جلسه بهداشت تغذیه در مدرسه علمیه الزهرا (س) قروه
برگزاري جلسه بهداشت تغذيه
جلسه بهداشت به مناسبت هفته تغذيه با موضوع تغذيه سالم با حضور آقاي مجيدي كارشناس مسئول واحد تغذيه شبكه بهداشت از واحد بهبود تغذيه جامعه در مكان حوزه علميه الزهرا(س) در با حضور طلاب اين مدرسه برگزار گرديد.
آقاي مجيدي هدف از حضور خود در اين جمع را حساس سازي جامعه نسبت به تغذيه درست با توجه به نقش مهم طلاب در جامعه دانست و ايشان افزودند: بيماريها در زمانهاي گذشته قابل كنترل و درمان نبودند اما اكنون راه درمان و پيشگيري آن را يافته و بكار مي گيرند.در حال حاضر در جمعيت 75 ميليوني ايران بيش از 24 ميليون دچار چاقي هستند و حدوداً 10 درصد جوان و نوجوانان گرفتار چاقي هستند و ريشه و عامل بسياري از سرطانها در تغذيه نا مناسب مي باشد. چاقي زمينه ساز انواع بيماريها به خصوص فشار خون و چربي خون خواهد شد كه از عوامل موثر در چاقي استفاده از مواد غذايي پركالري و كم تحركي مي باشد. ايشان دستوالعمل و سيره انبياءو معصومين (ع) را در نحوه تغذيه صحيح را بيان نمودند و امام علي(ع) مي فرمايند:«پرخوري و پر خوابي سبب فساد مزاج مي شود» و پيامبر(ص) فرمودند: زندگي بدون سلامتي هيچ فايده اي ندارد. ايشان همچنين به معرفي هرم غذايي و گروهاي مفيد مواد غذايي پرداختند و افزودند: استفاده از شيريني جات و تنقلات سبب سيري كاذب مي شود و امراض و عوارض مختلف زيادي را به همراه دارد. الگوي صحيح غذايي براي هر گروه سني بايد شامل: غذاهاي انرژي زا، مناسب، متعادل، متنوع، مغذي و مفيد باشد. از طريق تغديه مناسب مي توان كم خوني را درمان نمود كه عامل آن فقر آهن است و به بيان عوارض كم خوني پرداختند . ايشان افزودند: طبق آمار سال 1384 در دختران 15-19 بيشتر دچار فقر آهن هستند و به نحوه نگهداري مواد غذايي در طولاني مدت و روشهاي مختلف نگهداري مواد غذايي اشاره نمودند و توصيه به مصرف انجير و خشكبار مفيد به جاي استفاده از پفك و تنقلات در بوفه هاي مدرسه تاكيد نمودند.
اميد است كه در آينده و با همت طلاب حاضر در جلسه بتوانيم زمينه ساز پايه گذاري تغذيه مناسب در مدارس و جامعه و خانواده باشيم.