مصاحبه بامدیر محترم مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س)کامیاران درخصوص انتخابات
به همت معاونت فرهنگی مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س)کامیاران مصاحبه ای با سرکار خانم کهریزی پور مدیر محترم مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س)کامیاران در این مدرسه علمیه بدین شرح انجام شد:
-لطفاً خودتان را برای ما معرفی نمائید؟
بنده کهریزی پور مدیر مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س)کامیاران هستم
-لزوم انتخابات ریا ست جمهوری را در کشور بیان بفرمایید؟
نیاز جوامع به جلوگیری از هرگونه هرج و مرج و بی نظمی، ایجاب می كند كه عده ای به نمایندگی از سوی مردم، اداره امور كشور و تعیین چارچوب اداره آن را بر عهده بگیرند. در كشور های مدعی حكومت مردمی، این عده با حضور مردم و از طرف آنان انتخاب می شوند. درنظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصل ششم قانون اساسی« امور كشور باید به اتكای آرای عمومی اداره شود، از راه انتخابات، انتخاب رئیس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعضای شوراها و نظایر اینها، یا از راه همه پرسی در مواردی كه در اصول دیگر این قانون تعیین می گردد.»
با توجه به این اصل، در جمهوری اسلامی ایران، اداره حكومت و قانون گذاری در چار چوب اصول و نظر ملت تعیین می گردد و برگزاری انتخابات در حقیقت تبلور اراده و خواست مردم می باشد.
انتخابات گزینش بهترین هاست، بر اساس ضوابط مشخص شده در قانون اساسی مردم با حضور خود در صحنه انتخابات، رئیس جمهور انتخاب می كنند و به این ترتیب حق و سهم خود را در اداره كشور به یك فرد كه او را از هر جهت مناسب و همسو با خواسته های خود تشخیص دادند، تفویض می نمایند. البته به موجب اصل یكصد و پانزدهم قانون اساسی رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی انتخاب شود بنابراین قانون اساسی ضمن اینكه اختیار انتخاب رئیس جمهور را به مردم داده است، ضوابط و محدوده انتخاب را نیز مشخص نموده است تا كشور از مسیر اهداف حكومت اسلامی خارج نگردد.
حال چنانچه انتخاب شدگان وعده های خود را عملی نسازند و خواسته به حق مردم را جامه عمل نپوشانند، چه حادثه ای رخ خواهد داد؟
آن چه مسلم است نوعی بدبینی به عدم اعتماد بر مردم حاكم خواهد شد و حداقل این است كه در دوره بعد آن فرد یا افرادی كه نتوانستند نظر ملت را برآورده سازند، انتخاب نخواهند شد كسانی كه در پی كسب قدرت شخصی و یا گروهی باشند، دیگر مورد اعتماد مردم نخواهند بود.
-اهمیت شرکت طلاب وروحانیون در انتخابات چیست؟
حضرت حجت علیه السلام، فرموده است:
«واما الحوادث الواقعه فارجعوا فیها الی رواه حدیثنا،فانهم حجتی علیکم وانا حجه الله علیهم:در حوادثی که اتفاق می افتد به راویان حدیث ما رجوع کنید که آنها حجت من بر شما و من حجت خدا بر آنها هستم.
امام خمینی(قدس سره) را به حق می توان ازحجتهایی نام برد که امام عصر علیه السلام به ایشان اشاره فرموده است.آن مرد الهی ، سراسر زندگی اش را مطابق بایدها ونبایدهای دین محمد صلی الله علیه و آله ساخت و جز حق نیندیشید و نگفت؛ و از این رو هرگز دچار دوگانگی در اندیشه نشد و همواره در مسیر حق قدم نهاد.
- حضور روحانیت در انتخابات را چگونه بیان می کنید؟
یکی از راههای حضور روحانیت در صحنه انتخابات ، حضور محققانه و آگاهانه است.شاید بتوان گفت که این نوع حضور ، لازمه موارد دیگر است و اثری مستقیم در آنها دارد ، چرا که رای یک روحانی ، مستلزم شناخت او از کاندیدا هاست ، تا بتواند رای خود را به شخص اصلح اختصاص دهد.البته این مطلب در مورد تمامی افراد رای دهنده و نامزدهای انتخاباتی صادق است و اختصاص به روحانیت ندارد.
اگر مردم مومن و روحانیون آگاه و دلسوز دقت نکنند و به سادگی با انتخابات برخورد نمایند ، همان اشتباهات گذشته تکرار خواهد شد و کسانی که می خواهند کشور را به باد نیستی بدهند ، پیروز شده و سنگر قانون گذاری را به دست خواهند گرفت.
به فرموده حضرت امام نباید فراموش کنیم که :
ما یک سیلی خوردیم از اشتباه ، ما همه این نا بسامانیها یی که الان داریم یرای اینکه اشتباه کردیم ، نباید اشتباه تکرار شود.
بدیهی است که حاضر شدن بر سر صندقهای رای و انتخاب اصلح ، از بدیهی ترین وظایف هر فرد ایرانی و مسلمان است . اگر این امر بدیهی سبک شمرده شود مسئولیتی به همراه دارد که سنگینی آن در کلام امام راحل قدس سره چنین است.
اگر مسامحه کنید مسئول هستید پیش خدای تبارک و تعالی ، اگر نروید و رای ندهید و آنها که جدیت دارند به اینکه در مجلس و به هم بزنند اوضاع ایران را آنها خدای نخواسته بروند وسئولیتش به عهده شماست مستقیما مسولیت همه طبقات دارند مراجع مسئولند ، علما مسئولند ، خطبا مسئولند ، تجار مسئولند بازرگانان مسئولند ، دانشگاهیان مسئولند، طلاب علوم دینی مسئولند ، کارگرها مسئولند ، همه مسئولند.
ملت ایران ، شرکت در انتخابات را یک فریضه بدانند ، یک عمل واجب . دشمن تمام نیروهای تبلیغاتی خودش را بسیج کرده تا کاری کند که این انتخابات با استقبال مواجه نشود تا بتوانند بگویند که بعد از امام دیگر انتخابات درستی با حضور ملت انجام نگرفت.
مسئولیت این امر خطیر از دیدگاه امام ، به حدی است که حضرتش آن را در کنار نماز قرار داده و فرموده :
باید همه شما ، همه ما زن و مرد ، هر مکلف ، همانطور که باید نماز بخواند ، همانطور باید سرنوشت خودش را تعیین کند.
مدرسه علمیه فاطمة الزهرا در آستانه انتخابات کارهایی را انجام داده است؟
بله مدرسه ما نیز مانند دیگر اماکن در بحث انتخابات سهیم بوده و کارهایی از جمله برگزاری نمایشگاه انتخاباتی در حوزه که در این نمایشگاه خلاصه ای از حرفهای نامزدها را در معرض دید طلاب قرار دادیم ؛و نیز بحث های تلویزیونی نامزدها را طلاب دنبال کردند تا بتوانند نامزد اصلح را شناسایی کنند.
در پایان از فرصتی که در اختیار ما گذاردید وبه سئوالات ما پاسخ دادید از شما تقدیر وتشکر می نماییم.