برگزاری مراسم میلاد باسعادت حضرت امام محمد باقر(علیه السلام)در مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س)کامیاران با سخنرانی سرکار خانم باتمانی
به همت معاونت فرهنگی مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س)کامیاران به مناسبت میلاد باسعادت امام محمد باقر(علیه السلام)مراسم جشنی برگزار گردید.
سرکار خانم کهریزی پور مدیر محترم مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س)کامیاران اظهار داشت:در سالن اجتماعات حوزه ی علمیه ی فاطمة الزهراء (سلام الله علیها) شهرستان کامیاران به مناسبت میلاد با سعادت پنجمین اختر تابناک امامت و ولایت امام محمد باقر (علیه السلام) و حلول ماه مبارک رجب جشنی برگزار گردید
در این مراسم سرکار خانم باتمانی معاون محترم فرهنگی -تربیتی این مدرسه مبارکه ضمن تبریک به مناسبت ولادت با سعادت امام محمد باقر (ع) وحلول ماه رجب اشاره ای داشتند به حدیثی از امام محمد باقر(ع) که می فرمایند:شما را به پنج چیز سفارش می کنم اگر مورد ستم واقع شدی ستم مکن ،اگر به تو خیانت کردند خیانت مکن،اگر تکذیب کردند خشمگین مشو، اگر مدحت کردندشاد مشو،اگر نکوهشت کنند بیتابی مکن.
امام محمد باقر(ع)
القاب:باقر-باقرالعلوم
کنیه:ابو جعفر
نام پدر:علی ابن الحسین(ع)
نام مادر:ام عبد الله
تاریخ تولد:سوم صفر سال 57 هجری
محل تولد:مدینه
دوران امامت:18سال
مدت عمر:57سال
تاریخ شهادت:7 ذی الحجة سال14هجری در مدینه
محل دفن:قبرستان بقیع
ایشان در ادامه مطرح کردند:چرا آن حضرت را باقر لقب داده بودند؟
آن حضرت را به این علت باقرالعلوم لقب می خواندند زیرا علوم را می شکافت و باز می کرد و در علم تبحر داشتند وبه اصل وحقایق آن پی می بردند و فروع علم را از آن استنباط می کردندو گنجینه های نهایی معارف وحقایق احکام و حکمت ها ولطایف را که جز از دید کوته نظران وناپاکان نبود آشکار می کرد به همین دلیل است که به ایشان آشکار کننده و بالا برنده ی علم ودانش می گفتند.
شخصیت علمی ،اجتماعی ، سیاسی، اخلاقی وآفتاب وجود امام محمد باقر(ع) انچنان خیره کننده بود که هیچ کس را توان اغماض انکار جامعیت و کمال ابعاد وجودی حضرتش نبود بلکه فرهیختگانی که فیض وجودش را درک کرده بودند، اعتراف به کمالات بی شما ر امام باقر(ع) را موجب کمال خویش می دیدند و از این راه بر ارزش و اعتبار خویش در نزد صاحبان علم اندیشه می ا فزودند.
ایشان در ادامه ی مباحث خویش اشاره ی داشتند به فضیلت ماه رجب و اینکه این ماه هفتمین ماه سال هجری قمری می باشد که فضیلت آن بسیار بالا است زیرا در میان ماه های دوازده گانه بدون ائتلاف با ماههای دیگر از حرمت وقداست بر خوردار می باشد.
پیامبر اکرم (ص) می فرمایند : فضل رجب علی سائر المشهور کفضیل القران علی سائر الکلام .فضیلت ماه رجب نسبت به ماههای دیگر همانند فضیلت قران است نسبت به کلام های دیگر.
وی در ادامه افزودند:رجب به معنای قربانی و تعظیم است .پیامبر با دیدن هلال ماه دعای ذیل را می خواندند:اللهم بارک لنا فی رجب و شعبان و بلغنا رمضان.پروردگارا ماه رجب وشعبان را برای ما مبارک گردان و به سلامتی ما را به رمضان برسان.طبق برخی روایات شب بیست و هفتم این ماه آن حضرت با جسم مبارکش به معراج رفتند از مکه به بیت المقدس و از آنجا به بالاتر از هفت آسمان راه یافتند. و درپایان ایشان اشاره ای داشتند به حدیث امام باقر (ع) که می فرمایند : اگر مومنی را دوست داری فرا رسیدن ماه رجب را به اوخبر دهید.