برگزاری نشست اخلاقی - پژوهشی با موضوع ولایت مداری و تاثیر آن بر زندگی
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه علمیه حضرت زینب(س) شهر سریش آباد نشست اخلاقی – پژوهشی با موضوع ولایت مداری و تاثیر آن بر زندگی با حضور حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای رستمی مورخ 94/10/02در این مدرسه مبارکه برگزار گردید.
حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای رستمی بحث را اینگونه شروع کردند که خالق توانای بشر اولین انسانی که خلق فرمود به عنوان خلیفه الله معرفی کرد اما فرشتگان بعنوان مخلوقات معصوم و شاهد برخی امورهستی زبان به شکوه گشودند که پروردگارا چگونه کسی را بعنوان خلیفه و جانشین خود در زمین می آفرینی در حالی که او خون ریز است و اهل فساد در زمین است؟ خداوند متعال جواب فرمودند: من چیزی می دانم که شما از آن بی خبرید.(اشاره به این آیه کریمه: و اذ قال ربک للملائکه انی جاعل فی الارض خلیفه قالوا اتجعل فیها من یفسد فیها و یسفک الدماء قال انی اعلم ما لا تعلمون/30 بقره)از طرف دیگر لازمه خلیفه اللهی این مسئله مهم را به بار می آورد که بندگان پاک طینت به صورت بی چون چرا منقاد و مطیع اوامر و نواهی و ارشادات او باشند این مهم همان مسئله ای است که با عنوان ولایتمداری مطرح می گردد
ایشان با بیان این مطلب که ملاک رشد همه بشریت ولایت و ولایتمداری است افزودند که در اسلام در درجه اول شناخت ولی اصل اساسی است. و برای تبعیت از مقام ولایت باید مرحله به مرحله و پله پله پیش رفت در پله اول باید بدانیم ولایت یک امر قلبی است که برای اثبات نیازمند عمل هستیم.
به عنوان مثال در مجموعه ای که اکنون مشغول به فعالیت و تحصیل هستیم باید توجه داشته باشیم که مدیر این مجموعه امرش برای ما مطاع خواهد بود و باید با اقرار قلبی و عملی بر آن صحه بگذاریم اگر اینکونه شد در مراتب بالاتر تبعیت از ولی و ولایتمداری در وجودمان نهادینه خواهد شد.
سپس با بیان این حکمت از امیر المومنین علی علیه السلام که می فرمایند: لو ضربت خیشوم المومن بسیفی هذا علی ان یبغضنی ما ابغضنی و لو سببت الدنیا یجامتها علی المنافق علی ان یحبنی ما احبنی با توجه به این مطلب آشکار می شود که ولایتمداری از نشانه های ایمان است.
ایشان با اشاره به برخی از منابع تاریخی که سرگذشت برخی از پابه رکابان اهل بیت علیهم السلام مانند طلحه و زبیرها در آن ذکر شده فرمودند: علت لغزش این اشخاص در آخر این بود که قلباً ولایت مدار نبودند فلذا گرفتار دنیا و جاه طلبی شدند و در مقابل ولایت قد علم کردند در این زمانه حاضر نیز که حق و باطل گاهی به واسطه منافقان رنگ عوض می کنند لازم است که که با آگاهی بیشتری پیش بریم نباید کم کاری کنیم و با توجه به آیه کریمه انما ولیکم الله و رسوله و….می توان به خوبی اذعان داشت که حتی خداوند متعال و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام نیز در خط ولایتند فلذا باید دقت داشته باشیم و با نیرویی که در اختیار داریم خصوصا با توجه به نعمت تحصیلی که می کنیم نباید مدرک گرا باشیم و به دنبال دنیا خود را به بیراهه بکشانیم که ان العزه لله جمیعا فلذا لازم است تحقیقات خود را در زمینه ولایتمداری و نمونه های ولایت مداری علت و شکست ها و لغزش ها داشته باشیم تا این مسیر را به سلامت طی کنیم.
ایشان همچنین گریزی به واقعه کربلا و نحوه رفتار حضرت قمربنی هاشم و حضرت زینب سلام الله علیهما کرده و فرمودند: این اطاعت بی چون چرای این حضرات و تمام شهدای کربلا تنها در قالب برادر و خواهری نبود بلکه عامل اصلی این خلوص نیت و عمل، مسئله شناخت ولی و ولایتمداری بود. و همچنین با اشاره به این مطلب که امام زمان علیه السلام نگاه ویژه به طلاب دارند و آنها را پشتیبان خود می دانند فرمودند لازم است که ایشان را بهتر و بیشتر بشناسیم و قلبا و عملا مطیع ایشان و نایب برحقشان حضرت امام خامنه ای دامت برکاته باشیم ان شاء الله