چکیده تحقیق پایانی باعنوان آسیب شناسی ماهواره در خانواده
عنوان :
آسیب شناسی ماهواره در خانواده
استاد راهنما :
سركار خانم نسرین اسدبیگی
محقق :
معصومه بابائي-مدرسه علمیه حضرت فاطمه(س)سقز
چكيده
پژوهش حاضر با عنوان « آسیب شناسی ماهواره در خانواده » برای رسیدن به اهدافی چون بررسی آسیب های برنامه های ماهواره ای در خانواده و ابعاد این آسیب ها به نحوی مستقل ، جهت آگاه کردن خانواده ها تدوین گشته است . وبرای نیل به این مقصود از منابع موجودی مانند بررسی آسیب های اجتماعی اینترنت ، ماهواره و لوح فشرده ، تألیف حبیب صبوری خسروشاهی و هجوم خاموش ، تألیف محمد سقازاده ، استفاده شده است .
این پژوهش برای پاسخ گویی به سؤالاتی چون آسیب های برنامه های ماهواره ای در خانواده دارای چه ابعادی می باشد و چیستی ماهواره و خانواده و چرایی ضرورت آنها و … پس از تبیین مباحث مقدماتی ، در فصل دوم ابعاد آسیب های ماهواره در خانواده را مطرح می نماید ، پس از بررسی ها و تلاش برای پاسخ به سؤالات در بین منابع و کتب موجود ، روشن گردید که :
ماهواره، يكي از رسانـه هاي قدرتمند ارتباط جمعي به شمار مي آيد. اين ابزار، به دليل ويژگي هاي منحصر به فرد خود، قادر است پيام هاي تصويري را به دورترين نقاط منتقل كند و تعداد بي شماري از افراد را درسرتاسر دنيـا مـورد خـطاب قرار دهد. آسیب های برنامه های ماهواره ای چنان وسیع است كه برخي از جامعه شناسان و كارشناسان فرهنگي را برآن داشته تا براي مصونيت جامعـه انساني ، بـه ويژه نهاد خانواده چاره انديشي كنند. خانواده کوچکترین نهاد اجتمـاعی و در عین حال بزرگترین و تـأثیرگذارترین نهاد تـربیتـی در جوامع بـه شمار می آید . به طوری که این نهاد می توانـد منشأ تحولات عظیم فردی - اجتماعی و رشد ارزش های انسانی در میان اعضای آن باشد . بدين ترتيب، تأثير برنامه هاي اين ابزار قدرتمند بر افكار عمومي و عملكرد آن را به ويژه از نظر فرهنگی ، اجتماعی ، روحی - روانی و اقتصادی ، از قبیل : منسوخ کردن اعتقادات و ازدواج ، گسترش روابـط آزاد ، اختلاف ، بی حیایـی ، مصرف گرایی ، سوق به سوی زندگی های تجملاتی ، ایجاد افسردگی ، بلوغ زودرس ، ترویج فمنیسم و کم رنگ کردن نقش مردان وترویج فرد گرایی ، افزایش تأثیر پذیری جنسی و خشونت و … درمیان خانواده و به تبع آن در جامعه ، نبايد از نظر دور داشت .