تجسم اعمال در پرتو قرآن وسنت
عنوان:
تجسم اعمال در پرتو قرآن و سنت
استاد راهنما
سروه بي خاني
محققین
اعضای هسته پژوهشي مدرسه علمیه حضرت فاطمه(س)سقز
ليلا راثي -نسرين اسدبيگي-معصومه پاشايي اصل-جميله لحاظي-سروه بي خاني
چكيده
نوشته حاضر با موضوع «تجسمّ اعمال در پرتو آيات و روايات» بهمنظور پرداختن به مهمترين و اساسيترين امر وجودي انسان، يعني رابطه اعمال ظاهري او در دنيا با مجسم شدن باطن واقعيش در جهان آخرت انجام گرفته.
هدف از بررسي مسأله تجسم اعمال، معرفت و شناخت مستند به باطن حقيقي اعمال دنيوي ميباشد. و در واقع بهدنبال بيان مطالبي چون معناي تجسم اعمال رابطهاش با عقل و منطق و وحي و … بودهايم كه انشاالله در بيدار شدن وجدان انسانها مؤثر باشد.
با توجه به اينكه عملكردهاي موجود با هوش متفكري چون انسان بسيار متنوع و گاهاً غير قابل پيشبيني ميباشد، دامنه اين تحقيق بسيار گسترده است و از محدوده اين تحقيق خارج است كه تكتك و تمام اعمال خوب و بد را به رشته تصوير در بياورد، بههمين دليل بنده در حد توان و امكانات سعي كردهام با استفاده از منابعي چون، قرآن كريم، تفسير نمونه، عدل الهي، معاد از ديدگاه امام رحمة اللهعليه و … به طرح مسأله بپردازم.
روشي كه در تدوین این نوشته بهكار گرفتهایم، روش «كتابخانهاي» ميباشد كه بهكمك مطالب ثبت شده قبلي با تغييرات لازم بوده است.
واژگان كليدي اين تحقيق عبارتند از: «تجسم»؛ بهمعناي مجسم شدن، تناور شدن جسم، در پيش جسم نمايان شدن، و «اعمال» به معناي كارها، كردارها
و در نهايت به اين نتيجه رسيدهايم كه دنيا مزرعهاي براي كاشتن و آخرت زمان برداشتن ميباشد و مسلماً هر نوع بذري بكاريم (چه ريز و چه درشت، چه سالم و پرثمر و چه معيوب و بيثمر)، از زير ذربين حق تعالي مخفي نخواهد ماند و به عينه همان را برداشت خواهيم كرد.