مصرف خرما در ماه مبارک رمضان
|
باتوجه به اینکه در آستانه ماه مبارک رمضان قرار گرفته ایم و طبق معمول هرسال با ورود به ماه رمضان ، میزان مصرف خرما به طور چشمگیری افزایش می یابد ،خوب است که به خواص خرما و تأثیر مصرف آن در پیشگیری از بیماری ها اشاره ای داشته باشیم.
در قرآن 42 بار از کلمه خرما نام برده شده و توصیه بسیاری به مصرف آن نیز شده است. در احادیث بسیاری نیز به مصرف خرما تأکید شده است که به تعداد محدودی از آنها اشاره می کنیم :
- پیامبراکرم (ص) می فرماید: خرما بخورید چراکه خستگی را می برد ، در برابر سوز وسرما گرمی می دهد، در برابر گرسنگی سیر می کند و در آن 72 باب شفاست.
- از خوردن غذای شب خودداری نکنید حتی اگر چند دانه خرما باشد.
- خرما چه سحری خوبی ست.
به زنان درماهی که فرزند به دنیا می آورند خرمای تازه بدهید؛ چرا که در این صورت کودک بردبار و پاک می شود.
- امام علی (ع) می فرماید: کام کودکان خود را با خرما بگشائید.
- امام صادق (ع) با دیدن ظرفی خرما فرمودند : دراین ظرف شفای بسیاری از درد هاست.
بررسی و تحقیقات علمی نیز بیانگر این مسئله است که خرما ماده غذایی است از گروه میوه ها که دارای مواد مغذی بسیاری ازجمله: پتاسیم ، منیزیوم ، آهن ، فسفر، کلسیم ، روی و انواع ویتامین ها مانند: A، B و e می باشد و مقدار اسید فولیک آن نیز قابل ملاحظه است .
هر دو عدد خرما دارای حدودا” 60 کیلو کالری انرژی است و 15 گرم قند ، که این قند از نوع قند های ساده و قند میوه یا فروکتوز است . همچنین خرما حاوی مقدار کمی پروتئین گیاهی و مقدار قابل توجهی فیبرغذایی هم هست .
با توجه به مواد مغذی که درون خرما وجود دارد ، این ماده غذایی می تواند تأثیر فوق العاده ای بر سلامتی و پیشگیری از بیماری ها داشته باشد .
جهت اثبات این موضوع به موارد زیر توجه کنید:
خرما به دلیل داشتن دو نوع قند و طبع گرم، برای باز کردن روزه بسیار توصیه می شود (مستحب است) چراکه قند را به شکل مطلوبی بالا برده و باعث ایجاد انرژی بیشتر در فرد گرسنه می گردد.
توجه شود که مصرف خرما باید روزانه 2-3 عدد باشد وگرنه افزایش قند و وزن را به همراه خواهد داشت.
|