
خودشناسی یعنی معرفت نفس و حقیقت وجودی خود را شناختن است. من عرف نفسه، فقد عرف ربه: کسی که خود را شناخت، خدا را می شناسد و این مساوی است با رسیدن به کمال معرفت.
مبانی سبک زندگی اسلامی همان رشد معرفتی، رشد علم و رشد عقلی بشر است.
و در پایان با بیان اینکه خیر واقعی در دنیا، تفقه در دین شدن است. یعنی کل قرآن را بفهمی، نهج البلاغه را بفهمی، کلام اهل بیت را بفهمی و … جلسه را به اتمام رساندند.
در پایان این نشست با اهداء لوح تقدیر به جناب آقای حیدری بدلیل مسئولیت سفر کربلا تقدیر شد.
برگزاری همایش آموزه های فاطمی،حمایت از ولایت در مدرسه الزهراء(س)قروه
سلسله نشست سبک زندگی اسلامی با محوریت آموزه های فاطمی ،حمایت از ولایت( همدلی و همزبانی) در تاریخ 9/2/94 در جمع طلاب و اساتید و کادر حوزه علمیه الزهرا(س) قروه برگزار گردید.
در این نشست که همزمان بود با ولادت جواد الائمه علیه السلام جشنی در حضور طلاب همراه با پذیرایی و مولودی خوانی و دکلمه خوانی برگزار گردید که در ابتدای برنامه با قرائت قرآن آغاز گردید.
سخنران برنامه حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای فیض کرمیان امام جمعه محترم شهر دلبران در جمع طلاب در خصوص نامگذاری سال با عنوان همدلی و همزبانی،دولت و ملت فرمودند: علت نامگذاری ایام توسط رهبر معظم له دلایلی و هدفی دارد که با توجه به نیازهای جامعه صورت میگیرد ، رهبر رمز موفقیت جامعه را در حال حاضر همدلی و همزبانی دولت و ملت را با هم می داند و نباید این عنوان در قالب بنر و بیان باشد بلکه باید تمام احاد جامعه عامل به آن باشند. همچنین استاد در ادامه بیانات خود افزودند:اولاً همدلی و همزبانی در جامعه ای باید باشد که آن جامعه استحقاق همدلی را داشته باشد. ثانیاً متوجه خطری در جامعه باشند و عده ای بخواهند بین افراد جامعه تفرقه بیندازند.
استاد درادامه فرمایشات خود فرمودند: امروز ما از سبک زندگی اسلامی بسیار دوریم، علاوه بر سبک اسلامی از سبک زندگی ایرانی هم دور هستیم. در جامعه کنونی ایرانی و اسلامی بسیاری از آداب و سنتهای اسلامی به فراموشی سپرده شده و بیشتر از زندگی های غربی با توجه به رسانه ها و ماهواره ها الگو می گیرند. ایشان فرمودند: در جامعه ما اکنون 25شبکه ماهواره ای معاند با نظام داریم.
رهبر معظم حضرت آیت الله خامنه ای با دید کلی نگری که دارند و به دلیل جامعیت در اطلاعات و تجربه وبسیاری دیگر از عوامل به جمع بندی می رسند که آنچه نیاز جامعه است در حال حاضر دور شدن از سبک زندگی اسلامی است وآسیب ملت ما احتمال تفرقه بین افراد جامعه است.
حاج آقا فیض فرمودند: ملاک ومعیار ماباید محبت اهل بیت باشد و باید جایگاه اهل بیت را شناخت و بدانیم محبت اهل بیت چقدر ارزش دارد. ملاک ومعیار در حزن و شادی ما باید اهل بیت باشد و محبت اهل بیت آرامش را به ارمغان می آورد.
استاد در پایان فرمایشات خود بر منش و رفتار طلبگی بسیار تاکید نمودند وفرمودند اصالت طلبه باید با سایر افراد متفاوت باشد.
در ادامه این نشست به دلیل مقارن بودن با ایام شهادت استاد مطهری و روز معلم به اساتید لوح تقدیرمدرسه و لوح تقدیر ارسالی مدیریت محترم استانی به همراه هدایایی تقدیم گردید و همچنین به برگزیده مسابقات کتابخوانی و همچنین رتبه های برتر آموزشی جوایز و لوح تقدیر اهداء گردید.
برگزاری همایش آموزه های فاطمی،حمایت از ولایت در مدرسه الزهراء(س)قروه
سلسله نشست سبک زندگی اسلامی با محوریت آموزه های فاطمی ،حمایت از ولایت( همدلی و همزبانی) در تاریخ 9/2/94 در جمع طلاب و اساتید و کادر حوزه علمیه الزهرا(س) قروه برگزار گردید.
در این نشست که همزمان بود با ولادت جواد الائمه علیه السلام جشنی در حضور طلاب همراه با پذیرایی و مولودی خوانی و دکلمه خوانی برگزار گردید که در ابتدای برنامه با قرائت قرآن آغاز گردید.
سخنران برنامه حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای فیض کرمیان امام جمعه محترم شهر دلبران در جمع طلاب در خصوص نامگذاری سال با عنوان همدلی و همزبانی،دولت و ملت فرمودند: علت نامگذاری ایام توسط رهبر معظم له دلایلی و هدفی دارد که با توجه به نیازهای جامعه صورت میگیرد ، رهبر رمز موفقیت جامعه را در حال حاضر همدلی و همزبانی دولت و ملت را با هم می داند و نباید این عنوان در قالب بنر و بیان باشد بلکه باید تمام احاد جامعه عامل به آن باشند. همچنین استاد در ادامه بیانات خود افزودند:اولاً همدلی و همزبانی در جامعه ای باید باشد که آن جامعه استحقاق همدلی را داشته باشد. ثانیاً متوجه خطری در جامعه باشند و عده ای بخواهند بین افراد جامعه تفرقه بیندازند.
استاد درادامه فرمایشات خود فرمودند: امروز ما از سبک زندگی اسلامی بسیار دوریم، علاوه بر سبک اسلامی از سبک زندگی ایرانی هم دور هستیم. در جامعه کنونی ایرانی و اسلامی بسیاری از آداب و سنتهای اسلامی به فراموشی سپرده شده و بیشتر از زندگی های غربی با توجه به رسانه ها و ماهواره ها الگو می گیرند. ایشان فرمودند: در جامعه ما اکنون 25شبکه ماهواره ای معاند با نظام داریم.
رهبر معظم حضرت آیت الله خامنه ای با دید کلی نگری که دارند و به دلیل جامعیت در اطلاعات و تجربه وبسیاری دیگر از عوامل به جمع بندی می رسند که آنچه نیاز جامعه است در حال حاضر دور شدن از سبک زندگی اسلامی است وآسیب ملت ما احتمال تفرقه بین افراد جامعه است.
حاج آقا فیض فرمودند: ملاک ومعیار ماباید محبت اهل بیت باشد و باید جایگاه اهل بیت را شناخت و بدانیم محبت اهل بیت چقدر ارزش دارد. ملاک ومعیار در حزن و شادی ما باید اهل بیت باشد و محبت اهل بیت آرامش را به ارمغان می آورد.
استاد در پایان فرمایشات خود بر منش و رفتار طلبگی بسیار تاکید نمودند وفرمودند اصالت طلبه باید با سایر افراد متفاوت باشد.
در ادامه این نشست به دلیل مقارن بودن با ایام شهادت استاد مطهری و روز معلم به اساتید لوح تقدیرمدرسه و لوح تقدیر ارسالی مدیریت محترم استانی به همراه هدایایی تقدیم گردید و همچنین به برگزیده مسابقات کتابخوانی و همچنین رتبه های برتر آموزشی جوایز و لوح تقدیر اهداء گردید.
برگزاری دوره جذب جوانان به نماز در حوزه علمیه الزهراء(س)قروه با حضور حجت الاسلام والمسلمین آقای بحرینی
به گزارش معاونت فرهنگی دوره شیوه های جذب به نماز در سه دوره کودکان، نوجوان و جوان با حضور حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای بحرینی از ستاد اقامه نماز استان قم در مورخ 16/2/94 در حوزه علمیه الزهرا(س) قروه در جمع مبلغین و طلاب و دانش آموختگان و همچنین با حضور طلاب حوزه علمیه حضرت زینب(س) سریش آباد برگزار گردید.
در این دوره که بسیار مورد استقبال قرار گرفت استاد به نکته های تربیتی و اخلاقی و اسرار آفرینش و نظام هستی پرداخته وافزودند: در جامعه کنونی خداشناسی مردم بسیار ضعیف است به همین دلیل حس سپاسگزاری ضعیف است . شمارش نعمتهای پروردگار وجدان سپاسگزاری را بیدار می کند و ما میتوانیم با یادآوری نعمتها و شمارش و تبیین نعمتها حس سپاسگزاری را تقویت نمود. در مقابل عظمت و زیبایی طبیعت که لذت می بریم احساس ستایشگری و تواضع و فروتنی ما تقویت می گردد، طبع انسان دوست دارد خود را به آفریننده اثر زیبا نزدیک کنیم و خود را موظف می داند که عظمت و زیبایی را ستایش کند و دوست دارد که خود نیز به گونه ای خالق زیبایی و عظمت شود. استاد راهکار این امر را در یادآوری زیبایی ها و نعمتها و عظمتهای آفرینش دانستند و افزودند :ما باید جایگاه خود را در نظام آفرینش پیدا کنیم وبه پرسش اینکه ما برای چه آفریده شده ایم ؟ اگر پاسخ داده نشود انسان به پوچی می رسد و پاسخ درست موجب تعالی انسان می گردد و لی اگر جوابی برای آن نیابد در سردرگمی می ماند.
استاد تاکید نمودند : رفتار ما گفتار ماست ،ماچه بدانیم وچه ندانیم گفتار ورفتار ما در طرف مقابل تاثیر دارد. ایشان به طلاب سفارش نمودند که کتاب فرهنگ مدرنیته را مطالعه نمایند و اطلاعات خود را افزایش دهند.
حجت الاسلام بحرینی در ادامه شیوه های درست دعا و تضرع را بیان وتبیین نمودند و افزودند باید دعا کرد که خدایا در دنیا ما را بیامرز نه اینکه خدایا ما را پاک بگردان زیرا ابتلاء به بیماری و گرفتاری سبب پاکی انسان است پس باید در دعا کردن احتیاط نمود و شرایط دعا را رعایت کرد تا به استجابت مطلوب برسد.
به حمدالله دوره به خوبی برگزار گردید و بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
برگزاری نشستی با عنوان نقش زن در ساختار دینی زندگی در مدرسه الزهراء(س)قروه
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه الزهراء(س)شهرستان قروه در تاریخ 94/2/14 در این مدرسه نشستی با عنوان نقش زن در ساختار دینی خانواده با حضور خانم ها منتشلو وملاولی برگزار گردید .
خانم ملاولی در مورد نقش زن در زندگی دینی صحبت کردند که صحبت های مفید ایشان در دو بخش؛ قبل از ازدواج و بعد از ازدواج خلاصه گردید.
ایشان فرمودند:خداوند جنس زن را در رساندن انسانها به کمال شریک خود قرار داده ومارا وسیله ی رساندن انسانها به قرب الهی قرار داده است.امام خمینی (ره) فرمودند اگر زن اصلاح شود جامعه اصلاح می شود.منظورش این است که زن نقش کلیدی دارد .زن را در دو برهه در نظر بگیریم :1.قبل از ازدواج وزمان دختری: که باید تربیت شود 2.بعد از ازواج ومادر شدن:که باید تربیت کند. اگر زن تربیت نشود نمی تواند تربیت کند پس باید در برهه اول به تربیت خودش بپردازد و در دوران مجردی پاک زندگی کند و تمام سعی و تلاش خویش را برای تحقق این امر در نظر داشته باشد و انسان هر آنچه را بکارد همان را درو خواهد کرد، و رفتار انسان باعث قرار گرفتن در همان مسیر خواهد گرفت.
اما دوران بعد از ازدواج؛ باید زن چنان نقشی را در زندگی ایفا کند که همسرش را از هر آلودگی نجات دهد ، و تربیت صحیح خانوادگی داشته باشد. و باید اهل حلال و حرام باشد.
خانم منتشلو به تحلیل و تفسیر تمامی آیاتی که در رابطه با فرهنگ تخاطب و گفتگو بود، پرداختند. اولین آیه ای که درباره گفتگو نازل شده است، سوره بقره آیه 30 است که نحوه گفتگوی خدا با ملائکه در آن مطرح شده است. در ادامه به نحوه گفتگو با والدین که بایستی به صورت لین باشد اشاره کردند.
برگزاری نشست در مدرسه فاطمه الزهراء(س)کامیاران با عنوان نقش طلاب در ساختار دین وزندگی
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه فاطمه الزهراء(س)شهرستان کامیاران در تاریخ 94/2/2 در این مدرسه نشستی با رویکرد نقش طلاب در ساختار دین وزندگی توسط استاد سرکار خانم فتاحی برگزارگردید.
خانم فتاحی امام خمینی (ره)را به عنوان بارزترین نمونه علمی وعملی جهان اسلام دانستند.ایشان انسان هارا دو گروه دانستندیکی گروهی که دنبال کسب منفعت هستند یعنی وقتی با یک رویدادی روبه رو می شوند اولین چیزی که برای آنها مهم است این که بفهمند چقدر برای آنها سود دهی دارد اما گروه دوم کسانی اند که اصولی را برای خودمعین می کنند ودر زندگی شخصی خود پایبند به همین معیار ها و روشها هستند. گروه اول چون معیاری را برای خود مشخص نکرده اند دچار تناقض در گفتار می شوند مانند دروغگویی که وقتی با او حرف می زنی هر بار چیزی می گوید و در گفتار خود ثبات ندارد اما گروه دوم چون بر اساس معیار و موازین خاصی پیش می روند در گفتارشان هیچ وقت تناقض ایجاد نمی شود. امام خمینی (ره) نمونه بارز یک انسان معیار گر هستند و در تمام مراحل زندگی خود بر اساس معیار و برنامه پیش می رفتند و این یک نمونه ی بارز برای ما می باشند چون ایشان به حدی به معیارهای کاری خود اهمیت می دادند که می گفتند اشکالی ندارد که ما در هدف خود شکست بخوریم اما نباید تکالیف را انجام ندهیم یعنی عمل به تکلیف برای امام راحل یک امر مهم و ضروری بود چون معیاری که مد نظر امام بود همان اوامر وحی و کارهای ائمه اطهار علیهم السلام بود.
ایشان در ادامه گفتند شما طلاب چون وظیفه ی تبلیغ دین را بر عهده دارید باید در انجام این امر الهی توانمند باشید وباید در تمام مراحل زندگی خود بر اساس معیار پیش بروید چون این فقط مختص حوزه ویا کنج خانه ها نیست . چون وقتی ما می گوییم از ائمه علیهم اسلام ، بزرگان و غیره الگو می گیریم باید در تمام مراحل آن را پیاده کنیم چون ما اگر مرید امام (ره ) باشیم ، پیرو حضرت زهرا (س) باشیم باید نکته به نکته ی او را انجام دهیم
ایشان در ادامه اشاره ای به عملکرد گروهک مجاهدین خلق کردند و خاطر نشان کردند در دهه ی چهل طاغوت در اوج فساد و گناه، زمانی که همه به گناه آلوده شده بودند اینان در جلسات خود تفسیر قران ، تفسیر نهج البلاغه می گفتند و شعارهای ضد امپریالیسم آمریکایی سر می دادند حتی کسانی را که شاهنشاهی بودند و بری حکومت طاغوت کار می کردند ترور می کردند و به خاطر همین مخالفت با مجاهدین خلق در آن زمان تبعات داشت و هرکسی نمی توانست با آنها مخالفت کند چون در نظر عرف آنها انسانهای خوبی بودند . اما تشخیص امام این بود که در یک امری باید آحاد مردم شرکت کنند ویک حرکت عمومی داشته باشند نه اینکه کشت و کشتار راه بیندازند ومی فرمودند این حرکتها می گذرد و آنچه که اصالت و حقیقت دارد خود را نشان خواهد داد.
امام راحل حتی در آخرین لحظات عمر با برکت خود لحظه ای از نماز غافل نمی شدند طوری که در آخرین لحظات عمر خود در حالی که سرم به ایشان وصل بود همیشه چند ساعت زودتر از اذان بیدار می شدند اما در آخرین روز عمر خود در حین اذان برای نماز بیدار شد و وقتی پرسید که آیا اذان دادیا نه جواب دادند آره و امام خیلی ناراحت شد و گفت چرا من را زودتر بیدار نکردید اما متاسفانه ما همیشه به نماز می گوییم کار داریم در حالی که باید به کاربگوییم نماز داریم
امام باوجود اينكه چند سال در عراق زندگي كردند حاضر نشد حتي يك بار هم از حكومت بعثي عراق تقاضاي كمك كند چون معتقد بود كه بعثي ها نيز فاسد هستند . گروهاي منافقين هم افراد فاسدي بودند و امام آنها را خوب شناخته بود و بارها از ايشان تقاضا كردند كه آنها را آزاد كنند اما امام به هيچ عنوان موافقت نكردند .
برگزاری سلسله نشست های سبک زندگی اسلامی با رویکرد شیطان بر بام خانه در مدرسه فامه الزهراء(س)بیجار
به گزارش معاونت فرهنگی حوزه علمیه فاطمه الزهراء(س)بیجاردر تاریخ 94/1/27اولین همایش از سلسله همایش های سبک زندگی با رویکرد شیطان بر بام خانه با حضور دکتر قاسمی با هماهنگی با آموزش و پرورش انجام شد برگزار گردید .
