حالا که آمده ای طلبه شدی نیتت را درست کن
خداوند متعال در يک حديث قدسي، جزاي عالمان و مبلغان بي عمل را چنين بيان مي کنند:« کمترين عقوبتي که عالم (و مبلغ) بي عمل را به آن مبتلا ميکنم و از هفتاد عقوبت و عذاب سختتر است اين است که شيريني مناجاتم را از دلش خارج ميکنم »
پس اي طلبه هوشيار باش! که شيطان درون و برون براي جنگ با تو بيش از ديگران سرمايه گذاري کرده است و بر تو واجب است که با سلاح تقوا به جنگ اين غول بي شاخ و دم بروي که اگر پيروز شدي بار ديگر عمر بن عمرود را تو بر زمين زده اي و پيامبر را خوشحال کرده اي و اما زبانم لال اگر شيطان تو را شکار کرد نه تنها تو که جمعي کثير به تباهي کشيده مي شوند.
خداوند ما را آني و کمتر از آني به خودمان وا مگذارد . (الهی امین)
مشخصات یک طلبه خوب درمصاحبه ای با حجت الاسلام والمسلمین قرائتی :
طی مصاحبه ای با حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا قرائتی این سوال شد وایشان گفتند: مدرک بگیرید ولی برای مدرک درس نخوانید چون درسی که برای مدرک خوانده شود فایده ای ندارد.ایشان گفتند : ما ازعلمی که فرا گرفته ایم، به درستی استفاده نکرده ایم.
وی در ادامه افزود: خداوند در قرآن می فرماید«اگر کاری انجام می دهید حقش را ادا کنید و اگر نمی توانید حقش را ادا کنید به اندازه توان و وسعتان آن را انجام دهید» در حالی که ما به اندازه توانمان هم به وظیفه و کار خود عمل نکرده ایم و این مایه تأسف است.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی مباحثه تفسیر و نهج البلاغه را برای طلاب ضروری و واجب دانست و ابراز داشت: ما باید کتاب خداوند را با قوت و قدرت به دست بگیریم و با مطالعه و عمل به آن مشکلات خود و دیگران را برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه در مصرف عمر کسی نباید تقلید کند، گفت: باید مطالبی را یادبگیریم که مورد استفاده باشد و نیازهایمان را برطرف کند و بتوان به دیگران نیز ارائه کرد و الا صرف وقت برای کسب عناوین و مدارک مختلف هیچ سود و فایده ای ندارد.
وی خاطرنشان کرد: صحبت عملی کنیم یعنی در عین ساده و روان بودن، سخنمان محکم و مستدل باشد و در صحبت کردن اهل تکلف، غرور و تکبر نباشیم و اگر مطالعه نداریم یا مسألهای را نمی دانیم سخنرانی نکنیم و بگوییم که نمیدانیم.
وی با اشاره به اینکه اگر مدیریت صحیح باشد از ضعیفترین افراد هم میشود استفاده کرد، افزود: گزینش مبلغ نباید براساس تحصیل و نمره بالا باشد به دلیل اینکه افرادی هستند که با وجود نمره بالا توان تبلیغ و سخنرانی را ندارند، در مقابل افرادی هم هستند که در عین تحصیلات پایین از توان تبلیغی بالایی برخوردارند.
وی استفاده از ظرفیت افراد را بسیار ضروری برشمرد و خاطرنشان کرد: ما باید از ظرفیت بالای فرزندان شهید، فرزندان روحانی و همسران روحانی که در خط اسلام و انقلاب و دارای معنویت و دین داری هستند کمال استفاده را ببریم و این امر با تلاش و تبلیغ فراوان و جذب قلوب آنان میسر می شود.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی اظهار داشت: شهر قم باید مرکز طهارت جوانان باشد و جوانان قمی باید بهترین جوانها باشند و این امر محقق نخواهد شد مگر اینکه ما طلاب و روحانیون جوانان را با اسلام مأنوس کنیم و با دوستی و محبت آنان را به تقوای الهی و توسل به ائمه(علیه السلام) دعوت کنیم.
وی در پایان تبلیغ و هجرت را امری واجب و ضروری برای طلاب عنوان کرد و افزود: طلاب باید برای تبلیغ دین و آموزش احکام اسلامی هجرت کنند و به روستاها بروند و مردم را آگاه کنند و با ایجاد دوستی و محبت بین خود و آنان، قلوب آنان را تسخیر و مجذوب خداوند کنند.
حضرت آیت الله مجتهدی (رحمت خدا بر ایشان باد) می فرمودند: حالا که آمده ای طلبه شدی نیتت را درست کن،
یعنی نیتت باید خالص برای خدا باشد
نه اینکه حالا پدرت تو را مجبور کرده آمده ای و طلبه شدی،
یا اینکه پدر می خواهد بعد از خودش محراب از دست نرود تو را فرستاده طلبه شدی،
یا برای معافیت تحصیلی آمده ای، یا برای گرفتن شهریه آمده ای،
یا با خودت گفتی: حالا که پشت کنکور گیر کرده ایم برویم طلبه شویم،
یا از خانه بیرونت کرده اند آمده ای حوزه، یا بیکار بوده ای آمده ای سرگرم بشوی،
یا اینکه بخواهی رئیس بشوی یا مقامی یا شهرتی به دست بیاوری یا مرجع بشوی،
اینها هیچ فایده ندارد باید خالصِ خالص و برای خدا باشی.
بگو خدایا آمده ام آدم بشوم و بعد از این دست عده ای را بگیرم.