آغاز ولایت دادگستر....
سالهاست كه در انتظار ديدن جمالت، چشم انتظاريم به هر گلي كه ميرسيم بوي تو را در آن جست وجو ميكنيم و در كوچه پس كوچههاي عشق به دنبال معشوق مي گرديم تا شايد نشاني از تو بيابيم و بتوانيم گرماي وجودت را با تمام وجودمان حس كنيم چه زيباست لحظهي وصال “يا صاحب الزمان عجلاللهتعالي فرجكالشريف". هشتم ربيعالاول شهادت مظلومانه امام حسن عسكري (عليه السلام) و آغاز دوره امامت امام مهدي (عج)، از حوادث مهم و حساس تاريخ تشيع به شمار ميرود. با گرامي داشت خاطره اين روز باشكوه، مطلب زير را با هدف آشنايي بيشتر با شخصيت آخرين حجت خدا بر روي زمين و اظهار ارادت به پيشگاه آن حضرت تقديم ميداريم.
مقوله امامت و جانشيني پيامبر اكرم (صلي الله عليه وآله وسلم)، همواره به عنوان يكي از مباحث مهم اعتقادي مسلمانان در طول تاريخ مطرح بوده است.
در ديدگاه شيعه، اهداف نزول كتابهاي آسماني و ارسال پيامبران الهي، هنگامي به طور كامل تحقق مييابد كه ختم نبوت با نصب امام معصوم همراه باشد. امام همه ويژگيهاي پيامبر به جز دريافت وحي را داراست كه با ولايت تكويني (قدرت بر تصرف در نظام هستي) و ولايت تشريعي (تبيين و تفسير آيات و احكام الهي) و از بين بردن نارساييهاي موجود، زمينه را براي رسيدن انسان به كمال معنوي فراهم ميكند.
رسول خدا (صلي الله عليه وآله وسلم) در دوران رسالت، بارها با بيان تعداد امامان و نام بردن از آنان، مساله امامت را تبيين كرده بودند.
هنگامي كه آيه <يا ايها الذين امنوا اطيعوالله و اطيعوالرسول واولي الامر منكم> نازل شد، جابربن عبدالله انصاري از پيامبر پرسيد: <اولي الامر> كه اطاعت شان در رديف اطاعت شما به حساب آمده است، چه كساني هستند؟ پيامبر اكرم (صلي الله عليه وآله وسلم)در پاسخ فرمودند: <آنان جانشينان من و پيشوايان مسلمانان هستند. نخستين آنان، علي بن ابي طالب و پس از او فرزندانش، حسن و حسين و… به اين ترتيب يكايك ائمه اطهار (عليهم السلام) را نام بردند.
هنگامي كه به امام دوازدهم رسيدند، با اين تعبير از ايشان ياد كردند كه:(ثم سمي محمد و كنيي حجه الله في ارضه و بقيه في عباده ابن الحسن بن علي . . .، سپس هم نام محمد، هم كنيه ي من، حجه الله و بقيه الله در بين مردمان، فرزند حسن به علي (عليه السلام)هستند . . .>.