آقای قاسمی با اشاره به اینکه امروز اگر زن عزت و آبرو دارد همه را مدیون اسلام است به وضعیت تلخ زنان در قبل از اسلام اشاره کردند و گفتند:در قبل از اسلام در آمریکا از زن برای انجام کارهای سخت استفاده می کردند، در شرق زن را هنگام مرگش زنده زنده می سوزاندند.
آقای قاسمی اظهار داشتند زن ها مورد دو ظلم واقع شدند ظلم اولی ظلم به روح و روان آن ها بود. امروز ما جاهلیت مدرن را تجربه می کنیم ظلم امروز در حق زنان دردناک تر از ظلم اول است و یکی از راههایی که برای آن استفاده می کنند استفاده از فضای مجازی و ماهواره است.دشمن با استفاده از فضای مجازی و ماهواره آرام آرام برای جهانی سازی و فرهنگ سازی آنچه که خود از جامعه می خواهد استفاده می کند.
ایشان با اشاره به جنگ جهانی اول و دوم اظهار داشتند که جنگ جهانی سوم نیز شروع و به پایان رسید و آن جنگ اطلاعاتی بین دو ابر قدرت شرق و غرب دنیا بود و تولد ماهواره یک تولد کاملاً نظامی و امنیتی بود.
ایشان با مطرح کردن این سوال که چرا با وجود 198 کشور در دنیا 144شبکه ی ماهواره فارسی زبان است؟ گفتند که غرب با استفاده از ماهواره در صدد تأثیر گذاری بر روی افکار عموم است.
وی در طول سخنرانی خود به تعدادی از آسیب های ماهواره اشاره کردند، از جمله
1. بلوغ زودرس شده
2. قبح زدایی ارتباط دختر و پسر می گردد.ایشان در ضمن این آسیب به اصل تکرار و تلقین و تقلید در روانشناسی اشاره کردند .؛
3. عشق های مثلثی و یا مربعی که در سریال های خود به نمایش می گذارند موجب وجود آمدن سردی در روابط زوجین و تنوع طلبی برای زوجین است.
دکتر قاسمی گفت در بحث جهانی سازی غرب تلاش کرده تا همه را شبیه خود کند در بحث پوشش سر و صورت سبک زندگی از سمت انسانیت به حیوانیت است.
آقای قاسمی در پایان به دو راهبرد اشاره نمودند، 1. تقویت بنیان های خانواده 2. تقویت باورهای دینی؛ اگر تقوای درونی و باورهای دینی تقویت شوند با عث حفظ انسان از آسیب ها می گرددبرای این امر بچه های خود را با روحانیت و مسجد پیوند بزنید تا باورهای دینی آن ها تقویت شود.
برگزاری نشست در مدرسه ریحانه النبی (س)سنندج با رویکرد ادب در پیشگاه خداوند
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه ریحانه النبی (س)سندج اولین نشست سبک زندگی اسلامی ایرانی با موضوع ادب در پیشگاه خدا با سخنرانی سرکار خانم دکترطباطبایی از مبلغین برتر کشوری مورخ25/1/94با حضور کادر ،اساتید،طلاب وعموم مردم در این حوزه مبارکه برگزار گردید.
سرکار خانم طباطبایی طی سخنایی چنین بیان کردند:اگرخدا بخواهد به کسی خیر فراوان دهدمحبت اهل بیت رادر قلبش می گذارد،ودرس خواندن در مکتب اهل بیت باعث افزونی این خیر خواهد بود.
ایشان براین امر تاکید کردند:ما تنها به این دلیل به این دنیا آمده ایم که عبد باشیم ومنظور از اشرف مخلوقات آن است که برگزیده شده برای عبد بودن ودلیل نام گذاری امام حسین (ع)به اباعبدالله آن است که ایشان را پدر بندگان خدا نامیده شده است.
این مبلغ کشوری براین امر تصریح کردند:عبد یعنی ادب ،ادب در پیشگاه خدا،ادب در مقابل دیگران ودر زندگی ادب پیاده شود ودین اسلام دین ادب می باشد واین همان سبک زندگی اسلامی می شود ،باید دین خود رابشناسیم وبایدهای خدا را انجام دهیم ونباید های آن راانجام ندهیم ودربرابرخدا تسلیم باشیم .
این استاد حوزه ودانشگاهبا ذکر حدیثی از امام صادق (ع)6عامل را عامل گمراهی شمردند:
1- دنیا دوستی :حب الدنیا راس کل خطیی،بعضی از افراد وابسته دنیا می گردندودنیا را هدف ونهایت خود قرار می دهند در حالی که دنیا تنها پلی برای آخرت است وهدف آخرت است واین وابستگی را باید از خود دورسازیم.
2- ریاست طلبی :بعضی برای رسیدن به قدرت تمام دین خود را زیر پا می گذارندوباعث نافرمانی وگناه می گردند.
3-شکم پرستی:باید مواظب غذای که می خود باشیم،واز غذایی که خمس آن پرداخت نشده ویا حرام است نخوریم.
4- زن دوستی :البته نه به آن معنایی محبت به همسر بلکه به معنایی شهوت پرستی که مشکل ساز است .
5- پرخوابی وپرحرفی:نیاز بدن بین 6تا8 ساعت می باشد
6- راحت طلبی:انسان رابه گناه می کشاند،بسیاری از افراد به دلیل راحت طلبی مانع ازبچه دار شدن می شوند.
ایشان همچنین با اشاره به آمار مطالعه یکی آن رایکی از مصادیق راحت طلبی بیان کردند:وامیرالمومنین نیز می فرمایند:مطالعه باعث آرمش است
طباطبایی در پایان با اشاره به حدیث قدسی اهل دنیا چنین توصیف کردند:هم وغم آنان شکم است،ومدام در حال خندیدن هستند ،خواب آنان زیاد است ،خشم آنان زیاد ورضایت کم دارند،خداوند را کم عبادت می کنند ،شجاعت آنان در معصیت بسیار است ،نفس خود را محاسبه نمی کنندو،ترس آنان از خداوند بسیار کم ،در نعمتها شکر گذار نیستندوتحمل وصبر ندارند،ودارای تکبر می باشند.
برگزاری نشست سبک زندگی اسلامی با رویکرد مبانی سبک زندگی حضرت فاطمه (س)در شهرستان سقز
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه علمیه حضرت فاطمه(ُس)شهرستان سقز نشستی با عنوان مبانی سبک زندگی فاطمی(س)باحضور حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای رستمی در تاریخ94/1/20برگزار گردید.
آقای رستمی با اشاره به ابعاد اخلاقی و برشماری امتیازات حضرت زهرا(س) به عنوان الگویی برای همه فرمودند: عبادت فاطمه زهرا(س) بگونه ای است که خداوند آن را به رخ ملائکه می کشاند- پیامبر(ص) بعد از نزول آیه شریفه :« … وَ یطهرکم تطهیرا» به خانه فاطمه(س) رفت و فرمود مصداق آیه شما هستید- حضور در مباهله امتیاز دیگری است که حضرت داشتند- بالاترین درجه شفاعت را در قیامت حضرت فاطمه(س) دارد که پیامبر از ایشان می خواهد امت را شفاعت نماید- فاطمه زهراء(س) معصومی است از میان معصومان که ائمه(علیهم السلام) همه از نسل او هستند- ارزش دادن به زن در تاریخ اسلام به دست پیامبر(ص) در جامعه ای که تولد دختر ننگ بود ایجاد شد زمانی که پیامبر دست دخترش را بوسید و فرمود : هر کس فاطمه (س) را بیازارد من را آزرده است، اینجا پیامبر(ص) هم خواسته دخترش را معرفی کند و هم شخصیت زن را بالاببرد چنانکه در امر خواستگاری و ازدواج دخترش از خود فاطمه نظرخواهی کرد درحالی که در جامعه به زن اهمیت داده نمی شد و… اینها همه به خاطر این است که بگوید زن نیز شخصیت بزرگی دارد، مقام زن و مقام مادر در جایگاه بسیار بالایی قرار دارد.
ایشان در ادامه فرمودند: اگر زن برای خودش ارزش و شخصیت می خواهد باید حضرت فاطمه را در همه ابعاد الگوی خود قرار دهد . طبق دیدگاه شبکه های ماهواره ای در ایران حقوق زن رعایت نمی شود درحالی که در کشورهای غربی طبق آمار حقوق زنان پایمال می شود. بالفرض در آمریکا در روز 1607 مورد آزار زنان دیده می شود. غرب حجاب را برای زنان محدودیت می داند، در حالی که شخصیت و ارزش وجودی زن با حجاب حفظ می شود چون با حجاب در امنیت است و همین او را مصون نگه داشته است.
اِنّ رَبّکَ لَبِالمَرصاد
متن زير قسمتي از خاطرات اين امير سرافراز سپاه اسلام (صیاد شیرازی)در مورد عمليات مرصاد است:
«شبانه خودم را با يك فروند هواپيماي فالكون به كرمانشاه رساندم و صحنه پيشروي دشمن را از نزديك مشاهده كردم و متوجه اوضاع شدم.
چنان جو پريشاني و اضطراب در مردم ايجاد شده بود كه سراسيمه از خانه بيرون آمده بودند. از طرفي جاده كرمانشاه به بيستون از خوردوهايي كه در انتظار جابه جايي بودند، مملو بود و ترافيك سنگيني ايجاد شده بود.
بر اين اساس با يك فروند هلي كوپتر از فرودگاه به سمت يكي از قرارگاههاي تاكتيكي سپاه پاسداران مستقر در طاق بستان حركت كرديم.
نيمه شب چهارم تير ماه بود و تا ساعت يك ونيم نتوانستيم ماهيت دشمن را به دست آوريم كه چه كسي است كه همين طور در حال پيشروي است. ساعت 5 به پايگاه رفتم. همه را آماده و مهيا براي توجيه ديدم. پس از توجيه خلبانان تاكيد كردم وضعيت خيلي اضطراري است. چارهاي نداريم هليكوپترهاي كبري بايد آماده باشند. يك تيم آتش آماده شد ابتدا خودم با يك هلي كوپتر 214 براي شناسايي دقيق و هماهنگي به سمت مواضع حركت كردم و به اين ترتيب اولين عمليات را عليه نيروهاي مهاجم و منافق آغاز كرديم.
صبح روزپنج مرداد عمليات با رمز يا علي (ع) آغاز شد. در تنگه چهارزبر چنان جهنمي براي ياران صدام برپا شد كه زماني براي پشيماني نمانده بود.
جاده به زودي انباشته از ادوات سوخته شد.
همزمان با عمليات هوانيروز علاوه بر گروههاي مردمي، تعدادي از لشكرهاي سپاه نيز كه از جنوب به غرب آمده بودند، وارد عمليات شدند. راه از هر سو به روي بازماندگان كاروان بسته شده بود و آنان به سختي ميتوانستند به عقب برگردند. بعضي از آنها به روستاها پناه بردند و بعضي هايشان با خوردن قرص سيانور به زندگي خود خاتمه داده بودند.
عمليات كه تمام شد در جاده كرمانشاه - اسلام آباد غرب هزاران كشته از آنان به جا مانده بود. اجساد پسران و دختراني كه با ملت خود بسيار ناجوانمردانه رفتاركرده بودند. كساني كه روز تنهايي ميهن به ياري اردوي خصم شتافته بودند.
حالا من از اين عمليات نتيجه مي گيرم كه چقدر خداوند متعال ما را و رزمندگان اسلام و انقلاب را دوست دارد كه در هرزمان طوري مقدر مي كند كه بسياري از مشكلات ما بايد با حالت سرافرازانه حل شود.
خداوند مي فرمايد: بجنگيد تا آن كفار كه من مي خواهم به دست شما عذابشان بدهم و به ما قول و وعده مي دهد تا آنها را خوار كند و به شما پيروزي وعده مي دهد و قلبهاي شما را شفا بخشد. كدام قلب ها؟ قلبهايي كه قبل از اين عمليات گرفته و غم زده بود.
رزمندگان اسلام قلب و دلشان با امامشان براي هميشه گره خورده بود. امام اشارهاي دارند كه پذيرش قطعنامه مثل نوشيدن زهر بود براي رزمندگان اسلام كه سالها فداكاري كرده بودند. در حالي كه هشت سال تلاش شده بود بعد از آن ما دلمان مي خواست به صورتي ديگر نبرد تمام مي شد. دلمان گرفته بود. اما خداوند با اين پيروزي بزرگ ، موجب رضايت خاطر رزمندگان اسلام شد و پايان نبرد هشت ساله دفاع مقدس با اين عمليات درخشان مرصاد انجام گرفت.
ياد و خاطره شهداي سرافراز هشت سال دفاع مقدس زنده و راهشان پررهرو باد.
غروب غریب
غروب غریب، در لا به لای دقیقه های خاکی بقیع قد میکشد. مدبنه، با التهاب به مدار پرواز کبوتران دست میبرد تا مردم، آیه های زخمی نشناختنتان را به دوش بکشند و عذر نیاورند.
زمین، آبستن اشک میشود. خورشید، قد خم میکند و دست های ملتمس عرشیان، همگام با فرشیان، شعر بی قراری را در آغوش میکشند.
داغ در گلوی محبانتان منتشر میشود تا بلوغ ابری بقیع را نظاره کنند.
نبض تاریخ به هم خورده است
نبض تاریخ، به هم خورده است. دشمنان، با زهرشان، قلب شما را نشانه رفته اند تا حوصله خدا را سر ببرند.
اینان، سپاهیان شیطانند که از دهلیزهای پرپیچ و خم جهالت و نکبت سردرآورده اند.
هنوز هم دنیا، از شکوه جاری شما وام میگیرد. هنوز هم خورشید، از چشمان شما تقلید میکند. دانشگاه، به نام شما زنده است؛ حوزه از زلال دانش شما آب میخورد و عطش دانش اندوزی راهیان عشق، با کلام شما سیراب میشود.
عید سعید فطر مبارک
خوش بر کسی که سفره نشین خدا بود
از هرچه غیر خواسته ی او گر ، جدا بود
درب کلاس درس خدا چون گشوده شد
خوش بر مطلبی که قبول انتها بود
روز عفاف وحجاب برخادمین حضرت زهرا(س)مبارکباد.
آن ها چفیه داشتند…
من چادر دارم!!!
آن ها چفیه می بستند تا بسیجی وار بجنگند…
من چادر می پوشم تا زهرایی زندگی کنم!!!
آن ها چفیه را خیس می کردند تا نفس هایشان آلوه شیمیایی نشود…
من چادر می پوشم تا از نفس های آلوده دور بمانم!!!
آن ها با چفیه زخم هایشان را می بستند…
من وقتی چادری را می بینم یاد زخم های پهلوی مادرم زهرا می افتم!!!
آن ها سرخی خونشان را به سیاهی چادرم امانت دادند…
من چادر سیاهم را محکم می پوشم تا امانتدار خوبی باشم!!!
نشست صمیمانه طلاب،اساتید وکادر مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س)کامیاران با مدیر مکرم حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور:
به گزارش معاونت فرهنگی حوزه های علمیه خواهران استان کردستان در دومین روز سفر مدیر مکرم حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور به استان کردستان ،حضرت حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی مدیر مکرم حوزه های علمیه خواهران و هیئت محترم همراه ، حجت السلام والمسلمین حاج آقا صالحی مدیر محترم حوزه های علمیه خواهران استان کردستان و هیئت همراه وهمچنین چندی تن از مسئولان کامیاران از جمله حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا کاوه رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ، حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا موسوی مدیر حوزه علمیه برادران امام باقر (ع) و حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا سلطانی مبلغ سازمان تبلیغات اسلامی میهمان حوزه ی علمیه فاطمه الزهرا (س) شهرستان کامیاران بودند.
در ابتدا گزارشی اجمالی توسط سرکار خانم کهریزی پور از برنامه ها ی مدرسه به شرح ذیل ارائه شد:
وی درابتدا سالروز وفات کریمه اهل بیت بی بی حضرت معصومه (س) را تسلیت گفته و همچنین ایام الله دهه ی فجر را تبریک گفت وافزود:
شهرستان کامیاران در 65کیلومتری جنوب استان کردستان ودر همسایگی استان کرمانشاه قراردارد این شهرستان دارای 105996نفر جمعیت می باشد که بالغ بر 83درصد آن اهل تسنن و4درصد یهودی و13درصد تشیع می باشند
شهرستان کامیاران دارای گویش ،آداب ورسوم وپوشش کردی می باشد مردم شهرستان پیرو ولایت رهبری هستند ودر مقابل اشرار با جان ودل مقابله می کنند.
اکثر اهل تسنن مردم شهرستان کامیاران شافعی مذهب هستند اما متاسفانه تعدادی از جوانان اهل تسنن تحت تاثیر تهاجم فرهنگی وحربه دشمن قرار گرفته اند وبی بضاعتی و فقر مالی را بهانه کرده اند وبه فرقه های ضاله از جمله سلفی گری ووهابی روی آورده اند از طرف دیگر وظیفه ما طلاب را را برای زنده نگهداشتن اسلام ناب محمدی (ص) سنگین تر کرده اند که تلاش خود را در این زمینه دو چندان کنیم وحق خود را نسبت به آقا امام زمان (عج) ادا کنیم وحربه دشمن ربا به خودشان برگردانیم انشاالله
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی مدیر مکرم حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور با اشاره به مشترکات اهل تسنن با شیعیان تصریح کرد:برادران شافعی مذهب ما علاقه ی زیادی به ائمه ی اطهار علیهم السلام دارند وما باید در این زمینه نهایت استفاده را برای پیشبرد دین اسلام بکنیم چون چهره ای که سلفیت و وهابیت و مولود آنها در جهان به وجود آورده چهره ای بسیار خشن و منفور است.
