چه بخوريم تا سرما نخوريم؟!؟!
فصل ، فصل سرماخوردگي است، اما اين روزها خبرهايي از گسترش انواع ويروسهاي سرماخوردگي از جمله ويروس آنفلوآنزاي نوع A موسوم به آنفلوآنزاي خوكي، ترس و نگرانيها را بيشتر كرده است.
علاوه بر توصيههاي عمومي درخصوص پيشگيري از ابتلا به اين ويروسها كه به شستن دستها، استفاده از ماسك ، رعايت فاصله با فرد مبتلا، دست ندادن و مواردي مانند آن تاكيد ميكند، توصيههايي نيز در مورد تغذيه براي پيشگيري و درمان انواع سرماخوردگيها وجود دارد.
براي پيشگيري از ابتلا به سرماخوردگي و آنفلوآنزا بهتر است سطح ايمني بدن بالا برود كه به اين منظور نحوه تهيه و مصرف مواد غذايي و انتخاب برخي از آنها ميتواند موثر واقع شود.
ترجيحا از مصرف مواد غذايي كه از تهيهاش مدت زماني ميگذرد، پرهيز شود.
ويتامينهاي گروهA وC كه در انواع ميوهها و سبزيها وجود دارد و از ويتامينهاي آنتياكسيدان محسوب ميشود، بسيار مفيد است. در ميان ميوهها نيز ميوههايي كه ترش مزه هستند مثل ليمو و كيوي سرشار از ويتامينC هستند و براي پيشگيري و درمان سرماخوردگي توصيه ميشود.
مصرف قرصهاي جوشان ويتامينC قبل از صرف صبحانه براي پيشگيري و در روزهاي اول سرماخوردگي موثراست و افراد سرماخورده بايد مايعات گرم زياد بنوشند و همچنين از مصرف مواد غذايي كه تحريكپذير هستند از جمله انواع ادويههاي تند پرهيز كنند.