زیارت عاشورا حدیثی قدسی است>>>>
حضرت امام صادق(ع) فرموده: « هرکس بوسيله خواندن زيارت عاشورا، جدم حسين(ع) را زيارت کند ” چه از راه دور يا نزديک” به خدا قسم خداوند هر حاجت مادی و معنوی داشته باشد به او می دهد.»
زيارت عاشورا توسط امام باقر ـ عليه السّلام ـ به شيعيان تعليم داده شده است و تنها يك زيارتنامه جهت عرض ادب ظاهري به محضر امام حسين ـ عليه السّلام ـ و ياران ايشان نبوده بلكه خود منشوري است كه از هر جهت نوري از آن جلوه گر است چرا كه اين صحيفه بهانه اي است براي بيان مختصر امّا كامل از اسلام شناسي، معرفتشناسي، امام شناسي، جامعه شناسي و انسان شناسي.
زيارت حسين بن علي ـ عليهما السّلام ـ در كتابهاي ادعيه و مزار وارد شده است و در طول سيزده قرن علما و دانشمندان بر خواندن آن در روز عاشورا بلكه در طول سال عنايت خاصّي داشته و همگان را به آن سفارش كرده اند.
امام صادق آن را به صفوان آموخته و قبولي آن را چه از دور باشد و چه از نزديك، ضمانت كرده و فرمود :
« اي صفوان ! من اين دعا را از پدرم و پدرم از علي بن الحسين ـ عليه السلام ـ و او از امام حسين ـ عليه السلام ـ و امام حسين از برادرش امام حسن ـ عليه السلام ـ و او از اميرالمؤمنين و آن حضرت از رسول خدا ـ صلّي الله عليه و آله ـ و رسول خدا از جبرئيل با همين ضمانت و جبرئيل از خداوند متعال نقل كرده است كه خداوند متعال قسم خورده به ذات مقدسش كه قبول كند از هر كس كه به اين دعا زيارت كند حسين بن علي ـ عليه السلام ـ را تمام حوائجش را بر آورده و او را از اهل بهشت قرارش بدهد. » (شیخ عباس قمی(ره)، مفاتیح الجنان)
بعضی نقل ها از صفوان حاکی از آن است که متن زیارت عاشورا توسط جبرئیل امین بر پیامبر صلي الله عليه و آله و سلم نازل شده و ایشان به امام علی(عليه السلام) و ایشان به امام حسن (عليه السلام) و ایشان به امام حسین(عليه السلام) و امام سجاد(عليه السلام) وامام باقر(عليه السلام) تعلیم کرده اند و لیکن تا زمان امام باقر(عليه السلام) مخفی بوده و متن زیارت در زمان امام باقر(عليه السلام)علنی شده است. به موجب این نقل، زیارت عاشورا ؛ حديث قدسی است