ایشان در ادامه خاطر نشان کرد: من قبلا بر این اعتقاد بودم که برای من بچه مسلمان سخت است که هنوز بت پرستی در جهان رواج دارد چون پیامبر اکرم(ص) فرموده بودند هیچ پیامبری به اندازه ی من اذیت نشده است . اما الان می گویم برای ما مسلمانان زشت است که روزنامه ی فرانسوی (شارلی ابدو ) به نبی مکرم اسلام توهین کند این یعنی اسلام هراسی و این جز از مغز خشک و بی عقلی وهابیت و سلفیت برنمی خیزد چون آنها این چهره را در جهان به وجود آوردند .
مدیر حوزه های علمیه خواهران ادامه داد: الان شکر خدا امنیت هست وسلامتی کامل را خدا به همه داده پس در سایه ی این امنیت و سلامتی می توانید به تحصیل علم بپردازید چون زمانی که سن بالا می رود دیگر آن شرایط که در نوجوانی و جوانی مهیا بود فراهم نیست و بدانید صاحب کار ما امام زمان (عج) می باشد و ایشان هم ی بیند و هم می شنود و این کم برکت و نعمتی نیست
وی همچنین دادمه داد:پیامبر اکرم (ص) می فرماید : همه جای این دنیا مسجد است و شما می توانید عبادت کنید . واین خود نعمت بسیار بزرگی است که ما می توانیم در همه جا خدای خود را بدون هیچ زحمتی عبادت کنیم در حالی که ادیان دیگر همچون مسیحیت در طول هفته فقط یک روز و آن هم در کلیسا باید خدای خود را عبادت کنند .
حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی روایتی از نبی مکرم اسلام نقل کرد وافزود:وقتی نبی مکرم به معراج رفتند به خدا گفتند خدایا یک سوغاتی به من بده که برای بندگانت ببرم . خداوند متعال فرمود به بندگان من سلام برسان و به آنها بگو در رکوع بگویند سبحان ربی العظیم بحمده ودر سجده بگویند سبحان ربی اعلی بحمده و باز این خود نعمت بزرگی است که انسان بگوید خدای من. و ارتباطش را مستقیم با خدا داشته باشد
وی با اشاره به نحوه ی گذر عمر انسانها افزود: عمر هرطوری که باشد می گذرد اما چیزی که مهم است اینکه انسان خود را ارزان نفروشد و این به میزان عقل فهم خود انسان ربط دارد که چه طور و در چه مسیری از این عمرش استفاده کند .
وی در ادامه با توصیه به طلاب افزود: شما طلاب عزیز باید قدر جایگاه و موقعیت خود را بدانید چون این مکان متعلق به آقا امام زمان (عج) می باشد شما ، نگاه کنید اگر به حوزه نمی آمدید باز همین درس و امتحانات بود اما خدا در اینجا این توفیق را به ما داده که در کنار درس خواندن سربازی قا امام زمان (عج) بکنیم که این خود توفیق کمی نیست .
وی همچنین اهتزاز پرچم تشیع و سربازی امام زمان(عج) در دورترین نقاط را مایه افتخار دانست و ادامه داد: در دورهای که بسیاری نسبت به دین بیاعتنا هستند طلاب در راه دین خود ایستادگی به خرج میهند و این افتخار است.
حجتالاسلام و المسلمین جمشیدی گفت: طلاب خواهر در هر جا که پرتلاش ظاهر شدهاند نشان دادهاند که میتوانند اثرگذار باشند.
وی با اشاره به تربیت 500 مربی قرآن و 200 داور مسابقات قرآنی از سوی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران در سطح کشور، افزود: هزار و 500 نفر از طلاب و فارغالتحصیلان حافظ کل، نصف و ثلث قرآن کریم هستند
ایشان در ادامه بیان کردند:از آنچه که کار می کنید غافل نباشید، شرط اثر گذاری مااین است که بامردم باشیم وهمانند آنان زندگی کنیم با آنها تعامل داشته باشیم وامابنا به سفارش امام علی (ع)بایددارای ورع واجتناب داشته باشیم وبا آنان طوری تعامل داشته باشیم که در معاشرت با باما حس کنندحوزه های علمیه می تواند الگوی خوب تعاملی با مردم باشد.
مدیر محترم حوزه های خواهران در باره چشم انداز حوزه های خواهران بیان داشتند:ان شاءالله خواهران اهل تسنن وتشیع بتوانند درخارج از کشور اسلام را بشناسانند.وبنا به فرموده رهبری خانمهای باشند که فهیم،دانشمندفقیه ومفسر باشد.
ایشان در پایان مجددا ایام الله فجر را تبریک گفتند و سپس تشکر و قدر دانی کردند از تمام مسئولین و برای همه آنها دعای خیر کردند .
مدیر مکرم حوزه های علمی خواهران سراسر کشور در پایان از از نمایشگاه کتاب و نمایشگاه محصولات فرهنگی که توسط طلاب مدرسه برپا شده بود بازدید نمودند.
ایشان طوماری را که توسط طلاب واساتید این مدرسه علمیه به جهت اعتراض روزنامه فرانسوی شارلی ابدو به خاطر توهین به ساحت مقدس پیامبر مکرم اسلام حضرت محمدبن عبدالله(ص)تهیه شده بود مشاهده نمودند وآن را با امضای خود تأیید نمودند.
ودر پایان از قسمت های مختلف حوزه وخوابگاه آن بازدید نمودند.
مدیر حوزه های علمیه خواهران استان کردستان در نشست خبری با خبرنگاران رسانه های استان:پذیرش حوزه های علمیه خواهران در 8واحدآموزشی تربیتی در سطح استان کردستان انجام می شود
به گزارش معاونت فرهنگی حوزه های علمیه خواهران استان کردستان نشست خبری مدیر حوزه های علمیه خواهران استان کردستان با موضوع پذیرش طلاب حوزه های علمیه خواهران برگزار شد.
در این نشست حجت الاسلام والمسلمین محمد صالحی مدیر حوزه های علمیه خواهران استان کردستان در نشستی با خبرنگاران رسانه های استان که به مناسبت آغاز پذیرش سراسری حوزه های علمیه خواهران تشکیل شد، گفت: امسال دومین سالی است که آزمون ورود به حوزه های علمیه حذف شده و پذیرش براساس مدرک و سابقه تحصیلی انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه ثبت نام از داوطلبان تحصیل در حوزه های علمیه خواهران برای سال تحصیلی ۹۵-۹۴ از تاریخ ۲۵ بهمن ماه شروع شده است، عنوان کرد: علاقمندان تا ۱۰ اسفندماه امسال فرصت دارند که برای ثبت نام به سایت www.whc.ir و یا حوزه های علمیه واقع در استان مراجعه کنند.
مدیر حوزه های علمیه خواهران کردستان شرایط سنی را یکی از ملاک های پذیرش طلبه ها خواند و بیان کرد: حداکثر سن برای پذیرش طلبه ها در سراسر کشور ۳۰ سال است ولی در استان کردستان با پیگیری های انجام شده به ۳۵ سال رسیده است.
حجت الاسلام صالحی افزود: از جمله اقدامات مثبت حوزه های علمیه در کردستان، در نظر گرفتن اقتضائات لازم برای خواهران جهت سهولت در تحصیل است که به سه شیوه پاره وقت، تمام وقت و نیمه حضوری می توانند در کلاس ها حضور پیدا کنند و همین امر فضایی سیال برای سهولت تحصیل خواهران فراهم کرده است.
وی با اشاره به اینکه در ۶ شهرستان استان حوزه علمیه خواهران وجود دارد، ادامه داد: ۵ مرکز حوزه علمیه خواهران درشهرستان های سقز، بیجار، قروه، سنندج و سریش آباد از مقطع دیپلم طلبه جذب می کنند.
وی عنوان کرد: حوزه علمیه خواهران شهرستان کامیاران تنها حوزه در غرب کشور است که از مقطع سیکل اقدام به جذب طلبه می کند.
مدیر حوزه های علمیه خواهران کردستان با بیان اینکه تحصیل و هم چنین ارائه خوابگاه به طلبه ها در این حوزه ها کاملا رایگان است، بیان کرد: به غیر از حوزه علمیه خواهران سنندج مابقی حوزه های استان خوابگاه در اختیار طلبه ها قرار می دهد.
حجت الاسلام صالحی عنوان کرد: حوزه های علمیه شهرستان های قروه و بیجار در دوره کارشناسی(سطح2) و کارشناسی ارشد(سطح 3) طلبه پذیرش می کنند.
وی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب اسلامی حتی یک طلبه خواهر در کردستان وجود نداشت،گفت: امروز به برکت نظام اسلامی بیش از یک هزار طلبه و دانش آموخته خواهر در این استان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه هیچ منعی برای پذیرش و آموزش مذاهب مختلف در حوزه ها وجود ندارد، خاطرنشان کرد: بر خلاف ذهنیت مرسوم، حوزه علمیه خواهران تک مذهبی نیست و با هدف آموزش معارف اسلامی کار می کند نه معارف شیعی و به خواسته همشهریان احترام می گذارد.مدیر حوزه علمیه خواهران کردستان بیان داشت: در حوزه های علمیه خواهران استان ۵۱ استاد با مدرک کارشناسی ارشد به طلبه ها آموزش های لازم را ارائه می کنند.
حجت الاسلام صالحی اظهارداشت: براساس برآوردهای انجام شده کردستان به بیش از ۱۵ هزار طلبه خواهر نیاز دارد و خوشبختانه ظرفیت لازم در استان برای پذیرش و تحصیل طلبه ها وجود دارد.
وی در پایان تأکید کرد:بخش اعظم برکات حوزه های علمیه خواهران استان کردستان را مدیون نگاه بلند نماینده معزز ولی فقیه دراستان میداند که ایشان می فرمایند:هرجا حوزه علمیه خواهر ا ن باشد سلامت جامعه را بدنبال دارد.
دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان
دوشنبه سیاه!
بسم رب الشهداء و الصدیقین
وقتی خبر 20:30 پلمپ تاسیسات هسته ای که پیچ و مهره آن عجین با نام و خون شهید است را به تصویر کشید آنهم بدست گرگهای خون آشام و همزمان با قهقهه مستانه خبائثی که باز شدن پیچ و مهره تاسیسات هسته ای رویای بی تعبیر آنهاست ، نمی دانم چه بر خانواده شهدای هسته ای گذشت ؟! فرزند و پدر و مادر و خواهر شهید به چه حالی افتادند ؟! اصلا در آن هیاهو گوشی برای شنیدن آه سرد فرزند شهید و چشمی برای دیدن اشک از چشم پریده خواهر شهید و بغض در گلو شکسته پدر شهید ، بود ؟! آن خوش خیالان ساده پندار که در کنار گرگان تیز دندان سرخوشانه لبخند “عزت و پیروزی ” بر لب داشتند عزت را چه ذلیل پنداشتند. چه افتخار مهمی به انجام رساندند که به هیچ وجه از قبلی ها ساخته نبود! وعده دریافت لقمه ای نان و جرعه ای آب آنهم قسطی! به بهای حراج دفعی غروریک ملت!!!
بارها در طول این سالهابا خبر 20:30 اشک ریختیم اما اشک شوق به هر مناسبت خبری خوش از هسته ای از نماد بالندگی و غرور ملی ،اما در آن دوشنبه شب تلخ هم اشک ریختیم ولی افسوس و صد افسوس که این بار اشک شرمندگی …باز هم تلخ بنویسیم: شهداء شرمنده ایم.
شرح بیشتر بغض در در گلو بماند مجالی دیگر و سخن کوتاه : به خروش مردان مرد و خون سرخ شهید قسم که علی دیگر تنهانیست .
توصیه های رهبری در قالب اینفوگرافی - بسیار زیبا
امید دلها
امید دلها
دیدار رییس جمهور قبلی با رییس جمهور جدید فوری
بازدید مدیر حوزه های علمیه خواهران استان کردستان از پروژه در حال احداث مدرسه علمیه الزهرا (س) قروه
به گزارش روابط عمومی مدیریت مرکز حوزه های علمیه خواهران استان کردستان، جناب حجت الاسلام والمسلمین محمد صالحی مدیر محترم این مرکز از پروژه در حال احداث مدرسه علمیه الزهرا(س) قروه بازدید نمودند.
در این بازدید حجت الاسلام صالحی از پیشرفت فیزیکی این پروژه اظهار خرسندی نمودند.
دانلود مولودی ولادت حضرت ابولفضل العباس با صدای حاج محمود کریمی
اي دست تو، دستگير عالم
وي در رخ تو علي مجسم
درياي عميق مهرباني
تمثال علي، علي ثاني
مرآت حسين مظهر عشق
گل واژه ي ناب دفتر عشق
اي عبد خدانما، اباالفضل
درياب دمي مرا ابا الفضل
ولادت باسعادت قمر بني هاشم، حضرت ابا الفضل العباس مبارک
جهت دانلود فایل مولودی ولادت حضرت ابولفضل العباس با صدای حاج محمود کریمی اینجا کلیک فرمائید .
نشست مدیر محترم حوزه های علمیه خواهران استان کردستان با بانوان فعال فرهنگی با رویکرد بررسی مسائل انتخاباتی در مدیریت استان
به گزارش روابط عمومی مدیریت حوزه های علمیه خواهران استان کردستان ،مدیر حوزه های علمیه خواهران استان کردستان حجت الاسلام والمسلمین صالحی درنشستی با حضور بانوان فعال در عرصه فرهنگی وبانوان عضو امور بانوان دفتر نماینده محترم ولی فقیه دراستان ،در محل مدیریت استانی به بررسی مسائل انتخاباتی پرداختند.
دراین نشست حجت الاسلام صالحی ضمن ارائه نکاتی به حضار به جهت ایجادتبلیغات بسیار برای حضور حداکثری پای صندوق های رأی خاطر نشان کرد:بنا به فرمایش مقام معظم رهبری حضور در انتخابات ،مهم وتکلیفی است که برعهده همه قرار داده شده است .
ایشان همچنین اشاره کردندکه انتخاب اصلح ازدیدگاه مقام معظم رهبری دارای اهمیت فراوانی است ودر مناسبتهای مختلف بارها به این نکته اشاره نموده اند.
ایشان درادامه افزودند:رئیس جمهور باید پیرو ولایت فقیه ،متدین،پای بند به نظام جمهوری اسلامی ،شجاع ،دلسوز،مردم دار،دارای صلاحیت اخلاقی،دشمن شناس ونشاط کاری داشته باشد.
ایشان همچنین با اشاره به سخن امام راحل(ره)تصریح کردند:(مردم با بصیرت ودرایت وتحقیق کاندیداها را شناسایی کرده وبه سوابق وروحیات وخصوصیات دینی وسیاسی نامزدهای انتخابات توجه نمایند)
ایشان در پایان نیز به انتخابات شورای شهرنیز اشاره نمودندو خطاب به بانوان حاضر درجلسه عنوان کردند که مسئولیت شما در این زمینه بسار خطیر است زیرا باید در این زمینه تبلیغات بسیاری انجام دهیه تا در روز 24 خردادماه شاهد حضور حداکثری آحاد مردم در پای صندوق های رأی برای شرکت درانتخابات هم ریاست جمهوری وهم شورای شهر باشیم.ان شاءالله
نشست مدیر حوزه های علمیه خواهران استان کردستان با مدیرمحترم مرکز خدمات حوزه های علمیه استان برای بررسی مسائل معیشتی و رفاهی طلاب استان
به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران استان کردستان حجه الاسلام والمسلمین صالحی مدیر حوزه های علمیه استان کردستان در نشستی با حاج آقاقاسمی مدیر مرکز خدمات حوزه های علمیه استان به بررسی مسائل معیشتی و رفاهی طلاب و دانش آموختگان سراسر استان پرداختند.
حجه الاسلام و المسلمین صالحی در این نشست مسائل مربوط به طلاب و دانش آموختگان استان را مورد بررسی قرار دادند و راهکارهای ارتقاء سطح و خدمت رسانی بیشتر به این قشر موثر و فرهیخته را که نقش قابل توجهی در خط مقدم جبهه فرهنگی در این استان دارند را بیان نمودند.
در این نشست پیشنهادات خوبی مطرح گردید که انشاء الله با پیگیری های طرفین مشکلات طلاب و دانش آموختگان برطرف گردد.
بازدید مدیر حوزه های علمیه خواهران استان کردستان از پروژه در حال احداث مدرسه علمیه حضرت فاطمه (سلام اله علیها)سقز
به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه حضرت فاطمه(سلام اله علیها)سقز، جناب حجت الاسلام والمسلمین محمد صالحی مدیر حوزه های علمیه خواهران استان کردستان از پروژه در حال احداث مدرسه علمیه سقز بازدید نمودند.
در این بازدید حجت الاسلام صالحی از پیشرفت فیزیکی این پروژه اظهار خرسندی نمودند.
بازدید وسرکشی مدیر حوزه های علمیه خواهران استان کردستان ازمدرسه علمیه حضرت زینب (سلام اله علیها)سریش آباد
به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه حضرت زینب (سلام اله علیها)سریش آباد، طی مراسمی حجت الاسلام والمسلمین محمد صالحی مدیر حوزه های علمیه خواهران استان کردستان به اتفاق امام جمعه محترم سریش آباد حجت الاسلام والمسلمین بیابانی روز جمعه سوم خرداد از پروژه در حال ساخت این مدرسه بازدید نمودند.
