به مناسبت آغاز ثبت نام حوزه های علمیه
صفات یک طلبه خوب چیست؟
صفات یک طلبه خوب چیست، نصیحت فرمایید؟ دوران جوانى یک طلبه، نقش اساسى اى در آینده او دارد. اگر طلبه خود را در آن دوران ساخت و از وقت خود به بهترین وجه استفاده نمود، آینده درخشانى خواهد داشت. کسب معنویت، تقرب به خدا و تهذیب نفس مراحلى است که اگر طلبه جوان در همان ابتداى طلبگى در کنار خوب درس خواندن به آن اهمیت دهد، موفقیت او حتمى است. براى خدا درس بخواند و امور را به پروردگار واگذار نماید، ان شاء الله نورانیتى کسب خواهد کرد که سعادت دنیا و آخرت را به دنبال خواهد داشت.
فرصت را مغتنم شمارید که جوانى زود گذر است، موفق باشید
حسن خلق
جواني خدمت فقيه مقدس مرحوم ميرزا جواد تبريزي(ره) رسيدند و پرسيدند: مي خواهم طلبه شوم لکن پدرم با طلبه شدن موافق نيست چه نصيحتي مي کنيد؟
فرزندم متأسفانه بعضي جوانان متدين و مخلص اين مشکل را دارند لکن شما با اخلاق و کردار و رفتار خود مي توانيد کاري کنيد که والدين در خصوص درس خواندن شما رضايت دهند و اين اولين مرحله جهت کسب رضايت آنها است
در هر حال اگر واقعا مي بينيد که استعداد کافي داريد و در آينده انشاءالله مفيد خواهيد بود درس را شروع کنيد و با والد خود طوري برخورد کنيد که خداي ناکرده حس نکند بي اعتناء به ايشان هستيد انشاءالله ايشان در نهايت از حسن برخورد شما رضايت خواهند داد و مواظب باشيد تند برخورد نکنيد و بلند سخن نگوئيد ، با تواضع و فروتني توکل به خدا کنيد و به اهل بيت(عليه السلام) توسل کنيد ف موفق باشيد.
صفات يک طلبه
صفات يک طلبه خوب چيست نصيحت فرمائيد؟
دوران جواني يک طلبه نقش اساسي در آينده او دارد و اگر خود را در آن دوران ساخت ، آينده درخشاني خواهد داشت ، خوب درس خواندن، کسب معنويت و تقرب به خدا و تهذيب نفس مراحلي است که اگر طلبه جوان در کنار درس خواندن همان ابتداي طلبگي به آن اهميت دهد موفقيت او حتمي است براي خدا درس بخواند و امور را به پروردگار واگذار نمايد انشاءالله نوري را کسب خواهد کرد که سعادت دنيا و آخرت را خواهد ديد فرصت را مغتنم شماريد که جواني زودگذر است موفق باشيد.
آيا همه طلبه ها ، در عمل خوبند و عليه السلام؟ مسلما خير. در هر قشري از جامعه و من جمله قشر روحانی نيز عالماني پیدا می شوند که دين را براي دنيايشان مي خواهند .در ميان اين قشر نيز کساني هستند که شيطان نفس بر آنها غلبه کرده و از موقعيت خود سوءاستفاده مي کنند. اينان در حالي که ادعاي تقوا دارند، عدالت که اقرب للتقوي است را به خاک مي مالند و به نام دين، دزدي مي کنند. البته بايد خيلي مواظب بود که اعمال آنها را به حساب اسلام و روحانيت راستين نگذاشت. حضرت آيه الله بهجت فرمودند: عده اي خدمت يکي از بزرگان رسيدند و عرضه داشتند که طلبه اي دزدي کرده است . ايشان فرمودند : خير بگوييد دزدي طلبه شده است .
تاريخ، بلعم باعورا، کعب الأحبار، اشعري،کسروي و تقي زاده ها را زياد ديده است. حکم قتل امام حسين (ع) هم از نيش قلم شريح قاضي ـ در منصب روحاني ـ صادر شده است. قرآن کريم در سوره توبه آيه 9 به صراحت خطر روحانيون هواپرست را گوشزد ميکند و جامعة مؤمن را از شر آنها بر حذر ميداردو آنها را در سوره جمعه آيه 5 به شدت محکوم ميکند
باید آگاه بود که «عالم ناپارسا» پديدة جديدي نيست و به درازاي زمان سابقه دارد و اين يک واقعيت تجربه شدة تاريخي است که در کنار ساير حقايق بايد به جامعه انتقال يابد. اما به هر حال وجود همين طائفة ناپاک و بدسرشت موجب شده که دستاويز موجهي براي تضعيف و تخفيف سلسلة عالمان دين و وارثان انبيا پديدآيد و فشارها و دشواريها افزون شود. و متاسفانه اعمال آن عده بسيار قليل شايد در نزد عده اي از مردم که با دين اسلام آشنايي اندکي دارند به پاي دين مبين و نوراني اسلام گذاشته شود.
حضرت آيه الله بهجت فرمودند: عده اي خدمت يکي از بزرگان رسيدند و عرضه داشتند که طلبه اي دزدي کرده است . ايشان فرمودند : خير بگوييد دزدي طلبه شده است .
خداوند متعال در يک حديث قدسي، جزاي عالمان و مبلغان بي عمل را چنين بيان مي کنند:« کمترين عقوبتي که عالم (و مبلغ) بيعمل را به آن مبتلا ميکنم و از هفتاد عقوبت و عذاب سختتر است اين است که شيريني مناجاتم را از دلش خارج ميکنم »
پس اي طلبه هوشيار باش! که شيطان درون و برون براي جنگ با تو بيش از ديگران سرمايه گذاري کرده است و بر تو واجب است که با سلاح تقوا به جنگ اين غول بي شاخ و دم بروي که اگر پيروز شدي بار ديگر عمر بن عمرود را تو بر زمين زده اي و پيامبر را خوشحال کرده اي و اما زبانم لال اگر شيطان تو را شکار کرد نه تنها تو که جمعي کثير به تباهي کشيده مي شوند.
خداوند ما را آني و کمتر از آني به خودمان وا مگذارد . (الهی امین)