محبت و دوستی آل محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) پایه و اساس اسلام است.
اسلام دارای ارکان و پایه های گوناگونی استکه بقا و ماندگاری آن بستگی به آنها دارد و هر مسلمان وظیفه دارد که در جهت تعظیم و بزرگداشت اساس دین و ارکان اسلام نهایت تلاش و جهاد فکری و عملی را در دوران عمر انجام دهد،زیرا بی تفاوتی و سهل انگاری در احیاء اصول مکتب و ابقاء اساس و ارکان دین موجب فساد در دین می شود.
حالا با توجه به اهمیت این موضوع به سراغ اساس اسلام و اشنایی با ان می رویم.
امامـ جعفر صادقــ (علیه السلام) در معرفی اساس اسلام فرمود: « بنی اسلام علی خمس: علی الصلوه و الصوم و الحج و الولایه و لم یناد بشیء کما نودی بالولایه » (1)
«اسلام بر پنج پایه استوار شده که عبارتند از : نماز ،زکات ، روزه ، حج و ولایت و چندان که درباره ولایت سفارش و تاکید شده ،درباره هیچ یک از ارکان دیگر اسلام سفارش نشده است.»
در کلام روشن و هدایت بخش امامـ صادق (علیه السلام) تاکید و توصیه و تکیه بر اصل ولایت شایان توجه و دقت فراوان است. چرا که فرمود: به اندازه ای که درباره ولایت سفارش و تاکید شده ،درباره هیچ یک از ارکان دیگر اسلام سفارش نشده است. واین یک حقیقت انکار ناپذیر و قطعی است زیرا نماز ،زکات ف روزه و حج منهای ولایت مانند پیکر بدون سر و کالبد بی روح است.
در منطق قران و بیان چهارده معصوم (علیهم السلام)حقیقت ایمان و روح عبادات ، ولایت و امامت عترت مطهر پیامبر خداست. و نیایشگران و روزه داران و زکات پردازان بی ولایت، که امامت اهل بیت و رسول الله رو نپذیرفته اند ، فرجامی تلخ و زشت چونان ناکثین ،قاسطین و مارقین بدکار و منافق خواهند داشت.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله و سلم) درباره محبت و مودت خاندان عصمت و طهارت فرمودند: « اساس الاسلام حبی و حب اهل بیتی» (2)
«بنیاد اسلام، دوست داشتن من و محبت به اهل بیت من استــ »
امامـ جعفر صـــادق (علیه السلام) در رابطه با تعظیم ولایت و اهل بیتــــــ (علیهم السلامـ) ومحبت و مودت عترت معصوم رسول الله (صلیــ الله علیه و اله و سلمـ ) فرمود: «لکل شیءاساس و اساس الاسلام حبنا اهل البیت (علیهمـ السلامـ) » (3)
«برای هر پدیده ای بنیاد و پایه ای است و بنیاد و اساس اسلام مودت و دوستی اهل بیت پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و اله و سلم) می باشد»
در ارتباط با عظمت و قداست ولایت و محبت خاندان عصمت و طهارت، واینکه دوستی و محبت عترت رسول الله (صلی الله علیه و اله و سلم) نشانه ایمان حقیقی و بغض و کینه نسبت به انها علامت کفر و عدم ایمان به خداست ، امامـ محمد باقـــــر(علیه السلام) فرمودند: « حبنـــــا ایمانـــــ و بغضــنا الکفــــــــــــــــر» (4)
«دوستی و محبت ما خاندان پیامبر نشانه ایمان، وکینه و دشمنی با ما علامت کفر است.»