سرکار خانم ملاولی مدیر مدرسه علمیه حضرت زینب (سلام اله علیها) با اشاره به حضور مدیر حوزه های علمیه حجه الاسلام والمسلمین محمد صالحی، اظهار داشت مدرسه سریش آباد با توجه به افزایش طلاب و به تبع افزایش کلاس های آموزشی احتیاج به ساخت و ساز در این مدرسه داشته و با اشاره به گسترش و توسعه و ساخت آن اذعان داشت که این اقدام با حمایت های مادی و معنوی مدیر حوزه های علمیه خواهران فراهم گردید.
ایشان از نزدیک از مراحل ساخت و ساز و میزان پیشرفت بازدید نمودند.
احتکار از دیدگاه قرآن وروایات
عنوان تحقیق:
احتکار از دیدگاه قرآن و روایات
استاد راهنما: طاهره حیدری
محققین:
زهرا عبدی
سکینه رستمی
مهرانه آئینی
سیده لیلا قمری
زینب پارسا
چکیده:
احتكار عبارت است از كاهش دادن يا متوقف كردن جريان توزيع كالا توسط همه يا برخي از فروشندگان به طور موقت به منظور بالابردن.
در اين زمينه آياتي وارد شده كه بيانگر منع احتكار مي باشد روايات زيادي هم در اين زمينه وارد شده است.
انبارداري يك خدمت اقتصادي است و عبارت است از نگه داشتن موقت كالا به منظور عرضه ي به موقع آن و يا گسترش دادن مدت عرضه ي آن به نحوه ي كه كالا براي مدت بيشتري قابل دسترس و مصرف باشد مهم ترين عاملي كه زمينه ساز احتكار يك كالا تلقي مي گردد، اختلاف درآمد يا قدرت خريد مصرف كنندگان آن كالا مي باشد. و اين هنگامي است كه همه مصرف كنندگان داراي درآمد يا قدرت خريد يكسان نباشند و گروه كم درآمد ناچار دست از خريد مي كشند ولي گروه پردرآمد به خريد خود همچنان ادامه مي دهند و اين اختلاف درآمد باعث مي شود كه اقدامات احتكار سودجويانه باشد.
احتكار از نظر شرعي فقط شامل غلات نمي باشد و ملاك محدوديت آن شامل همه چيزهايي مي شود كه مردم در معيشت خود به آنها احتياج دارند.
اقدامات اجرايي درست نسبت به محتكرين :
1- اجبار بر فروش اجناس
2- تسعير (قيمت گذاري)
3- مجازات محتكرين
4- تنبيه كساني كه به استقبال كالاها بروند.
پس صرف حرام انگاشتن احتكار در جامعه مسلمان،موجب از بين رفتن مطلوبيت آن نخواهد شد و عمل حرام شمردن عمل احتكار بدون تصويب و پياده كردن هرگونه ضابطه ي اجرائي بي ثمر است
تحصن اساتید و طلاب حوزه علمیه الزهرا(س) قروه در اعتراض به کشتار شیعیان پاکستان
تحصن اعتراض آمیزی نسبت به کشتار شیعیان پاکستان در حوزه علمیه الزهرا(س) قروه در تاریخ 91/12/19 برگزار گردید. اساتید و طلاب حضور داشتند که بعد از قرائت کلام الهی و دعای توسل و هدیه و به شهدای کشتار اخیر پاکستان و قرائت بیانیه این مدرسه در خصوص کشتار شیعیان حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای رستمی نماینده ولی فقیه در سپاه حضور داشتند، ایشان به حق و حقوق اسلامی و اینکه حق هر مسلمانی قابل احترام است فرمودند: کشتن انسان در تمام فرق جایز نیست مگر در صورت حکم قاضی و به جرمی مرتکب شده باشد .علت اینکه چرا کشتن مسلمانان برای بعضی از گروههای منحرف یک ارزش تلقی می شود را اینچنین پاسخ گفتند: به طور کلی اسلام دین ویژه و برگزیده است و نجات دهنده بشریت است و تا آخر دنیا جوابگوی تمام نیازهای بشری است ، دشمنان و به خصوص صهیونیست تمام تلاش خود را بر از بین بردن ارزش انسانی می داند و اینان قصد دارند خود اسلام را از بین ببرند و اسلام اصیل را استحاله کردند و به خورد مردم ناآگاه و کم آگاه دارند و به این اسلام خود ساخته جلوه مقبول و مقدسی می دهند. اسلامی که آنان می خواهند اسلام دین وهابیت است و هیچ خطری برای استکبار ندارد.
اسلام و تفکر اسلامی و شیعی برای صهیونیست و استکبار بسیار خطر ناک است و از این امر بسیار بیمناک هستند و از حربه تفرقه بین شیعه و سنی استفاده می کنند.
و در پایان تاکید نمودند که ما باید از تمام شیعیان جهان دفاع کنیم و مانع از گسترش رژیم صهیونیستی در سرزمین های اسلامی شویم. و آنان از رشد شیعه در ایران و سایر نقاط جهان بسیار می ترسند و از این رو با تمام نیرو به علیه اسلام ایرانی کار می کنند که در این زمان وظیفه ما حمایت از اسلام ایرانی است.
اساتید و طلاب با سر دادن ندای الله اکبر و شعار با بازماندگان کشتار شیعیان پاکستان همدردی نمودند.
دل نوشته:مینویسم به نام دل...
می نویسم به نام دل،مگر جز،این است که تمام تارو پود عبد چیزی غیر معبود نیست !؟ پس به نام حضرت دل می نویسم. از گودال عشق بازی با دو ست واز بین الحرمین دلواپسی های فریاد،فریادی که بی صدا درخود فرو ماند .
از آنجا بگویم که؛قلم دیگر توان نواختن نداشت،میلش بر این بود که سینه رابشکافدوپر بکشد،اما سینه راآن ظرفیت نبودکه ازخود بگذرد.پس به دنبال معبودی بود کهآسان طپش های قلب را به مقصد بر ساند.با حیا وبی پروا به سراغ خانه دلبر رفت،عرض کرد:حسینا!یا نب فاطمه؛این دل سر گشته هوای تو را دارد،هوای دیدن تو را،چه شود که رخصت دهی یک بی سر و پا در بند گی به زائران عاشقت ملحق شود؟گزاف نگفته باشم ندائی آمد که دل خرابت کوی لیلی؛من منتظرآمدنت بودم اما تو اکنون از خواب تلخ غفلت به خود آمده ای……
اما گویا؛قفل این قفسبرای پرواز دادن جسم و جانم با دستان مهربان ام المصائب زینب کبری(سلام الله علیها) باید گشود می شد،این نکته را ازآنجا دریا فتم که قبل از رسید نقلب به معشوقش جا مه احرام زیارات عقیله بنی هاشم را بر تن نمود و حلقِ ریایِ دم از عشق زدن کرد وسپس عازم کوی صفای یار نمود وبه طوافش نائل آمد.راس الحسین(علیه السلام) راسعی کردم تازه فهمیدم که سِ سودای یار داشتن با دل داشتن از مروه تا رمی، فاصله است،سر داشتن یعنی دوست داریو وابستگی ات این است که محر م کویش شوی!اما دل داشن یعنی تمام وجودت محبوب است ودیدن روی او.آنگونه که حاضری از سر وجان هم بگذری تا به دل دارت برسی !پس معبو دا!ما را دلِ کربلائی عنایت فرما تا سررا در خود محو کنیم وبی سرو پا به وادی بزم فرات برسم.وقتی که باب الورود ارباب به دختری سه ساله یافتمکه فرسنکها از مسیر فرات دور است،دانستم که حقیقتا باید عا شق باشم تا نامم را دربزم ثبت نمائند،وقتی که قانون دلداد گی حکم می کند که:در دور ترین نقطه بودن برابر است باهمجواریِ یار؛اگر…..اگر دلدادگی راشاهدی باباوری و…ومن ……
.خلاصه اینکه:بعد از گذشتن از چندین درجه از رحمت رفاقت ومحبت وعسروحرج بُعداز یار به سرزمین عشقم رسیدم.همان جا که مدتها بود حسرتش خواب را از دیدگان ترم گرفته بودوخود را ما بین زندگی بی معنی ومرگ بی معرفت می پنداشتم.
در اولین فرصت پس از زدودن غبار سفر،تنی را از آلودگی طاهر نمودم به امید طهارت روح غافلم “هرچند رسم براین است که با گرد سفر به دیدارش ملحق شوی اما من کمترین، نیازبه مقدمه ای داشتم برای تطهیر جان وبه این گمان که می توانم پاکی تن را بهانه ای قرار دهم برای سازش وپاکی روح وجان ” پس مقصدزیارت حضرت یار،قلبم را به تپش های تند وامی داشت .بی اختیار وبارها کردن همسفرانم راه نرفته را برای نخستین بار طی نمودم،دیده که چرخاندم متوجه شدم به باب القبله الحسین(علیه السلام)رسیده ام، سعی کردم اداب دخول الی العزیزرا به جا آورم ولی …!ای وای برمن که تشریفات ان را نیاموخته بودم وچیزی از بر نداشتم…آنجا که می فرماید:زایر درمقابل صحن روبه روی ضریح بنشیند واذن طلبد،گرچه چشکانش چشمه اشک را جوشاندوقلبش به لرزش در امد تردید نکند که اذن دادشده..اما…اما…! امان از ان لحظه که دیگر توان دخول به تحت القبله سیدم را نیافتم وبا سروپائی لرزان وقلبی شکسته و سر به زیر وخجل،از باب السلطان بازگشتم…
ویافتم،یافتم اربابیت سیدشهیدان راوهواداریش از هم رکابان سیرالی الحقش،واین که هر کس سودای او را دارد بایداز شاهراه باب الحسین وارد شود وآن شاهراه کمی آن طرفتر از حرم ارباب بود انجا که بر سر درش نوشته بود:(السلام علیک یا ساقی الطشان یا باب الحوایج یا ابالفضل العباس العبد الصالح)اما حیف …یا بهتر است به رسم بندگی بگویم الحمدلله!!الحمدلله که درک کردم رمز ورود را!هرچند که سرتا پا شکسته شدم وناگفته نگذارم که :خدایا تو گواه باش ،این سز شکستگی راوآن دل خراباتی رابرای هر روز عمرم از تو خواستارم.
بگذار دوباره مرور کنم سفر نامه ام را…
یادش بخیر،یادش بخیرمسیری راکه برای ذکر دعای فرج مولایمان بقیه الله الاعظم “روحی فداک"دربین الحرمین طی نمودم.
یادش بخیر،قدم های که برای رسیدن به خیمه گاه برداشتم وقدم هایی که خود را به کف العباس ومقام حضرت شباب علی اکبر (علیه السلام)رساندم.
وای کاش!ارباب رئوفم؛حسین جان
بار دیگر طلبم فرمائی
طلبی که مملو از معرفت باشد.هرچند که معرفت نسبت به شما نهایتی نداردچرا که تمام جاده عشق شمائیدوعشق آخرش تا به خداست وخدا هم بی نهایت است.
حسین جان!یا باب الله اکبر ادرکنی.
اللهم ارزقنا کربلا به ظهورمولانا بقیه الله روحی روح الفدا”
صلوات
ذلیخا سعید محمدی-مدرسه علمیه الزهرا(س)قروه
مقاله ای با عنوان تحول غربی و جامعه دینی
در مورد اسلام سخنانی در تأیید امكان جمع میان مؤلفههای مدرنیستی و سرمایهداری با اسلام یا مباینت آن دو گفته شده است. برای توضیح این مضمون باید بدانیم «اصلاح» در قاموس اسلامی به چه معناست.
اصلاح به معنای سامان دادن، بهینه ساختن و به نیكی درآوردن (1) و نیز «درست كردن، به سازش درآوردن، آراستن و به صلاح آوردن» است. (2)
اصلاح در قرآن در مقابل افساد است و افساد به معنی نابسامانی ایجاد كردن و از حالت تعادل بیرون بردن است. قرآن درباره اصلاح چنین میفرماید: «چون به آنان گفته شود در زمین فساد نكیند، میگویند ما خود اصلاح گریم. به هوش باشید كه آنان فسادگرانند و لكن نمیفهمند.» (3)
اصلاحطلبی به مفهوم قرآنی باید توأم با اعتقاد به خدا و در جهت اهداف الهی باشد؛ این نكته، اولین مركز مفارقت فرهنگ تحول در اسلام و غرب است. چرا كه مهمترین خصیصة مدرنیسم غربی، سكولاریسم و فرد محوری، پوچگرایی و دین گریزی است كه با مفهوم اصلاح اسلامی مباینت تام دارد.
قرآن كریم رسالت بزرگ پیامبران را اصلاح در زندگی مادی و معنوی انسانها برمیشمرد و پیامبران را مصلح معرفی مینماید. حضرت شعیب (علیه السلام) هزاران سال پیش فرمود: «ان ارید الا الاصلاح ما استطعت». (4) حضرت موسی (علیه السلام) نیز فرمود: «اصلح و لا تتبع سبیل المفسدین» (5)
باید گفت هدف قیام اصلاح طلبانة سید الشهدا (علیه السلام) نیز بازگشت به اسلام ناب محمدی (صلی الله علیه و آله) بوده است. چرا كه میفرماید: «انما خرجتُ لطلب الاصلاح فی اُمّة جدی». (6)
معنای اصلاح در فرهنگ غرب، مرادف واژه «رفرمیسم» است. رفرم به اقدامی گفته میشود كه براساس آن برخی از جنبههای حیات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی تغییر یابند، بدون این كه دگرگونی اساسی در جامعه صورت پذیرد. (7)
تحول در اسلام به معنای سیر و سلوك عِلمی و پیشرفت همه جانبه مسلمانان در ابعاد فرهنگ دینی است كه در آن عقلانیت و وحی در كنار یكدیگر لحاظ شده و عقل به مدد وحی، مقدس میگردد؛ این مضمون نیز با مؤلفه اصلی مدرنیته كه عقلانیت و خردگرایی محض است در مباینت كامل است. انسانگرایی كه محور مركزی تمدن غرب و فرهنگ مدرنیته به شمار میرود در قاموس اسلام مردود است، و انسان تنها در سایة ارادة الهی و تبعیت از قوانین شریعت به ارزش خویش میرسد، تفكر او در عرض وحی قرار میگیرد، بلكه این وحی است كه به مدد عقل انسانی میشتابد.
اسلام مدرنیزه گاه به معنای پوشاندن جامعه اسلامی بر قامت پدیدههایی است كه در محیط اسلامی بارور نشده و نتیجه طبیعی اندیشه در جامعة اسلامی نیست. میتوان گفت كه این اقدام توجیهسازیای آگاهانه یا ناخودآگاه است كه صورتهای گوناگونی به خود گرفته است؛ مانند كاوش در میراث و تاریخ در جهت یافتن اقداماتی مشابه برای نفی خصوصیت غربی از ارزشها و علوم و اختراعات غرب
نوكردن اسلام، امری است كه طرفداران و مخالفانی سر سخت دارد؛ آنان كه میان دین و فهم دین تفاوت میگذارند، به نو شدن اسلام معتقدند و آنان كه برای اسلام خاستگاهی جز خاستگاه الهی نمیبینند آن را نفی میكنند. گروه اوّل برای ایجاد تحول در اسلام و همچنین هماهنگ شدن با جریان مدرنیته، دست به مدرنیزاسیون كردن اسلام زدند و خواستند با این روش بدعتآمیز، محصولی مشترك از اسلام تحول یافته به واسطة مدرنیسم ارائه دهند. (8)
سخن درست این است كه تحول در اسلام حتماً در گرو این نیست كه قواعد تجدد و مدرنیته پذیرفته شود، بلكه توسعه و تحول در فهم دین، با حفظ مبانی و اصول و احكام دین، مسألهای است كه قبل از پدیدار شدن جریان تجدد وجود داشته است.
پی نوشت ها:
(1) راغب اصفهانی، مادة صلح.
(2) فرهنگ عمید، ص 347.
(3) بقره، آیه 11 و 12.
(4) هود، 88.
(5) اعراف، 122.
(6) افروغ، عماد، درآمدی بر آسیبشناسی اصلاحات، كتاب نقد، ش 16، ص 38 و 37.
(7) ظهیری، سیدمجید، نقدی بر قرائتهای لیبرالیستی از اصلاحات، اندیشة حوزه، ش 28، ص 222.
(8) شرفی، عبد المجید، اسلام و مدرنیته، ترجمة مهدی مهریزی، نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ص 154 _ 151.
محمدی-حوزه علمیه ریحانه النبی
مقاله ای با عنوان ترس از مرگ
ترس از مرگ، حالتی نیست که در انسان کم بشود و هر چه عمر طولانیتر گردد، این ترس تشدید میشود، چرا که انسان نزدیکی خود به مرگ را میبیند. چنان چه حضرت علی (ع) میفرماید: هر نفسی که مرد میکشد، گامیست که به سوی مرگ مینهد. (نهج البلاغه).
مرگ تنها واقعیتِ گریز ناپذیری است که هر مؤمن و کافری، یا هر معتقد و منکر معادی مجبور است به آن اذعان داشته باشد، چرا که فنای دنیا و اهل دنیا را با چشم میبیند و مرگ انسانها را مکرر تجربه میکند و میداند که مرگ برای هر موجود زندهای مقرر شده و روزی [که زیاد هم دیر نیست] نوبت خودش است.
«كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ثُمَّ إِلَيْنَا تُرْجَعُونَ» (العنکبوت، 57)
ترجمه: هر نفسى چشنده مرگ است آنگاه به سوى ما بازگردانيده خواهيد شد.
«أَيْنَمَا تَكُونُواْ يُدْرِككُّمُ الْمَوْتُ وَلَوْ كُنتُمْ فِي بُرُوجٍ مُّشَيَّدَةٍ ...» (النساء، 78)
ترجمه: هر كجا باشيد شما را مرگ درمىيابد هر چند در برجهاى استوار (بلند و مستحکم) باشيد… .
اما «ترس از مرگ» علل گوناگونی دارد و به همین دلیل برخی از آنها لازم و بالتبع سازنده و نیکو است و برخی دیگر باید مورد توجه و اصلاح قرار گیرد. به عنوان مثال:
الف - ناخوشایندی عموم مردم جهان در اعصار و نسلهای متفاوت - از جمله کفار و ناباوران حقایق هستی، الله جلّ جلاله و آخرت - معلول عشق، علاقه و وابستگی شدید به دنیا و مظاهرش میباشد و بدیهی است که کنده شدن از متعلقات و دوری از محبوب نزد انسان نه تنها ناخوشایند، بلکه بسیار دردآور است. آدمی حتی اگر یک چوب خشک را دوست داشته باشد، دوری از آن به واسطه از بین رفتن یا جدا شدن، ناراحتش میکند و هر چقدر علاقهاش به آن چوب خشک شدت داشته باشد، درد و عذابش بیشتر است و سختی و عذاب مرگ نیز همین کنده شدن از متعلقات است، نه چگونگی مُردن.
این گروه از افراد به خاطر شدت علاقهای که به دنیا و مظاهرش دارند، سعی دارند موضوع مرگ و قیامت را به فراموشی بسپارند. اما ممکن نیست، چون مرگ دیگران و خود را میبینند. لذا از جدایی وحشت میکنند.
«إِنَّ هَؤُلَاء يُحِبُّونَ الْعَاجِلَةَ وَيَذَرُونَ وَرَاءهُمْ يَوْمًا ثَقِيلًا» (الإنسان، 27)
ترجمه: اينان دنياى زودگذر را دوست دارند و روزى گرانبار را [به غفلت] پشتسر مىافكنند.
پس، یکی از راههای کم کردن هراس از مرگ، کم کردن و بریدن از عشق و تعلق به «فانی» است. در این تعلق، عشق، عاشق و معشوق همه فانی هستند.
ب - عدهی دیگری خدا باور و مؤمن به معاد هستند، اما از عواقب عملکرد سوء خود میترسند. این هراس، یک ترس ممدوح است، مفید است، سازنده است، به شرط آن که انسان در پی اصلاح بر آید. وگرنه هم خانه و کاشانه را به آتش بکشد و هم بترسد که مبادا همه چیز بسوزد، هیچ فایدهای ندارد.
بدیهی است که انسان تا نگران از دست دادن نباشد، تلاشی برای به دست آوردن و حفظ کردن نیز نخواهد داشت. لذا یاد مرگ، یاد حیات برزخی و یاد روز حشر، محاسبه و حیات اخروی همیشه توصیه شده است.
چنین مؤمنی ترس به حق و سازندهای دارد و این ترس نه تنها از امید، نشاط و لذتش نمیکاهد، بلکه به آن میافزاید، چون سفر را با هدفی والا و عشقی والا و امید وصال طی میکند.
چنین مؤمنی در عین توجه به کوتاهیها، معاصی و ظلمهایی که به خود کرده است، نه تنها از رحمت خدا ناامید نیست، بلکه بسیار امیدوار هم هست و میداند که اگر با معرفت و عشق او حرکت کند، هر چقدر هم افت و خیز داشته باشد، معشوق همه گناهانش را میبخشد و مرگ برای او شیرین و لذت بخش میشود. چرا که پایان سفری مشقتبار و رسیدن به حیات جاوید و فرح بخش است.
«قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ» (الزمر، 53)
ترجمه: بگو اى بندگان من كه بر خويشتن زيادهروى روا داشتهايد از رحمت خدا نوميد مشويد، در حقيقت خدا همه گناهان را مىآمرزد كه او خود آمرزنده مهربان است.
پس، چنین هراسی از مرگ نه تنها مذموم نیست و نباید کم شود، بلکه بسیار ممدوح و سازنده است و باید تقویت شود تا موجب تقوا، عبادت، مبارزه با نفس، گریههای شبانه، راز و نیاز با محبوب و مقصود … و رشد و تکامل گردد. دعای کمیل را بخوانید، چه عاشقانه است؟ «کجایی ای غایت آرزوهای عارفین - به فرض که آتش جهنم را تحمل کنم، دوری تو را چه کنم؟»
ب - مرگ برای عدهای نه تنها تلخ، ناگوار و ترسناک نیست، بلکه بسیار شیرین و زیباست. چنان چه امام حسین (ع) میفرماید مانند جواهری زیبا بر سینه دختری جوان است. یعنی این قدر زینب بخش مؤمن است.
مهم نگاه به مرگ است که نشأت گرفته از نگاه به توحید و معاد میباشد. وقتی در شب عاشورا امام حسین (ع) به همه وعده شهادت و بهشت میدهد و حضرت قاسم (ع) چون نوجوان بود و احتمال میداد که نصیب او نشود پرسید: آیا نصیب من نیز میشود یا خیر؟ امام (ع) ابتدا به ساکن پاسخ ندادند، بلکه پرسیدند: مرگ را چگونه میبینی؟ و وقتی پاسخ داد: شیرین تر از عسل؛ فرمودند: پس تو هم شهید میشوی.
عشاق تمنای مرگ میکنند - نقلی از قرآن:
عاشق همیشه مایل به وصال و لقای محبوب است. کسی که عاشق دنیای محدود و فانی است، دوست دارد به دنیا برسد و در آن متنعم و جاوید بماند و البته هیچ گاه به آرزویش نمیرسد، چرا که دنیا فانی است. همین طور کسی که عاشق خداست، مایل به وصال و لقای اوست، لذا هیچ گاه دوست ندارد این سفرش به سوی محبوب با اتمام نرسد. بلکه آرزو و تمنّای رسیدن دارد.
یهودیان صدر اسلام که مانند صهیونیستهای امروزی انحصار طلب بودند، دائم جوّ و شایعه پخش میکردند که خدا فقط ما را دوست دارد و این فقط ما هستیم که خدا را دوست داریم. خدا نیز به پیامبرش فرمود که به آنها بگوید: «اگر گمان شما چنین است که تنها محب و محبوب شما هستید، از خدا تمنای مرگ کنید اگر راست میگویید» و بعد تأکید میکند که این مرگی که شما از آن گریزان هستید، ولی او به ملاقات شما میآید:
«قُلْ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ هَادُوا إِن زَعَمْتُمْ أَنَّكُمْ أَوْلِيَاء لِلَّهِ مِن دُونِ النَّاسِ فَتَمَنَّوُا الْمَوْتَ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ * وَلَا يَتَمَنَّوْنَهُ أَبَدًا بِمَا قَدَّمَتْ أَيْدِيهِمْ وَاللَّهُ عَلِيمٌ بِالظَّالِمِينَ * قُلْ إِنَّ الْمَوْتَ الَّذِي تَفِرُّونَ مِنْهُ فَإِنَّهُ مُلَاقِيكُمْ ثُمَّ تُرَدُّونَ إِلَى عَالِمِ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ فَيُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ» (الجمعه، 6 تا 8)
ترجمه: بگو اى كسانى كه يهودى شدهايد اگر پنداريد كه شما دوستان خداييد نه مردم ديگر، پس درخواست مرگ کنید اگر راست میگویید (به ادعایتان صادق هستید) * و[لى] هرگز آن را به سبب آنچه از پيش به دستخويش كردهاند آرزو نخواهند كرد و خدا به [حال] ستمگران داناست * بگو آن مرگى كه از آن مىگريزيد قطعاً او به ملاقات شما مىآيد آنگاه به سوى داناى نهان و آشكار بازگردانيده خواهيد شد و به آنچه [در روى زمين] مىكرديد آگاهتان خواهد كرد.
*- پس عشاق نه تنها از مرگ نمیترسند، بلکه تمنای پایان سفر، آزمون و رسیدن به وصال دارند. چنان چه عشاق شهادت طلب هستند. از این روست که امام شهداء، وقتی پایان سفر را نزدیک میبیند، بدون ترس و با شوقی فراوان به استقبال مرگ رفته و به امّتش میگوید:
«امام خمینی (ره): با دلی آرام و قلبی مطمئن و روحی شاد و ضمیری امیدوار به فضل خدا، از خدمت خواهران و برادران مرخص، و به سوی جایگاه ابدی سفر میكنم«.
ژیلا زین الدینی-مدرسه علمیه کامیاران
رؤیت حضرت ولی عصر(ارواحناله الفداء) به چند طریق امکان دارد و تشخیص صدق و کذب آن چگونه است؟
*رؤیت حضرت به چند طریق امکان دارد و تشخیص صدق و کذب آن چگونه است؟
رؤیت حضرت در عصر غیبت کبرا به سه صورت ممکن است:
الف) در عالم خواب؛
ب) در حال مکاشفه؛
ج) در حال بیداری.
که در حال بیداری از نظر کیفیت و نحوه دیدار سه گونه دارد:
1 ـ دیدار با حضرت با عنوان غیرحقیقی؛ به گونهای که دیدارکننده هنگام ملاقات و بعد از آن، هیچ گونه توجهی به شخص حضرت ندارد و ایشان در این دیدار، فردی عادی و ناشناس تلقی میشود، این رؤیت ممکن است برای بسیاری از افراد به طور تصادفی و ناشناس رخ دهد و حضرت با افراد برخورد داشته باشد، ولی هرگز او را نمیشناسند.
2ـ دیدار حضرت همراه با شناخت؛ یعنی شخص دیدار کننده حضرت را به هنگام دیدار بشناسد، این نوع رؤیت، بسیار اندک و انگشت شمار است؛ زیرا چنین رؤیتی با فلسفه غیبت منافات دارد و در عصر غیبت، اصل بر این است که حضرت از چشمان مردم پنهان باشد، مگر در مواردی که مصلحت مهمتری اقتضا کند و حضرت بنا به مصالحی خود را بشناساند که این نوع دیدار فوقالعاده اندک است؛
3ـ رؤیت حضرت در حال غفلت از حضور امام، یعنی شخص حضرت مهدی(عج) را ملاقات میکند، ولی در آن حال به حضور حضرت توجهی ندارد و وی را فردی عادی میپندارد، اما پس از ملاقات با توجه به دلایل و شواهد موجود، یقین پیدا میکند که وی امام عصر(عج) بوده است.
بیشتر تشرفاتی که در کتابها نقل شده است، از این نوع است و نشناختن نیز یا به دلیل غفلت شخص دیدار کننده در آن حال است و یا به دلیل اینکه حضرت در او تصرفات تکوینی و ولایی کرده و اجازه شناخت را به وی نمیدهد؛ ولی بعد از جدایی، از قراین دیگر قطع پیدا میکند که وی امام بوده است.
اما تشخیص صدق و کذب چنین رؤیتهایی، به دلیل یقینی و صدق گوینده نیاز دارد، چنین ادعاهایی از افراد ناموثق و بیتقوا پذیرفتنی نیست و اصل بر تکذیب مدعی چنین دیدارهایی است، مگر اینکه به صحت گفتار وی یقین داشته باشیم.
شعر:عشق منی تو خامنه ای ...
سید علی ما گل زهرای اطهر است
نامش نشانه ی برکاتی ز کوثر است
برق برندگی کلامش چو ذوالفقار
بر جسم و جان خصم فرو مایه آذر است
صد همچو مرحب است گریزان ز صولتش
زیرا که در مبارزه با اهل خیبر است
در روز جمعه ای که رسد خطبه اش به گوش
امید بخش مردم هشیار کشور است
این پیر پاکدل ز رشادت یگانه است
حقا که با امام شهیدان برابر است
چشم دل تمام ستمدیدگان به اوست
مستضعفین غمزده را یار و یاور است
بیداری جهانی اسلامیان کنون
در پرتو تفکر این پاک گوهر است
ایران اگر به راه تکامل قدم زده
زاندیشه ی بلند و درخشان رهبر است
این ملت رشید و دلاور ز سوی او
چشم انتظار گفتن الله اکبر است
امت به سرو قامت او کرده اقتدا
چون مقتدای ما به نماز و به سنگر است
جاریست عطر عشق و شهادت به نطق او
ایران به یمن وجودش معطر است
آن چفیه ای که بر سر دوشش بود مدام
یاد از صلابت شهدای دلاور است
دلداده حسین و شهیدان راه حق
همواره داغدار شهیدان بی سر است
دانم که سیل گوهر اشکش به روضه ها
تفسیر خون جاری حلقوم اصغر است
خفّاش سیرتان همه کور از تلألؤ اش
در چشم دوستان چو درخشنده گوهر است
سیل سرشک من به خیال جمال او
بر گونه جاری از این دیده ی تر است
نفرین بر آن کسی که نداند مقام او
آتش بیار معرکه ضد پیمبر است
نفرین بر آن زبان که جسارت کند بدو
نفرین بر آن کسی که بر او خصم و منکر است
بشکسته باد آن قلمی کز ره جفا
بر قلب پاک جمله ی یاران چو خنجر است
ز اندیشه های زشت و سخن های ناروا
ای خاکی پلید تو را خاک بر سر است
نازم به نام نامی ات ای نایب الامام
چون افتخار ما همه تا روز محشر است
عشق منی تو خامنه ای ، ای امام من
این عشق ، عشق مهدی و زهرا و حیدر است
وقت حضور در حرم حضرت رضا
دیدم ز نور ، ژاله ی اشکت منور است
جانم فدای عمر عزیز و مبارکت
این جان چه قابل است مقام تو برتر است
حامد ز کینه توزی دشمن غمین مباش
دست خدا همیشه نگهدار رهبر است .
موسوی-طلبه در حال تحصیل سطح 3
انجام وظيفه بزرگترين عبادت است
امام سجاد(عليه السلام) مى فرمايد:
مَنْ عَمِلَ بِمَا افْتَرَضَ الله عَلَيْهِ فَهُوَ مِنْ اَعْبَدِ النَّاسِ(1)
ترجمه
هركس به وظايف لازم خود عمل كند از عابدترين مردم خواهد بود.
شرح كوتاه
عبادت نه منحصر به خدمت خلق است و نه منحصر به نماز و روزه; بلكه بزرگترين عبادت آن است كه هركس به وظايف واجب خود در هر قسمت عمل كند، چه عبادتى از اين بالاتر و پرشكوه تر، عبادتى كه مى تواند يك جامعه را گلستان كند و هرگونه خير و سعادتى را به ارمغان بياورد. انجام فرايض مفهوم وسيعى دارد كه واجبات عبادى را شامل مى شود. همان طور كه وظايف اجتماعى و انسانى و خدمات فرهنگى و اقتصادى لازم را در بر مى گيرد و به اين ترتيب بيگانگى اسلام از عمل كسانى كه وظايف لازم خود را رها كرده و به انجام مستحبات مى پردازند و خود را عابد مى شمرند روشن مى شود.
نسب حضرت عبدالعظیم حسنی
نسب حضرت عبدالعظیم حسنی
احمد بن علی نجاشی (یکی از بزرگان علم رجال)، درباره نسب وی می نویسد: هنگامی که جنازه او را برای غسل برهنه می کردند، در جیب لباس وی نوشتهای یافت شد که در آن، نسبش، این گونه نوشته شده بود: من ابوالقاسم، عبدالعظیم بن عبدالله بن علی بن حسن بن زید بن علی بن حسن بن علی بن ابی طالب هستم . [2] براساس این نسخه از رجال النجاشی ، در نسب ایشان ، میان وی و امام حسن، پنج نفر واسطه وجود دارد ؛ لیکن در نسخه های معتبر این کتاب[3] ، میان «زید» - یعنی جدّ سوّم ایشان - و امام حسن علیه السّلام ، شخص دیگری واسطه نیست . بنابراین ، نیاکان حضرت عبدالعظیم علیه السّلام به ترتیب ، عبارت اند از :
. عبدالله بن علی
پدر عبدالعظیم، «عبدالله » نام داشت و مادرش، «فاطمه» دختر عقبة بن قیس بود.[4] عبدالله، در زمان حیات جدّش «حسن بن زید» زاده شد و چون پیش از زایشش، پدرش «علی» در زندان درگذشت، جدّش سرپرستی او را به عهده گرفت.[5]
. علی بن حسن
نام جدّ نخست عبدالعظیم، «علی» و لقب او «سدید»[7] است. وی همراه پسر عمویش عبدالله محض و گروهی دیگر از سادات حسینی، در دوران خلافت منصور بر ضدّ عبّاسیان قیام کرد. جمعی از آنان و از جمله وی ، دستگیر و به بغداد منتقل شدند . او پس از مدّتی در زندان وفات یافت . [8]
. حسن بن زید
جدّ دوّم عبدالعظیم، « حسن» نام داشت. وی تنها فرزند پسر زید بود که از بزرگان عصر خودش به شمار میرفت و در بین بنی هاشم، به بخشش، کرَم، سخاوت و خدمت به نیازمندان، شهرت داشته است. وی از سوی منصور خلیفه عبّاسی به ولایت مدینه گمارده شد؛ ولی پس از مدّتی، مورد خشم او قرار گرفت و به زندان افتاد[9] و در سال 168 ق، در هشتاد سالگی از دنیا رفت.[10]
. زید فرزند (حسن پسر علی بن ابیطالب)
جدّ سوّم عبدالعظیم، زید فرزند بزرگ امام حسن است. ایشان سرپرست اوقاف پیامبر اسلام بوده و به بزرگواری، پرهیزکاری و نیکوکاری توصیف گردیده است. شاعران، او را ستوده و مردم از هر سو به وی روی می آوردهاند.[11] وی در یکصد سالگی، چشم از جهان فرو بست[12] و در زمینی به نام «حاجز» در نزدیکی مدینه دفن گردید.
