چه زیبا بود 22گولان....
هنوز چشم اندازهاي زيباي بهار كردستان بر اثر سرماي طولاني زمستان هويدا نشده بود كه خبر سفر رهبر معظم انقلاب بهار ديگري براي مردم اين خطه از ايران اسلامي به ارمغان آورد.
در ارديبهشت 88انتظار 31 ساله مردم استان كردستان به سرآمد و مرزداران غيور غرب كشور در 22 ارديبهشت با خلق حماسه اي ماندگار به استقبال رهبر شتافته و اين روز را براي هميشه در تاريخ جمهوري اسلامي ايران جاودانه كردند.
در آن روز خورشيد سخاوتمند، هنوز بر سينه «آبيدر» سترگ نتابيده بود كه مردم استان كردستان از هر كوي و برزن با پاي پياده براي استقبال از رهبر معظم انقلاب راهي شدند. هر لحظه كه مي گذشت بر خيل جمعيت افزوده مي شد و هر ثانيه طپش قلب ها فزوني مي يافت و انتظار براي ديدار يار فزوني مي يافت.
بازار توزيع نقل و شيريني داغ بود، لباس محلي در ميان خيل مستقبلين جلوه اي ويژه در آن روز به سنندج بخشيده بود، عده اي اسپند دود مي كردند و در اين ميان حضور كودكان خردسال آن هم با لباس محلي و پرچم مقدس جمهوري اسلامي ايران بر دوش و گل هاي رز در دست صحنه هاي به يادماندني را در روز وصال مردم كردستان به نمايش مي گذاشت.
شور و هيجان فضاي شهر را گرفته بود، به ناگاه بغض انتظار تركيد و صداي هلهله و شادي در شهر پيچيد و دست ها به نشانه دعا به سمت آسمان رفت، بغض ها در گلو تركيد و اشك شوق آن پيرزن روستايي كه از خروس خوان سحر عكس رهبري را بر سينه مي فشرد تا لحظه وصال فرارسد، جاري شد و كردستان يكپارچه غرق در شور و اشتياق.
آري رهبر معظم انقلاب وارد سنندج شدند و بلوار پاسداران سنندج و ديگر كوي و برزنش سراسر شادي و هلهله بود. عده اي دركنار خيابان و كوچه سجده شكر به جاي مي آوردند و به شكرانه ديدار يار، خداي متعال را سپاسگذاري مي كردند.
صحنه به گونه اي بود كه هيچ قلمي تواناي توصيف آن را نداشت. رهبر معظم انقلاب در مدت هشت روز اقامت در استان كردستان ضمن ديدار با اقشار مختلف مردم به ويژه دانشجويان، جوانان، نخبگان، خانواده هاي معظم شهدا و ايثارگران، با مردم شهرستان هاي مريوان، سقز و بيجار نيز ديدار كردند كه شايد مهمترين و تاثيرگذارترين اتفاقات چند روز سفر آقا در صبح روز جمعه 25 خردادماه در كوه آبيدر براي پياده روي بود تا به جهانيان ثابت كنند كه كردستان امروز قابل مقايسه با كردستان ديروز نيست.
بيست و دوم ارديبهشت يا به گويش كردي 22 گولان، در تاريخ كردستان به يك نقطه عطف تبديل شده و تاريخ كردستان هرگز آن را فراموش نخواهد كرد. بعد از آن بود كه در تابستان سال 88 استان بيشترين مسافرت ها و تورهاي گردشگري را به خود ديد و در تعطيلات نوروز شاهد ورود خيل عظيم مسافران نوروزي به اين ديار بوديم كه مسئولان استان رقم آن را بالاي سه ميليون نفر اعلام كردند. اگر چه سفر پرخيرو بركت رهبري به كردستان تحولات شگرفي در توسعه زيربنايي اين استان را در همه زمينه ها موجب شد ليكن به عقيده كارشناسان معرفي كردستان به عنوان يك منطقه امن گردشگري درصدر اين دستاوردها قراردارد. اين نگاه ويژه آن زمان در ذهن وخاطر هموطنان نقش بست كه رهبر معظم انقلاب در صبحگاه يكي از همين روزهاي با طراوت بهاري بدون تشريفات در ميان كوهنوردان آبيدر سنندج حضور يافتند و با قدوم مباركشان خط بطلاني بر نظريه امنيتي بودن كردستان كشيدند.
سفر رهبر انقلاب مسير فعاليت هاي فرهنگي را در كردستان هموار كرد
به عقيده كارشناسان در سخنان اخير رهبر انقلاب در استان كردستان دو محور برجسته وجود داشت. يكي اين كه ايشان تأكيد داشتند كردستان، يك استان فرهنگي است، نه امنيتي؛ و اين دست هاي بيگانه هستند كه برخلاف خواست جمهوري اسلامي، فضاي استان را امنيتي كرده اند. ديگر اين كه تأمين امنيت و بازگشت به اصالت هاي فرهنگي در كردستان بايد توسط مردم بومي صورت گيرد.