کدام رژیم غذایی برای کاهش وزن مطلوب تر است؟
امروزه در سطح جامعه توجه زیادی به انواع رژیم های غذایی کم کربوهیدرات یا کم چرب در جهت کاهش وزن می شود.
رژیم های غذایی کم کربوهیدرات از جمله رژيم های غذايي هستند که توسط بسياري از افراد در جهت کاهش وزن سریع استفاده ميشوند. در واقع در رژيم غذايي کم کربوهیدرات، مصرف مواد نشاستهاي مثل نان، برنج، ماكاروني، غلات، حبوبات و هر آنچه كه منبع كربوهيدراتي دارند به مقدار کمی استفاده می شود، به این امید که وزن بدن به سرعت کاهش یابد. البته در این رژیم غذایی به جای کربوهیدرات، مصرف مواد غذايي پروتیيني و تا حدي چرب براي احساس سيري افزایش می یابد. پس همانطور که ملاحظه می شود، اصل مهم در اين رژيم غذايي استفاده ی بيشتر از ميوه ها و سبزي ها است، چرا که اين دو گروه از مواد غذايي به خاطر دارا بودن فيبر بيشتر و کربوهیدرات نسبتا کمتر، تاحدی احساس سيري را سريع تر تامين مي كنند. البته با وجود این که این رژیم غذایی باعث كاهش وزن سريع می شود اما احساس ضعف و بي حالي، سردردهاي روزانه، احساس خستگي شديد(حتي با انجام فعاليتهای سبك)، تاري ديد در هنگام ايستادن، گيج رفتن سر، از جمله عوارض شایع آن است که توصیه متخصصان تغذیه را در پی دارد که مصرف این رژیم های غذایی برای طولانی مدت باعث آسیب رسیدن به سلامت بدن میشود.
رزیم غذایی دیگری که به طور وسیع در سطح جامعه از آن استفاده می شود، رژیم غذایی کم چرب است. این رژیم غذایی از جمله رژيمهاي غذايي است كه در رديف رژيمهاي غذايي مطلوب براي لاغري افراد قرار داد. در اين رژيم غذايي دريافت کل چربي از راه مواد غذایی به زير 20 درصد کل انرژي دريافتي مورد نیاز از راه مواد غذایی ميرسد و سعي مي شود، مصرف چربي ها و روغن ها و غذاهاي حاوي چربي محدود شوند. به طوركلي اين رژيمهاي غذايي در طولاني مدت براي كاهش وزن بسيار مطلوب هستند، البته مشروط بر آن که در مصرف مواد غذایی در این رژیم غذایی به تنوع و تعادل توجه ویژه شود و فقط دریافت چربی و روغن از راه رژیم غذایی محدود شود.
به طورکلی همانطور که مشاهده شد، برای کاهش وزن، رژیم غذایی کم چرب تا حدود بسیار زیادی از رژیم غذایی کم کربوهیدرات مطلوب تر است. البته نباید فراموش شود که در پیروی از هر نوع رژیم غذابی توجه به تعادل و میانهروی و استفاده متنوع از مواد غذایی در جهت تداوم و ارتقای سلامت نقش بسیار مهمی را ایفا مینماید.