زندگی چه می گوید ...
امروز که از خواب بیدار شدم
از خودم پرسیدم:زندگی چه می گوید؟
جواب را در اتاقم پیدا کردم
پنکه گفت:خونسرد باش
سقف گفت:اهداف بلند داشته باش
پنجره گفت:دنیا را بنگر
ساعت گفت:هر ثانیه با ارزش است
ایینه گفت:قبل از هر کاری به بازتاب ان بیندیش
تقویم گفت:به روز باش.
در گفت:در را هدف هایت سختی ها را هل بده و کنار بزن
زمین گفت:با فروتنی نیایش کن
گفتووگو با .....
گفتــــــــــو گــــــــــو
از مترسکی سوال کردم:
ایا از تنها ماندن در مزرعه بیزاری؟
پاسخم داد:ترساندن دیگران برای من لذتی به یاد ماندنی است پس من از کار خود راضی هستم و هرگز
از ان بیزار نمیشم.
اندکی اندیبشیدم و سپس گفتم:
راست گفتی،من نیز چنین لذتی را تجربه کرده بودم.
گفت :تو اشتباه می کنی.
زیرا کسی نمی تواند چنین لذتی را ببرد مگر درونش مانند من با کاه پر شده باشد.
گفتم: لعنت بر شیطان
لبخند زد.
پرسیدم چرا لبخند می زنی.
پاسخ داد:از حماقت تو خنده ام می گیرد.
پرسیدم :مگر چه کرده ام؟
گفت :مرا لعنت می کنی در حالای که هیچ بدی در حق تو نکرده ام.
با تعجب پرسیدم:چرا زمین می خورم.
جواب داد:نفس تو مانند اسبی است که ان را رام نکرده ای نفس تو هنوز وحشی است،تو را زمین می
زند.
پرسیدم:تو چیکاره ای؟
پاسخ داد:هر وقت سواری اموختی برای رام کردن اسب تو خواهم امد فعلا برو سواری بیاموز در ضمن
این قدر مرا لعنت نکن.
گفتم:پس حداقل به من بگو چگونه اسب نفسم را رام کنم؟
در حالیکه دور می شد گفت:من پیامبرت نیستم جوان
معنای عشق ازنگاه ...
عـــــــــــشق چیست…
از معلم دینی پرسیدند عشق چیست؟گفت:حرام است.
ااز معلم تاریخ پرسیدند عشق چیست؟گفت:سقوط سلسله ی قلب جوان است.
از معلم زبان پرسیدند عشق چیت؟گفت:همپای لاو است.
از معلم ادبیات پرسیدند عشق چیست؟گفت:محبت الهیات است.
از معلم علوم پرسیدند عشق چیست؟گفت:عشق تنها عنصری است که بدون
اکسیژن می سوزد.
از معلم ریاضی پرسیدند عشق چیست؟گفت:تنها عددی است که هرگز تنها نیست.
از معلم فیزیک پرسیدند عشق چیست؟گفت:تنها اهن ربایی است که قلب جوان را
به سوی خود می کشد.
از معلم انشا پرسیدند عشق چیست؟گفت:تنها موضوعی است که می توان
توصیفش کرد.
از معلم ورزش پرسیدند عشق چیست ؟گفت:تنهاتوپی است که هرگز اوت نمی
شود. از معلم زبان فارسی پرسیدند عشق چیست ؟گفت:عشق تنها کلمه ای است که
ماضی و مضارع ندارد.
از معلم زیست پرسیدند عشق چیست؟گفت؟:عشق تنها میکروبی است که از راه
چشم وارد می شود.
از معلم شیمی پرسیدند عشق چیست؟گفت:عشق تنها اسیدی است که درون
قلب اثر می گذارد.
واقعا عشق چیست؟؟؟
یادآوری ...
یادمان باشدکه:
ان هنگام که از دست دادن عادت می شود
به دست اوردن هم ارزو نیست…..
گاه در زندگی موقعیت هایی پیش میاید که
انسان باید تاوان دعا های مستجب شده را بدهد
هیچ انتظاری از کسی ندارم
و این نشان دهنده ی قدرت من نیست
مسئله خستگی از اعتماد های شکسته شده است
در روز گار که خنده ی مردم از زمین خوردن توست
پس برخیز تا چنین مردم بگریند
درصد کمی از انسان ها نود سال زندگی می کنند
ما بقی یک سال را نود بار تکرار می کنند
نصف اشتباهاتمان ناشی از این است که
وقتی باید فکر کنیم احساس می کنیم و
وقتی که باید احساس کنیم فکر می کنیم….
سر اخر چیزی که به حساب می اید تکرار سالهای زندگی شما نیست
بلکه زندگی ای است که در ان سالها کر ده اید….
همیشه در زندگی جوری زندگی کن که ای کاش تکیه کلام پیریت نباشد
چه داروی تلخی است وفاداری به خاین صداقت با دروغگو و مهربانی با سنگدل
اگر حق با شماست خشمگین شدن نیازی نیست
و اگر حق با شما نیست هیچ حقی برای عصبانی بودن ندارید…
ما خوب یاد گرفته ایم در اسمان مثل پرنده باشیم و در اب مثل ماهی ها
اما هنوز یاد نگرفته ایم روز زمین چگونه زندگی کنیم…
فریب مشابهت های روز و شب را نخوریم امروز دیروز نیست و فردا امروز نیست
برای دوست داشتن وقت لازم است اما برای نفرت
گاهی فقط یک حادثه یا یک ثانیه کافی است
هیچ انسانی دوست ندارد که بمیرد اما همیشه ارزوی بهشت رفتن را دارد
اما یادمون نره که برای رفتن به بهشت اول باید مرد
و در اخر:
عجیب نیست که پس از گذشت یک دقیقه به پزشک اعتماد کنی
بعد از گذشت چند ساعت به کلاخبرداری
بعد از گذشت چند روز به دوستی
بعد از چند ماه به همکاری
بعد از چند سال به همسایه ای
اما بعد از یک عمر به خدا اعتماد نمی کنیم…
دیگر وقت ان رسیده که اعتمادی فراتر انچه می بایست را به او ببخشیم
او که یگانه و شایسته…
بوی عید
بوی عیدی
چند واقعیت قشنگ:
اونی که زود می رنجه زود می ره و زود بر می گرده اما اونی که دیر می رنجه دیر می ره و دیر بر می گرده
………..
هستند کسانی که روی شانه هایتان گریه می کنند و وقتی شما گریه می کنید دیگر وجود ندارند
……………
از درد های کوچک است که ادم می نالد وقتی ضربه سهمگین باشد لال می شوی
……….
بزرگترین مصیبت برای یک انسان این است که نه سواد کافی برای حرف زدن داشته باش نه شعور لازم برای خاموش ماندن
…………….
مهم نیست که چه اندازهمی بخشیم بلکه مهم این است که در بخشایش ما چه مقدار عشق وجود داشته باشد
………
اگر چهر تکه نان خوشمزه داشته باشم و شما پنج نفر باشید کسی که اصلا مزه ی ان نان خوشش نمی اید مادر است
…………….
وسعت دوست داشتن همیشه گفتنی نیست گاه نگاه و گاه سکوت ابدی
………
سنگینی باری که خداوند بر دوش ما می گذارد ان قدر نیست که کمدمان را خرد کند انقدر است که ما را برای دعا کردن به زاند در اورد
…………….
همیشه یک ذره حقیقت پشت هر فقط یه شوخی بود،یکم کنجکاو شدم،همین طوری پرسیدمو قدری احساس پشت به من چه اصلا،مقداری خرد پشت چه بدونم،و اندکی درد پشت اشکالی نداره هست
و کسی که دوستت داره همش نگرانته به حاطر همین بیشتر از اینکه بگه دوستت دارم می گه موظب خودت باش…
و در اخر:
یادمان باش که ان هنگام که از دست دادن عادت می شودبه دست اوردن ارزوست….
در جست و جوی قلب زیبا باش نه صورت زیبا هر انچه زیباست همیشه خوب نمیماند اما انچه خوب است همیشه زیباست
سر اخر چیزی که به حساب می اید تعدا سالهای زندگی شما نیست بلکه زندگی ای است که در ان سالها کرده اید…….
فرشته ها
این کار خدایی ست
ازدواج به سبک آمریکا!!!!
ازدواج زن آمریکایی با الاغ
این زن آمریکایی در خصوص این اقدامش گفت که پس از دلدادگی و تجربه بینظیر ۲ سالهاش با این حیوان تصمیم گرفت که با او ازدواج کند.
شاید ازدواج با گربه، سگ و یا لوازم منزل و ساختمان در دنیا امری غیرقابل قبول و عجیب باشد اما به نظر میرسد آمریکاییها با چنین ازدواجهایی انس گرفتهاند.
به گزارش فارس، در تازهترین نوع از ازدواجهای عجیب آمریکایی، یک زن اهل شهر سیاتل با الاغ مورد علاقه خود ازدواج کرده است.
این زن آمریکایی در خصوص این اقدامش گفت که پس از دلدادگی و تجربه بینظیر ۲ سالهاش با این حیوان تصمیم گرفت که با او ازدواج کند.
البته این تنها مورد از ازدواج آمریکاییها با حیوانات نیست و چندی پیش نیز یک زن آمریکایی به نام لیندا با سگ خود ازدواج کرد. مجلس سنا نیز در سال گذشته میلادی قانون آزادی رابطه جنسی با حیوانات در ارتش آمریکا را تصویب کرد.
ازدواج مردان 60 ساله با دختران 9ساله و13 ساله
ازدواج مردان 60 ساله و دختران 9 و13 ساله
اجبار کودکان برای ازدواج در سنین خردسالی در حالی که کودک در حال کسب تجربه های ارتباط با محیط پیرامون و کسب مهارت های زندگی هستند و هنوز قادر به تجزیه و تحلیل قواعد پیچیده زندگی زناشویی و چگونگی برخورد مناسب با زوج خود در شرایط مختلف زندگی نیستند، تبعیض و ظلم بزرگی به دخترانی است که تجربه زندگی مشترک شان برای همیشه در هاله ای از ترس و تبعیض خواهد بود.
از بین مسائل مختلفی نظیر سوء تغذیه، کمبود شیر مادر، بی سرپرستی، بی هویتی فرزندان خارج از ازدواج رسمی، فقدان خدمات بهداشتی و درمانی لازم، فقر آموزشی، بیسوادی، بهره کشی جسمی و جنسی و دهها مورد دیگر، ازدواج کودک در برخی از کشورها مانند افغانستان و برخی از کشورهای خاورمیانه و قاره آفریقا یکی از مهمترین مسائلی است که گریبان دهها هزار دختر و پسر واقع در سن کودکی را به مخاطره انداخته است.
به گزارش یونیسف، ازدواج کودک یا ازدواج زودهنگام مربوط به ازدواج با کودک زیر 18سال است. در این میان با وجودی که هر دو جنس پسر و دختر در معرض ازدواج های زودهنگام هستند ولی دختران بیشترین قربانیان این پدیده بشمار می روند.
ازدواج اجباری ازدواجی است که بدون توافق معتبر یکی از طرفین یا هر دو زوج صورت می گیرد و در آن اجبار عاطفی یا بدنی یک عامل اصلی است. در برخی از کشورهای آفریقایی مانند نیجر، چاد، مالی، گینه و بورکینافاسو حدود 80 درصد دختران قبل از رسیدن به سن 18 سالگی مجبور به ازدواج کردن میشوند.
نشریه “فارین پالیسی” نگاهی تحلیلی همراه با تصاویر انداخته به این پدیده غمبار و تاسف بار در کشور محروم افغانستان.
بنا به آمار یونیسف حدود 50 میلیون دختر زیر 17 سال در کشورهای در حال توسعه مجبور شده اند متاهل شوند. پدیده ازدواج کودکان در افغانستان بویژه در مناطق روستایی شایع است. 57 درصد از دختران افغان قبل از رسیدن به سن 16 سالگی عروس می شوند و آمار مرگ آنان به علت حاملگی زودرس بسیار بالاست. در عکس فوق سعید محمد 55 ساله با روشن کاظم 8 ساله در مراسم نامزدی دیده میشوند. پدر عروس، عبدل کاظم 60 ساله با بیان اینکه راضی به این ازدواج نبوده اما فقرشدیدمجبور به رضایت وی برای این ازدواج شده است.
هفته وحدت ،حلقه وصل
هفته وحدت نقطه مشترک ، حلقه وصل وشعار فرهنگی ایران است
بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران از 12 ربیع الاول هجری قمری روز میلاد حضرت محمد(ص) به روایت اهل تسنن تا 17 ربیع الاول میلاد آن حضرت به روایت اهل تشیع را بنام هفته وحدت نامگذاری کردند. این هفته برهمه مسلمانان جهان مبارک باد.
بردهای فرهنگی وبرگزاری مسابقه از بین آنان در مدرسه الزهرا(س)قروه
در خوابگاه حوزه علمیه الزهرا (س) قروه بردهای فرهنگی با موضوعات متنوع تهیه و جهت مشاهده و استفاده طلاب نصب گردیده است
زهرا عبدی مدیر مدرسه الزهرا(س)قروه اظهار داشت :مطالب این برد ها به صورت هفتگی به روز خواهد شد و در پایان هر ماه از مطالب این برد ها مسابقه ای در میان طلاب خوابگاهی برگزار می گردد که این کار اثر بخشی بسیار مفیدی در بر داشته که نام و محتوای برد ها به شرح ذیل می باشد:
1- برد نهج البلاغه با موضوع خطبه ها و حکمتهای نهج البلاغه که به صورت هفتگی به روز می شود.
2- برد صحیفه حضرت فاطمه (س) با موضوع کلام و احادیث حضرت فاطمه (س)
3- برد اخلاق یا موضوع مباحث اخلاقی و کلام و عملکرد بزرگان
ماجرای عجیب تولد و مرگ قاتل ثامن الحجج (ع)
ابوالعباس عبدالله، ملقب به مأمون در سال ۱۷۰ ق. از کنیزی بادغیسی به نام مراجل زاده شد، وی هنگامی که سیزده سال سن داشت هارون او را ولیعهد دوم خویش کرد. او که پس از قتل امین (برادرش) به سلطنت رسید، نحوه ی تولد و مرگ بسیار عجیبی داشت، به نحوی که برای عباسیان نیز کم سابقه و شاید بی سابقه بود!
مامون که پس از دعوت از امام رضا (ع) به خراسان برای جلوگیری از قیام های علیه خود، این امام را در سال ۱۹۸ ق. مسموم و به شهادت رساند، بی شک این شقاوت و قساوت را از پدر (هارون الرشید) و مادر خود به ارث برده بود و ریشه ای این خباثت را باید از زمان انعقاد نطفه ی وی جست و جو کرد که ماجرایی خواندنی دارد.
بنا به نقل از حیوه الحیوان دمیری؛ مامون پس از کشتن امین (برادر خود) با زبیده خاتون مادر وی ملاقات کرد و عذرهای فراوان خواست ولی هر چه عذرخواهی می نمود جوابی نمی شنید. در این بین متوجه شد که مادر زیرزبانی سخنانی می گوید ولی معنای آن را متوجه نمی شود. مأمون گفت: مادر مرا نفرین می کنی؟ گفت: نه. ولی مامون همچنان اسرار ورزید تا بداند مادرش چه می گوید!؟ تا این که زبیده چنین گفت: من به یاد می آورم مطلبی را که تمام مقدرات تور کشتن پسرم (حتی به قتل رساندن امام رضا (ع) توسط وی در آینده) از همان ماجرا رقم می خورد! و آن ماجرا این است:
شرط هایی کذایی!
روزی با پدرت شطرنج بازی می کردیم، به شرط آن که هر کس برد، آنچه از فرد بازنده خواست عملی کند. در این بین پدرت بر من پیروز گردید و شرط عجیب خود را برای گذاشت: وی (هارون الرشید) گفت: باید دور قصر را برهنه و عریان بگردی! و من هر چه عذر خواستم قبول نکرد و بالاخره خواسته ی او را عملی کردم.
پس از آن دوباره شروع به بازی کردیم و این دفعه من بر او غالب آمدم و به وی گفتم: باید در آشپزخانه قصر با قبیح ترین و زشت ترین کنیزان عمل زناشویی را انجام بدهی! و پدرت هر چه من را التماس نمود و حتی گفت که خراج یک سال مصر را به من می دهد، ولی من قبول نکردم و دست او را گرفتم و بردم میان آشپزخانه، و خوب گشتم و کنیزی بدشکل تر از مادر تو «راجل» پیدا نکردم و گفتم باید با این کنیز، آن عمل را انجام بدهی! او اجباراً این عمل را انجام داد و نطفه ی تو منعقد شد، حالا در ذهنم این ماجرا به یاد آمد و داشتم بر زیر لب به خود می گفتم: «لَعَن الله اللجاج»، خدا لعنت کند مرا که به فشار و اصرار سبب قتل پسر خودم شدم!
