آش كشك سنندج
مواد لازم براي تهيه آش:
گوشت گوسفند 500 گرم
برنج 3 فنجان
نخود 1 فنجان
شويد 100 گرم
جعفري ساطوري شده 100 گرم
گشنيز 100 گرم
مرزه 100 گرم
سبزي كوهي يا كاشمه قدري
كشك 1 فنجان
گردو براي تزئين
پياز داغ 3 قاشق سوپخوري
نعناع داغ 2 قاشق سوپخوري
طرز تهيه آش:
نخود را خيس كرده و با گوشت مي پزيم.
بعد برنج و نمك را به آن اضافه كرده تا برنج مثل كته نرم و له شود.
سپس سبزي ها و سبزي كاشمه خشك شده را از قبل خيس و صاف مي كنيم و با برنج و گوشت مخلوط مي كنيم. در هنگام پختن، آب آش برچيده مي شود. هربار مقداري آب جوش اضافه كرده و هم مي زنيم. اين آش مثل بقيه آشها بايد مقداري شل و روان باشد.
كشك ساييده را آرام آرام در چند مرحله اضافه مي كنيم و هم مي زنيم (با حرارت كم) وقتي خوب مخلوط شد نصف كوفته ها را داخل آن مي ريزيم و به هم مي زنيم، حرارت را خاموش مي كنيم ؛آش را در ظرف مورد نظر مي كشيم و روي آن را با كشك 4 قسمت مي كنيم و در هر قسمت تعدادي كوفته ريزه، نعناع داغ، پياز داغ و مقداري گردو براي تزئين مي ريزيم