پیام های جزء بیست ونهم قرآن کریم:
پیام های جزء بیست ونهم قرآن کریم:
پیام اول:
سوره ملک: مرگ و حیات؛ وسیله آزمایش
الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا وَهُوَ الْعَزِيزُ الْغَفُورُ
همانكه مرگ و زندگى را پديد آورد تا شما را بيازمايد كه كدامتان نيكوكارتريد و اوست ارجمند آمرزنده.
مرگ اگر به معنای فساد و نیستی باشد، مخلوق نیست؛ چرا که خلقت به امور وجودی تعلق می گیرد؛ اما می دانیم که حقیقت مرگ، انتقال از جهانی به جهان دیگر است و این بی شک یک امر وجودی است که می تواند مخلوق باشد و اگر مرگ در اینجا قبل از حیات ذکر شده، به خاطر تاثیر عمیقی است که با توجه به مرگ در حسن عمل انسانها دارد. منظور از آزمایش خداوند نیز نوعی پرورش است؛ بدین معنا که انسانها را به میدان عمل می کشد تا ورزیده و پاکیزه و لایق قرب خدا گردند. شایان توجه این که هدف آزمایش را نیکویی عمل معرفی کرده و نه زیادی عمل. این دلیل بر این است که اسلام به کیفیت اهمیت می دهد نه کمیت. مهم این است که عمل، خالصانه و برای خدا باشد؛ هر چند از نظر کمیت کم باشد. در روایتی از پیامبر(ص) نقل شده است: «منظور این است که کدام یک از شما عقل کامل تری دارد و از خدا بیشتر می ترسد و آگاهی بیشتری از فرامین و نواهی خداوند دارد؛ اگر چه اعمال مستحب را کمتر انجام دهد.» بدیهی است که عقل کامل، عمل را پاک تر و نیت را خالص تر و پاداش را بیشتر می کند.
پیام دوم:
زینت آسمان، زینت زمین، زینت جان
در آیه 5 سوره مُلک، سخن از زینت آسمان است؛ تزیینی که با چراغهایی به نام ستارگان انجام می شود (وَلَقَدْ زَیَّنَّا السَّمَاء الدُّنْیَا بِمَصَابِیحَ).
این معنا به شکلی روشن تر در آیه 6/صافات آمده است که می فرماید: همانا ما آسمان دنیا را به زیور ستارگان آراستیم (إِنَّا زَیَّنَّا السَّمَاء الدُّنْیَا بِزِینَةٍ الْكَوَاكِبِ).
درباره زینت زمین هم در آیه 7/کهف فرمود: ما آنچه را روی زمین است، زینت زمین قرار دادیم (إِنَّا جَعَلْنَا مَا عَلَى الْأَرْضِ زِینَةً لَّهَا)
بنابراین هر آنچه که در این کره خاکی به چشم می آید و زیباییش دل را می نوازد ، زینتی است برای زیبا کردن زمین.
اما هیچکدام از اینها زینت و زیبایی انسان نشد؛ یکی مایه زینت آسمان شد و دیگری برای زیبایی زمین.
پس زینت انسان و مایه زیبایی او کدام است؟
سوالی است که در آیه 7/ حجرات به آن پاسخ داده شده است: خداوند ایمان را محبوب شما قرار داده و آن را در دلهایتان زینت بخشید (وَلَكِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَیْكُمُ الْإِیمَانَ وَزَیَّنَهُ فِی قُلُوبِكُمْ). و این یعنی آنچه مایه زینت و زیبایی جان بشر است ایمان به خدا و رسول او و قیامت است؛ نه پوشاک و آرایش ظاهر و مانند آن؛ زیرا بر اساس همین آیات آنچه بیرون جان را زیبایی بخشد ، زینت انسان نیست بلکه زینت دنیاست.