همانطور که ذکر شد بی شک نطفه ای که به این شکل، آن هم تنها بر سر قمار منعقد گردد حاصی از این بهتر (برادرکشی و امام کشی) نخواهد داشت.
مرگی عجیب!
مامون پس از دوران حکومت خود و انجام بی رحمانه ترین امور از جمله کشتار اعضای خاندان نبوی ؛ سرکوب قیام عای علوی و… سرانجام روزگار حکومت و زندگی اش در سال ۲۱۸ ق به سر آمد و اجل او فرا رسید. ولی مرگ او نیز مانند تولدش منحصر به فرد بود!
مامون که پس از فتوحات روم راهی پایتخت خود بود، در مسیر بازگشت از چشمه ای بنام «بذیذون» که معروف به «عشیره» بود گذر نمود و به دلیل آب و هوای مناسب و منظره ی دلگشا و سبز و خرمی که داشت، مامون دستور داد در آنجا سپاه توقف کند تا از هوای این منطقه مدتی استفاده نمود و سپس راهی دیار خود گردند.
محمدباقر مدرس بستان آباد می نویسد: برای مامون روی چشمه جایگاه بسیار زیبایی از چوب آماده کردند و وی در آنجا می ایستاد و صافی آب را تماشا می نمود. در این هنگام که مامون غرق در تماشای آب بود، یک ماهی بسیار زیبا به اندازه ی نصف طول دست و نقره ای رنگ آشکار شد.
مامون گفت هر کس این ماهی را بگیرد یک شمشیر جایزه دارد. یکی از سربازان خود را به آب انداخت و ماهی را گرفت و بیرون آورد و همین که به تخت و جایگاه مامون رسید، ماهی خود را به شدت تکان داد و از دست او خارج شد و در آب افتاد. بر اثر افتادن ماهی در آب، مقداری از آب بر صورت و گلوگاه مامون رسید و در همان لحظه ناگهان لرزش بی سابقه ای تمام وجود او را فرا گرفت!
سرباز برای مرتبه دوم به آب پرید و ماهی را گرفت و مامون این بار دستور داد آن را کباب کنند. ولی لرز به طوری شدت یافت که هر چه لباس زمستانی و لحاف بر روی او می انداختند آرام نمی شد و پیوسته فریاد می زد: «البرد البرد» سرما سرما. در این بین ماهی را که بریان شده بود برایش آوردند ولی وی به حدی در ناراحتی و فشار بود که نتوانست حتی لقمه ای از آن را بخورد.
معتصم که برادر مأمون بود و پس از وی به حکومت رسید فوراً دستور داد تا برای وی پزشکان سلطنتی را حاضر کنند و وی را معالجه کنند. پس از معاینه مامون پزشکان گفتند: ما از معالجه ی وی عاجزیم! این حالت لرز و ضربان نبض بی شک نشانگر مرگ وی است و تا حالا در طب، مانند این بیماری رخ نداده است.
مامون که حالش بسیار وخیم شده بود و لحظه ای لرز و لحظه ای چنان تب می نمود که از بدنش مانند چشمه های جوشان عرق خارج می شد، دستور داد تا وی را به جای بلندی ببرند تا یک مرتبه دیگر سپاه و سربازان خود را ببیند.
در سفینه البحار، جلد ۱، این گونه نقل است: شب بود، مامون را به جای بلندی بردند، همین که چشمش به سپاه بی کران در خلال شعاع آتش هایی که کنار خیمه ها افروخته بود افتاد و به رفت و آمد سربازان نگاهی کرد که همه با خود مشغول و از مامون بی خبرند یک مرتبه رو به آسمان کرده، گفت: «یا من لایزال ملکه ارحم من یزال ملکه» ای آن که پادشاهی او زوال پذیر نیست، رحم کن بر کسی که پادشاهیش به پایان رسیده.
سپس او را به جایگاه خودش بردند و معتصم (برادرش- خلیفه بعدی) کسی را گماشت تا شهادتین را به وی تلقین کنند. سپس آن مرد با صدای بلند کلمات شهادتین را می گفت و در این بین «ابن ماسویه» پزشک مخصوص مامون گفت: فریاد نکش. الان مامون با وضع موجودی که دارد فرق بین پروردگار و «مانی» نقاش را نمی شناسد و در همین بین مامون چشم هایش باز شد، چنان بزرگ و قرمز شده بود که هر بیننده ای را دچار وحشت می کرد و در همین حال می خواست «ابن ماسویه» را با دست خود فشار دهد ولی قدرت نیافت و چشم از دنیا بست.
این ماجرا در روز پنجشنبه هیجدهم رجب سال ۲۱۸ ق. رخ داد و سپس جنازه ی او را به طرسوس حمل کردند و به خاک سپردند.
مجازات عمل
مامون هنگام خوراندند انار یا انگور زهرآلود به امام رضا (ع) خدا را به یاد نیاورد و با کمال بی شرمی بنا به گفته ابی صلت هروی، بر بالین امام (ع) حاضر گردید و با تزویر گریه می کرد، در حالی که امام مانند فردی مار گزیده و ماهی به خشکی افتاده به خود می پیچید…
در این هنگام مامون هیچ گاه فکر نمی کرد چه سرنوشتی برای وی رغم خواهد خورد به نحوی که سفینه البحار اظهار می کند شاید ظهور ماهی و آب در قبر امام هشتم برای تنبیه و آگاهی آن ملعون بوده است به نحوی که خداوند انتقام حجه خود را بوسیله ماهی خواهد گرفت و البته مدرس بستان آباد نیز می گوید: ممکن است این ادعا هم صحیح باشد که مرگ مامون به وسیله ی ماهی و لرز شدید به علت این بوده که امام رضا (ع) در اثر زهر، هنگام شهادت مانند ماهی به خاک افتاده می لرزیده اند و شاید این گونه به شهادت رساندن این امام مظلوم باید برای مامون که خود نظاره گرد بود پیش می آمده تا به عمق بی رحمی خود پی ببرد.
قوم نشان شده: امام رضا (ع) و ایران
موضوع مهاجرت حضرت علی بن موسی الرضا به ایران از منظرهای مختلف مورد بررسی قرارگرفته است. با اینکه این مهاجرت به ظاهر به دلیل مکر و حیله مأمون، خلیفه عباسی اتفاق افتاد، اما حسب تقدیر کلی الهی مانند سایر پیشامدهایی که بر ائمه رفته است، بخشی از طرح کلی را نمایان می سازد. این واقعه ابتدا صورت دعوت داشت اما به سرعت تبدیل به اجبار و تهدیدی از سوی مأمون شد.
امام رضا (ع)
مسیر بسیار طولانی امام از مدینه تا مرو از بخشهای مهمی از اراضی ایران می گذشت و با گذار از خرمشهر، اهواز، اراک، ری، نیشابور و به نقل از برخی، اصفهان و قم، زمینه های شکل گیری بزرگترین کانونهای فکری و عملی شیعیان را فراهم کرد.
مردم شهرهای ایران با کمال اشتیاق به سوی امام می شتافتند، خاطره اش را در دل نگه داشته و خود را نگهبان آموخته های امام می ساختند.
از همان ابتدا برای امام مشخص بود که موضوع پیشنهاد ولایت عهدی، حیله ای است که مأمون در کار وارد کرده تا خود را ازمخمصه ای بزرگ رها سازد. درواقع مأمون قصد داشت برای اثبات و تثبیت خلافت غاصبانه خود و خاندانش از حضور امام سوء استفاده کند؛ در برابر، امام نه تنها این فرصت را از مأمون گرفت، بلکه از همان اولین روز حرکت تا شهادت، به اثبات امامت حق اهل بیت و رد وانکار خلافت مأمون هم مشغول شد.
در حقیقت در انتهای این مسیر، رسوایی و شکست نصیب مأمون و پیروزی و ماندگاری سیره سنت اهل بیت نصیب امام رضا شد چنانکه امروز حرم شریف آن حضرت دلیل محکمی است براین ادعا.
امام رضا طی این سفر اولاً بنیاد بنای امامت و ولایت اهل بیت را بیش از پیش در ایران استوار ساختند، دوماً زمینه های شکل گیری کانونهای بزرگ علمی و معرفتی را در ایران فراهم نمودند، کانونهایی که ابتدا در طوس و سپس در قم و با مهاجرت علویان در سایر بلاد شکل گرفتند. سوماً سیره و روش اهل بیت را به نحوی شایسته ازطریق تربیت نخبگان، جاری و منتشر کردند و درنهایت ایران را مبدل به شیعه خانه اهل بیت، ایرانیان را به عنوان مدافعان و حامیان اهل بیت و بالاخره این سرزمین را زمینه ساز قیام جهانی امام مهدی ساختند تا در آخرالزمان مهیای مجاهدت و همراهی با امام عصر شود.
ایران مهمترین سرزمینی بود که از استعداد لازم برای تبدیل شدن به قطب و مرکز فعالیت شیعیان برخوردار بود؛ برخلاف سرزمینهای عربی که تعصب قبیله ای و کینه های جاهلی در سایه خلافت بنی امیه و بنی عباس تجدید حیات یافته بود و مانع از آن بود که حضرات معصوم بتوانند در آن سرزمینها به پایگاه شایسته ای برای شیعیان و رشد فرهنگ و تفکر ولایی امامان شیعه دسترسی پیدا کنند.
امام رضا (ع) شیعه خانه اهل بیت را تأسیس و آن را در مسیری قراردادند که در آخرالزمان و به وقت ظهور کبری به تمامی درخدمت حضرت امام عصر درآید. در حقیقت راز ماندگاری ایران به مأموریت آخرالزمانی ایران و ایرانیان در همراهی با امام و حجت حق، حضرت صاحب الزمان و دفاع از کیان فکری و فرهنگی شیعیان دربرابر تندباد تحریف و هجومهای دجالان آخرالزمان برمی گردد.
موضوع مهم دیگر هجرت امامزادگان به ایران در ایام ولایتعهدی امام رضا و پس ازآن است؛ هر یک ازاین امامزادگان ستونهایی ازنور بودند که موجبات نزول نعمات و برکات مادی و معنوی بر این سرزمین و ساکنانش را فراهم آوردند. بهانه این هجرتها را ستم امویان و عباسیان برائمه و علویان فراهم کرد.
نباید فراموش کرد که شیعیان همواره برای ادای حقوق خاندان پیامبر و مزد رسالت آن حضرت، به سوی آن امامزادگان شتافته اند.
خلاصه ای از کتاب"قوم نشان شده، نقش ایران و ایرانیان در واقعه ی شریف ظهور” از اسماعیل شفیعی سروستانی، تهران: موعود عصر
اللهم عجل لولیک الفرج
پاسخ به ۳ شبهه درباره معجزه بودن قرآن
(بسم الله الرحمن الرحیم)
منظور خداوند از تحدی این نیست که همه افراد حتی نا آشنایان با مبانی ادبی زبان عرب بفهمند که قرآن معجزه است، بلکه اگر کسی با مبانی ادبی زبان عرب و معارف و اخلاقیات آشنا باشد، اعتراف خواهد کرد که قرآن کلام بشری نیست.
در فضای مجازی گاهی با برخی از شبهات دینی روبرو میشویم که هدف از طرح آنها جدا از اینکه شاید به چالش کشیدن ابتداییترین اصول و مبانی باشد، اما این سؤال را در ذهن متبادر میکند که وظیفه یک مسلمان در یادگیری مبانی اولیه دین تا چه اندازهای در این امر نقش دارد، یکی از شبهاتی که در فضای مجازی مطرح شده است، درباره معجزه بودن قرآن است، به طوری که درباره تحدی قرآن (هماوردی) مطرح شده است: عملاً تا به حال کسی در این مبارزه طلبی شرکت نکرده، پس نمیتوان تحدی را دلیل اعجاز دانست؟ در این شرایط هر کس بخواهد همانند قرآن سورهای بیاورد؛ محکوم به ارتداد است، پس کسی جرأت نمیکند؟ همچنین اگر در بین آیات، دعاها و برخی از احادیث و مطلب عربی را وارد کنیم، جز حافظان قرآن، کسی متوجه نمیشود؟
مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم در پاسخ به سه شبهه، چنین میگوید: یکی از قویترین ادله بر اثبات اعجاز قرآن و اینکه از طرف خدا آمده، مسأله تحدی و دعوت خداوند از همه جهانیان و شکاکان برای مقابله با قرآن است، این دعوت قرآن از همان دوران آغاز نزول قرآن تا دوران پایان به گونهها و شیوههای مختلفی استمرار داشته است، از این رو گاهی درخواست به آوردن مثل قرآن کرده است.
گاهی پیشنهاد بهرهگیری از تمام امکانات و نیروهای جن و انس برای این کار کرده، گاه درخواست مقابله با ۱۰ سوره و حتی یک سوره هم تقلیل داده است و کسی توان مقابله را تا به حال نداشته است و این از مسلمات تاریخی به اتفاق تمامی علما، مؤرخان و صاحبنظران از دوست و دشمن است، پس قرآن معجزه و کلام الهی است.
*پاسخ شبهه اول/ اعتراف ادبا و فرهیختگان علم و ادب به معجزه بودن قرآن
بنا به تصریح تاریخ، ادبا و سخنوران و فرهیختگان علم و ادب به این تحدی قرآن پاسخ دادهاند، ولی به عجز و ناتوانی خود و بشر اعتراف کردهاند که قرآن کلام بشری نیست، افرادی چون «ولید بن مغیره مخزومی» که در میان مشرکین صدر اسلام به امیر سخن معروف بود، وقتی نتوانست با قرآن مقابله کند، گفت: سوگند به خدا! کلامی از محمد شنیدم که نه از قبیل سخن انسان است و نه همچون سخن جن؛ همانا کلام او بسیار شیرین و زیباست… همانا سخن او برتر از دیگر سخنان است و هیچ کلامی بر آن برتری نخواهد جست.
از همین رو بزرگان و فصحای عرب آن عصر مانند «عتبه بن ربیعه» از بزرگان و مشاهیر سخن قریش، «نضر بن حارث کلده» از سران و تیزهوشان عرب، شهادت ۴ تن از زنادقه به اعجاز قرآن و…چنین ادعای داشتند.
علاوه بر این متفکران و اندیشمندان جهان که با زبان قرآن آشنایی دارند، حتی دانشمندان غربی تصدیق کردهاند که قرآن کلام غیر بشری و بینظیر است از جمله «جان دیون پورت» نویسنده کتاب «عذر تقصیر به پیشگاه محمد و قرآن» مینویسد: «همه این معنا را قبول دارند که قرآن با بلیغترین و فصیحترین لسان به لهجه قبیله قریش که نجیبترین و ادیبترین عربهاست، نازل شده و مملو از درخشندهترین شکلها و محکمترین تشبیهات است».
افرادی هم که خواستند، مثل قرآن را بیاورند، ولی برای همیشه در تاریخ حقیر و رسوا شدهاند و عظمت قرآن با این رسواییها بیشتر روشن شد از جمله مسیلمه بن کذاب، سجاح بنت الحارث، طلیحه پسر خویلد اسدی، اسود انسی، نصر بن حارث، ابن مقنع ابوث کردی صانی و غیره و در دوران معاصر رهبران فرقههای گمراهی همچون بابیه، بهائیه، قادیانیه و… که همه ذلیل و درمانده شدند.
حاصل آنکه به شهادت قطعی تاریخ، منکران قرآن و رسالت در مقام مبارزه با قرآن برآمدند، اما هرگز نتوانستند کاری از پیش ببرند.
* پاسخ شبهه دوم/برای پی بردن به حقانیت عقاید اسلامی، برچسب ارتداد به کسی زده نمیشود
با نگاهی به مبانی اعتقادی اسلام این مطلب به خوبی روشن است که باور به اعتقادات بایستی از روی دلیل قانع کننده باشد و هر کسی طبق فهم و درک خود باید اصول دین و اندیشههای اعتقادی را بپذیرد و بر همین اساس همه مراجع تقلید در اول رساله توضیح المسائل مینویسد: در اصول دین و مبانی اعتقادی تقلید کردن جایز نیست و مسلمان باید به اصول دین یقین داشته باشد.
بنابراین اگر کسی برای پی بردن به حقانیت عقاید اسلامی از جمله کلام الهی بودن قرآن کریم تحقیق کند و بخواهد آیات تحدی را بررسی کند و خود نیز از اهل فن، ادب و آشنا به زبان عربی باشد، چنین فردی نه تنها از سوی علمای دین به ارتداد محکوم نمیشود، بلکه وی به وظیفه دینی خود عمل میکند و برای یقین به وحیانی بودن قرآن باید امتحان کند و ببیند آیا علم بشری توان آوردن مثل قرآنی را دارد یا نه؟
در این مجال بر عالمان دینی لازم و وظیفه است که به کمک چنین فردی رفته و دلایل روشن شدن مطلب را به او نشان دهند و او با یقین و دلیل قانع کننده به حقانیت قرآن پی برد و ارتداد این نیست که کسی بخواهد در عقاید تحقیق کند، بلکه مرتد کسی است که پس از یقین به اعتقادات اسلامی، بدون دلیل از آن اعراض کند و از اسلام برگردد و کسی که درباره حقانیت این عقاید و از جمله قرآن کریم مطالعه میکند، نه تنها قصد برگشتن از اسلام را ندارد، بلکه میخواهد با یقین قلبی و علمی، وحیانی بودن قرآن را بپذیرد.
* پاسخ به شبهه سوم/معنای تحدی چیست؟!
