چکیده اثر هسته پژوهشی مدرسه علمیه اازهرا(س)قروه با عنوان راهکارهای تربیت دینی کودکان از دیدگاه اسلام
عنوان:
راهکارهای تربیت دینی کودکان از دیدگاه اسلام
استاد راهنما:سرکار خانم طاهره حیدری
محققین :
اعضای هسته پژوهش ثامن الحجج مدرسه علمیه الزهرا(س)قروه
سارا دهقان-معصومه اسدی-زهرا پرکان-فاطمه زینعلی-هاجر مهری-پرستو زارعی-رقیه ده ده جانی
چکیده:
فعالیتهای تربیتی، از جمله فعالیت های اساسی است که در حیات فردی و جمعی انسان، تأثیری انکارناپذیر دارد. این فعالیت ها برای تحقق اهداف مورد نظر ، تابع اصل یا اصولی هستند. مشخص کردن اصول تربیت در هر حیطه (دینی، اخلاقی، عقلانی و غیره) که باشد ، از جمله اقدامات اساسی است که باید قبل از هر فعالیت تربیتی انجام پذیرد . این اصول از هر منبعی اخذ شوند . فلسفه ، دین ، روانشناسی ، جامعه شناسی و سایر رشته های معرفتی و علمی - باید پاس داشته و به رعایت آنها اهتمام ورزیده شود، در غیراینصورت جریان تربیت ، در فرآیند خود تا رسیدن به هدف نهایی دستخوش مخاطره خواهد شد چرا که تربیت کودک، نوجوان و جوان بسیار مشکل است و اگر بگوییم از مو باریکتر ، از آتش سوزانده تر ، از شمشیر برنده تر است اشتباه نکردیم.
در خصوص تربیت نیز اسلام اگر چه تا قبل از چهل سالگی را مهم شمرده است ، محدودیتی قایل نشده است . با این همه، اسلام به همه مراحل رشد و تکامل انسان به یک چشم ننگریسته است ، برخی دوران را بر برخی مقدم داشته و آن را از نظر تعلیم و تربیت حائز اهمیت ویژه دانسته است. در این میان ، دوران جوانی برای تعلیم و تربیت دینی حساب جداگانه ای دارد.
اساساً جوانی نسبت به دیگر دوره ها ، به طور ویژه موردتوجه قرار گرفته است و برای جوان در زمینه های گوناگون ، احکام و دستورهای ویژه و مستقیم قرار داده شده است. رهبران دینی توجه مربیان و دست اندرکاران تربیت دینی را به این نکته مهم جلب کرده اند که در فعالیت خود جوانان را محور قرار دهند و برای آنان سرمایه گذاری ویژه انجام دهند و نیز سیاست و برنامه مخصوص آنان تدراک ببینند. آن بزرگواران این نکته اصولی را به شکل های گوناگون به گوش متولیان رسانده اند، گاهی مستقیماً به تربیت دینی جوانان سفارش کرده اند، گاهی از تجربه خود در این زمینه سخن گفته اند ، و گاهی حضور چشمگیر جوانان را در عرصه های ایمانی بر شمرده ان.