برگزاری نشست اخلاقی با حضور اساتید و طلاب حوزه فاطمه الزهرا ( س) کامیاران با عنوان عوامل اضطراب
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه فاطمه الزهرا(س)کامیاران نشست اخلاقی با حضور استاد حوزه حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا محمودی در این مدرسه برگزار گردید. حجت الاسلام والمسلمین در ابتدای سخنان خود فرمودند:مبلغان گرامی توجه داشته باشید که امروزه هر چقدر پیشرفت در خانواده و جامعه بیشتر می شود آرامش از آنان کمتر می گردد. درست است امکانات برای انسان آسایش می آورد ولیکن موجب آرامش نمی گردد. پول شاید آسایش بیاورد ولی آرامش نمی آورد و هرچه بیشتر باشد اضطراب و نگرانی آن بسیار می گردد.
ایشان در ادامه عوامل اضطراب را برشمرده و هر یک را به صورت کامل شرح نمودند:
1- یادآوری گذشته
یادآوری گذشته فکر را مشغول می کند یا در امور مادی یا در ازدواج که می گویند طرف مقابل به درد شما نمی خورد و شخص مخالف آن را انجام می دهد.
2- احساس تنهایی
یکی از عوامل اضطراب احساس تنهایی است که به شخص دست می دهد. به طور مثال جوانی می گوید من تنها هستم و کسی به من توجهی ندارد.
3- احساس پوچی
احساس پوچی آن است که همه چیز برایش تکراری شده و خسته شده است. به گونه ای شخصی می گوید من در دندانپزشکی کار می کنم ولی از این زندگی خسته ام. چندین سال است که مشغول به کار هستم و چند وقت یکبار وسائل خانه خود را تعویض می کنم ولیکن با این حال بازهم احساس پوچی می کنم.
4- نرسیدن به کارهای متعدد
یکی دیگر از عوامل اضطراب نرسیدن به کارهای متعدد است. به طور مثال نرسیدن به شخص مورد علاقه اش. همچنین موفق نشدن در دانشگاه و رشته ی مورد علاقه اش.
5- نگرانی از آینده و سرنوشت
این مسئله را می توان از دو جنبه مادی و معنوی مورد بررسی قرار داد. از لحاظ جنبه ی مادی این نگرانی پیش می آید که آیا من در آینده شغل خوبی نصیبم می شود یا فرزندان صالحی را تربیت می کنم. آیا ازدواج خوبی خواهم داشت و … . از بعد معنوی نیز نگرانی های دیگری گریبان انسان می شود که آیا من مرگ با عزتی خواهم داشت یا نه؟ و … .
ایشان در ادامه اذعان داشتند که برای این مسئله راه حل های بسیار مهمی وجود دارد که اینک در این جلسه به یکی از آن ها که امید است اشاره می نمائیم.
* امیـد
خداوند متعال در قرآن کریم، سوره زمر آیه 53 می فرماید: «قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ بگو اى بندگان من كه بر خويشتن زيادهروى رواداشته اید از رحمت خدا نومید مشوید در حقیقت خداوند بخشنده است.»
از سویی دیگر در این خصوص حدیثی از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) نقل نمودند: «اگر امید نبود هیچ مادری به فرزندش شیر نمی داد.»
ایشان در پایان با آرزوی توفیقات روزافزون برای کلیه طلاب به سرور و سالار شهیدان امام حسین (علیه السلام) سلام عرض نمودند و روضه مسلم بن عقیل را خواندند.