منظور خداوند از تحدی این نیست که همه افراد حتی بیسوادان و نا آشنایان با مبانی ادبی زبان عرب بفهمند که قرآن معجزه است تا کسی بگوید: اگر دعا را وارد قرآن کنیم، خیلی از این افراد متوجه نمی شوند، بلی حتی اگر غیر از دعاهای اسلامی، حرفهای نادرست و پر از غلطهای اعرابی هم در قرآن وارد شود، افراد کم اطلاع علمی متوجه نمیشوند و از طرفی مراد این نیست که حافظان قرآن بفهمند.
بلکه تحدی این است که اگر کسی با مبانی ادبی زبان عرب و معارف و اخلاقیات و دلایل عقلی و منطقی آشنایی داشته باشد، اعتراف خواهد کرد که قرآن کلام بشری نیست و غیر خدا قدرت آوردن مثل آنها را ندارد.
چنانچه علمای بزرگ ادب وقتی به کتاب نهج البلاغه میرسند، آن بلاغت و یا کتاب معنوی صحیفه سجادیه را مینگرند، هیچ وقت اینها را معادل قرآن ندانسته، بلکه آنها را از کلام الهی پایین میدانند و این میرساند که شبهه سوم در نزد علما و اهل فن و ادب پذیرفتنی نیست
با ولایت زنده ایم
امام خامنه ای (روحی فداه)
ملتی که بصیرت نداشته باشد فریب می خورد
بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با 9 دی88
شور حسینی و غیرت اعتقادی ملت ایران را در 9 دی سال 88 به خیابان های سراسر کشور کشاند تا با خلق حماسه ای عظیم از حمیت مذهبی، ملی و انقلابی بساط چند ماهه فتنه را جمع کنند.
* ماندگار در تاریخ
روز نهم دی امسال(سال 88) هم از همین قبیل است. نهم دی با دهم دی فرقی ندارد؛ این مردمند که ناگهان با یک حرکت - که آن حرکت برخاسته از همان عواملی است که نوزدهم دی قم را تشکیل داد؛ یعنی برخاسته از بصیرت است، از دشمن شناسی است، از وقت شناسی است، از حضور در عرصه مجاهدانه است - روز نهم دی را هم متمایز می کنند.
مطمئن باشید که روز نهم دی امسال (سال 88) هم در تاریخ ماند؛ این هم یک روز متمایزی شد. شاید به یک معنا بشود گفت که در شرایط کنونی - که شرایط غبارآلودگی فضاست - این حرکت مردم اهمیت مضاعفی داشت؛ کار بزرگی بود.
* دست اشاره الهی
هرچه انسان در اطراف این قضایا فکر می کند، دست خدای متعال را، دست قدرت را، روح ولایت را، روح حسین بن علی(علیه السلام) را می بیند. این کارها کارهایی نیست که با اراده امثال ما انجام بگیرد؛ این کار خداست، این دست قدرت الهی است؛ همان طور که امام در یک موقعیت حساسی - که من بارها این را نقل کرده ام - به بنده فرمودند: «من در تمام این مدت، دست قدرت الهی را در پشت این قضایا دیدم». درست دید آن مرد نافذ با بصیرت، آن مرد خدا.
در شرایط فتنه، کار دشوارتر است؛ تشخیص دشوارتر است. البته خدای متعال حجت را همیشه تمام می کند؛ هیچ وقت نمی گذارد مردم از خدای متعال طلبکار باشند و بگویند تو حجت را برای ما تمام نکردی، راهنما نفرستادی، ما از این جهت گمراه شدیم. در قرآن مکرر این معنا ذکر شده است. دست اشاره الهی همه جا قابل دیدن است؛ منتها چشم باز می خواهد.
9دی
9 دی نماد ارادت مردم عاشورایی ایران به امامت، منشور هدایت و سرلوحهی بیداری نسلهای آینده است که با نگاه به آزمون بصیرت و بیعت عاشقانه پدران و مادرانشان در تلالو نورانیت حضور بیدریغ و عظمی راسخ، چشمان فتنه را در این روز بزرگ کور کردند و به تمامی فتنه گران داخلی و توطئهگران خارجی فهماندند که همیشه بیدار و در صحنهاند و پاسدار واقعی میراث گران سنگ بنیان گذار جمهوری اسلامی هستند.
سربلند باد ملت بزرگ ایران
سربلند باد ملت بزرگ ایران به رهبری مقام معظم رهبری(مدظله العالی)
برافراشته باد پرچم عزت و اقتدار ایران اسلامی در جهان
جانم فدای رهبر...
در عصر نبی گر بشکستند عهد علی را / گر خانه نشین کرد عدو از ستم خویش ولی را
ما درس گرفتیم در این نهضت اسلامی ایران/ تنها نگذاریم دمی رهبر خود سیدعلی خامنهای را
روز بصیرت گرامی باد....
امام خامنه ای:
مردم ما در مقابلهى با فتنه، خودشان به پا خاستند . نهم دى در سرتاسر کشور مشت محکمى به دهان فتنهگران زد . این کار را خود مردم کردند .
دل نوشته......بسم رب شهداءوالصدیقین
یا ابا عبدالله، من نو آموخته ی مکتب عشق فاطمی می خواهم از تو جان هستی بنویسم از مظلوم فاطمه(س)، نمی دانم از کدامین غربت بگویم، قلم از دستم پرواز می کند چرا که یارای نوشتن ندارد پرهای قلم به هنگام نوشتن به جای سوختن خاکستر می سوزد .
از قربت وداع تو با در نیم سوخته و پر میخ ، وداع با کوچه ای که در آن صدای (یا فضه خذینی) بلند شد ، وداع با بدن تیر باران شده برادر کریمت، با محسن بی گناه ، با مرقد ختم المرسلین یا از قربت کاروانت ، کاروانی که در آن قمر همگام خورشید بود ولی قدمی از خورشید جلوتر نمی رفت و تمامی یاران و جوانان همچون ستاره گان گرد ما و خورشید حلقه زده بودند . از بادی کربلا بگویم از صحرای بلا ،از شب عاشورا ، شب راز گویی معشوق ازلی ، شب غلبه نور بر ظلمت یا از روز عاشورا ، روزی که اذانش را علی اکبر گفت ، اذانی که صدای رسول حق بود که از نای علی اکبر بیرون می آمد تا وجدانهای خفته را بیدار کند .
یا حسین تو تنها بازمانده اصحاب کساء هستی یا حسین تو تنها بودی اما تمام حق همراه تو بود ،تو تنها بودی اما دست خاتم المرسلین شجاعت حیدر کرار و دعای بی بی دو عالم و حلم کریم اهل بیت با تو بود.
یا حسین مظلوم ، برای مظلویت تو حاضرم هزاران هزار بار بسوزم و خاکستر شوم ، بسوزم بر دل زینب ، بر نماز شب نشسته زینب بسوزم ، بر قندانه خونین سر باز خرد سال که خون گلویش به آسمان پاشیده شد تا ملائک صورت خود را با آن گلگون کنند یا حسین کشنده تو کوفیان نبودند کشنده تو شمر و عمر نبود کشنده تو آن کسی بود که ماجرای کوچه را رقم زد آن کسی که در خانه وحی را به آتش کشید و محسن را شهید کرد ، آن کسی که سیلی به صورت مادرت زد و علی را در خانه نشاند .
یا حسین حماسه شورانگیز تو هرگز به پایان نمی رسد و تا زمان پایان انتظار فرج امام زمان ادامه خواهد داشت چرا که کربلا و قیامش آئینه دار واژه های حقیقی است که نقطه عطف تجلی خداست و هر روز صدای (اناالمظلوم ) از سر بریده ات در جهان طنین انداز می شود و نهضت پر حماسه ات همیشه زنده وجاوید خواهد ماند و خون تو همیشه جوشان می ماند.
بار خدایا به من آنچنان شور حسینی عطا فرما که با شنیدن نامش قلبم به لرزه در آید. آنچنان حسینی ام نما که از گناه دوری کنم آنچنان عباسی شوم که مروت و وفا بیاموزم ، آنچنان علی اکبری شوم که عاشق مهدی فاطمه شوم و در ظهور حضرتش در رکابش باشم .
خدایا کمک کن تا منتظر حقیقی باشم منتظر سبز پوش فاطمی ، منتظر یوسف فاطمه قطب دایره امکان تا بتوانم نَمی از یَم کربلا را زنده نگه داشته و با ظهوردولتش همچون تشنگان عشق سیراب گردم.
راحله عربیان ،حوزه علمیه حضرت زینب(س)سریش آباد
دل نوشته....سلام بر تو ای خون خدا
سلام برتوای خون خدا، سلامی به غیرت عباس به شیرزنی زینب کبری، به مظلومیت علی اصغر وجوانی علی اکبر، به دلشکستگی رباب ، سلامی به نیلگونی صورت ریحانه کربلا، به طفولیت فرزندان مسلم ومردانگی جگرگوشه های کریم اهل بیت.
از امام حسین(ع)گفتن ونوشتن بسیار سخت است چراکه درک واقعه کربلا سخت است کربلایی که عرصه عشق بازی امام ویاران عاشورایی اش با خدا بود که فروغ این شعله عشق هنورهم دل هرعاشقی را کربلایی میکند.
کربلایی که تجلی گاه روح توکل و شکر و رضا بود، کربلایی که معلم حریّت جوامع بشری است روزعاشورا روزی که منادی صبربود صبردرمتن مصیبت صبردرترک لذت، صبری که حکایتگر شکوفایی ایمان است.
عاشوراییان کربلا فقط خدارادر نظر داشتند آنها عاشق واقعی خالق خود گشته بودند آنها کیهان به این عظمت راباشرافت وحقیقت وکرامت انسانی مبادله کردند چراکه می دانستند خریدار جانها وفداکاری ها وشورآفرینی هایشان فقط ذات کبریایی است. چیزی که امام حسین (ع) را واداشت تا ازهمه چیز خود بگذرد عشق به خدابود.
عشقی که ناگهانی ویکباره نبود، این عشق درتمام طول حیاتش بود وحادثه کربلا محصول این عشق وارادت بود.
قافله عشق در سفرتاریخ ایست. این تغییر(کل یوم عاشورا وکل ارضا کربلاست) که بانگ آن هرصبح از همه جا برمی خیزد.
صحرای بلا به وسعت تاریخ است تا آنجاکه شعاع انسانیت هست پیام حسینی هم هست وامام حسین آفتاب کرامتی است که خود را از ویرانه ها هم دریغ نمی کند.
همچون آب که پست ترین ذره ها را هم ازیاد نمی برد بار خدایا به ما هم عشقی عنایت فرما که عاشق امام زمان خویش باشیم شوری عنایت فرما تا وارد دانشگاه حسینی شویم، آنچنان عشقی که به جای گریستن برمصائب عاشورا درمسائل آن بیاندیشیم وذات عاشورا را درک کنیم چراکه ذات عاشورا شهادت واسارت نیست، نماز وعدالت، حماسه و رسالت است.
یا حسین توبرای ظهورمولایمان دعا کن یا حسین تا کی خون گلوی شش ماهه ی کربلا در آسمان بماند. تا کی دو دست قطع شده ی عباس روی زمین بماند، تا چه زمانی دست عبدالله ابن حسن به پیشانی مبارک دوخته باشد، تا کی رقیه ریحانه کربلا در گوشه خرابه شام دفن باشد، تا کی زینب کبری نشسته نماز بخواند، تا کی قبرمادر مظلومت مخفی باشد این انتظار تا کی، دعا کن تا با ظهور بهاران واژه پاییز از صحنه یادها محو شود. (والسلام)
مرضیه عربیان،پایه دوم حوزه علمیه حضرت زینب (س) شهر سریش آباد
دل نوشته...السلام علیک یا ابا عبدالله(ع)
السّلام علیک یا ثارالله
به کربلا ، به روز عاشورا که فکر می کنم دلم آشوب می شود،دردی تمام وجودم را میگیرد.دلم… آری من دلم را پیش یکی از اهالیش جا گذاشته ام پیش خانمم زینب سلام الله پیش عزیزترینم انگار یاد زینب اشک فروخورده ای است که سالها بغض گلویم شده است برایش دلتنگ می شوم خیلی دلتنگ. دل تنگ غربتش دلگیر مظلومیتش و حیران شجاعتش.
راستی مگر می شود عزیزترین کسانت را جلوی چشمانت از دم تیغ گذرانند و قامت راست کنی وآغوشت مأمنی باشد برای مظلوم ترین کودکان تاریخ پناه بی کسی های دخترکان بنی هاشم از کودکی با عشقت عجین بوده ام از همان زمانی که نم نم با آمدن محرم نام مبارکت را در روضه ها زمزمه می کردند می گفتند کربلا را زنده نگه داشته ای از شجاعتت می گفتند با دل خونت مادری کردی برای همه ی یتیمانی که حالا اسیر هم بودند می گفتند غم بی پایانت آنچنان پیرت کرده بود که نزدیکانت هم نمی توانستند شما را بشناسند اما این را هم می گفتند که کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود می دانم چقدر از شما دورم اما عشق که فاصله نمی شناسد دلم هوایتان را می کند اما با این همه زنگار که برقلبم نشسته نمی دانم آیاحتی می توانم دل خوش نگاهتان باشم …
نازنین دختر فاطمه واقعاً چه کرده اند با تو،یک زن و این همه داغ و مصیبت یقینا که تو انتخاب شده بودی برای ایفای این نقش بزرگ و ثابت کردی که شیر خدا را این چنین شیر دختری باید و حسین و عباس را چنین خواهری و انصافاً چه خوب خواهری کردی درحق برادرانت،دنیا همیشه مرهون تحمل و طاقت توست. مدیون اشکهای غریبی که تسکین دهنده نداشت مدیون نطق غرایت در کاخ یزید،آن زمان که با خیزران به سر بریده حسین زدند تا ترک بیندازند بر استواریت اما تو ایستادی و همۀ آنان را خرد کردی و گفتی در کربلایی که سر زینت دوش پیامبر را بر سر نیزه کرده،در شریعه ای که دستهای غیورترین مرد را از پیکر پاکش جدا کردند و در معرکه ای که نوشکفته ترین گل باغ اهل بیت را به خونش غلطاندند جز زیبایی چیزی ندیدی الحق که زیباست این همه صبر و عشق و صلابت به وجود نازنینت افتخار می کنم و به خودم می بالم که با رسیدن محرم حتی شده با پوشیدن روسری سیاه با شما همدردی می کنم هرچند که می دانم فاصله هاست از من حقیر تا زینب زینت خانه علی و زهرا.همیشه غمگین لحظه هایی می شوم که در کنج خرابه های شام تسلایی برای دل کوچک رقیه نداشتید و می دانم که مروارید اشک های کودکانه اش چه آتشی میزند بر جانتان چه کردید در آن غربت بی انتها در آن هنگامه بیداد که سر پدرش را برای آرامش قلب غم دیده اش آوردند به راستی تجسم حقیقی صبر بودید در آن دقایق اندوه بار و این همه ایمان برازنده وجود شماییست که دامن پاکترین بانوی دو عالم را لمس کردید و در این گلستان ملکوتی پرورش یافتید عطر محرم که می وزد فریادی حزن انگیز جانم را در بر میگیرد و این ناله وجودی قلبم را سوق می دهد به روز واقعه به لحظاتی که خودتان میوه های دلتان راهیه میدان نبرد حقیقت آشکار و گمراهی مطلق می کردید و وای از دل زینب برای نو گلانی که شمشیرهای آویخته به کمرشان به زمین کشیده می شد از جسه های کودکانه شان و چه نابرابر مسافتی بود مقابله مردان جنگی و نوجوانان کم سن وسال از این نابرابری ها فراوان بود در آن ظهر تفتیده نامردمی هایی که یک دقیقه اش برای به زانو در آمدن یک قوم بس بود اما رهروان بطلان حساب اینجایش را نکرده بودند که زینب تجلی تمام صبر علی و تمام ایمان فاطمه است زینب میراث دار حقیقت همیشه نمایان اهل بیت است و می گوید آنچه را باید و می کند آنچه را باید.خانم جان واهمه دارم به جای اینکه مرهمی باشم بر دل پر دردتان اعمالم نمکی باشد بر زخمتان می ترسم از روز محشر که رویگردان شوی از من از دختری که در زمانه رنگ و لعاب ها زندگی می کند و گاهی یادش می رود که چه قول هایی به شما داده یاریم کن که همهمۀ یزیدیان گمراهم نکند دستم را بگیر که شرمگین ملاقاتت نکنم و در یوم الدین در محضر خدا و مادرتان خجالت زدۀ تکرار خطاهایی نباشم که برای همیشه تاریخ را داغ دار حسین کرد.
فاطمه طالبی، مدرسه حضرت زینب (سلام الله علیها)سریش آباد
حدیث روز...
«وَ اللّهِ لا أَعْطِى الدَّنِيَّةَ مِنْ نَفْسى أَبَدًا وَ لَتَلْقِيَنَّ فاطِمَةُ أَباها شاكِيَةً ما لَقِيَتْ ذُرِّيَّتُها أُمَّتَهُ وَ لا يَدْخُلُ الْجَنَّةَ أَحَدٌ أَذاها فى ذُرِّيَّتِها»
به خدا قسم من هرگز زير بار پستى و ذلّت نخواهم رفت و در روز قيامت، فاطمه زهرا پدرش را ملاقات خواهد كرد، در حالى كه از آزارى كه فرزندانش از امّت پيامبر(صلى الله عليه وآله وسلم) ديده اند به پدر خويش شكايت خواهد برد و كسى كه ذرّيّه فاطمه را آزار دهد داخل بهشت نخواهد شد.