برگزاری جلسه ای با عنوان فرهنگ و آداب برخورد اسلامی در مدرسه الزهرا(س)قروه
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه الزهرا(س)جلسه ای با عنوان فرهنگ و آداب برخورد اسلامی در تاریخ 94/09/19دراین مدرسه مبارکه برگزار گردید.
سخنران جلسه سرکار خانم ثریا گوران سخن خود را با استناد به آیه(( یا ایها الذین آمنو واتقوالله قولو قولاً سدیدا )) آغاز کردند.
سرکار خانم گوران فرمودند: برای گفتگوها و برخوردهای اجتماعی، خلنوادگی، دوستانه و … باید یک فرهنگ سالم و اسلامی داشته باشیم، روش و طرز گفتگوها را بلد باشیم در شوخی ها و دعوا ها و تمام رفتارهایمان حدو حدود را نگه داریم، ایشان بعنوان مثال چند نمونه از فرهنگ تخاطب را ذکر کردند که عبارتند از:
1-فرهنگ تخاطب در عصبانیت: باید به گونه ای باشد فوحش ندهیم، بددهنی و تصمیم از روی عصبانیت نباشد، طبق روایات پیامبر اکرم(ص) که میفرماید: ما حتی نباید بادها، کوههاو دریاها را هم فوحش بدهیم زیرا هر فوحش بازگشتش به سوی خود ماست.
باید سبک زندگیمان مانند سبک زندگی انبیاء و اولیاء باشد. صبر و در مقابل عصبانیت و دعواها از نشانه های مومن است.
2-فرهنگ تخاطب در شوخی: شوخی هایمان نیز باید موجب آزار و اذیت دیگران نباشد همانند پیامبر عظیم الشان اسلام حضرت محمد(ص) که همیشه شوخی میکردند ولی در شوخی هایشان هرگز جز حق چیزی نمیگفتند.
3-فرهنگ تخاطب در تقاضا و قرض گرفتن: هنگام نیاز به امور مادی نباید با بیان مشکلات زندگیمان موجب حقیر و کوچک شدن خویش باشیم.
4-فرهنگ امر و نهی: امر و نهی ماهم باید منافق گونه نباشد یعنی حرف و عملمان با هم در تضاد نباشد بلکه هماهنگ باشد.
5-فرهنگ تخاطب با اولیاء و پیامبر اکرم(ص) هم باید طبق آیه قرآن باشد که خداوند میفرماید:(( لا ترفع الا صواتکم فوق صوت النبی)) آیه دوم سوره حجرات شامل همین زمان هم میشود واختصاص به زمان آنها نبوده، یعنی ما زمانی که به زیارت این بزرگان میرویم باید ادب را رعایت کنیم و در زیارت با صدای بلند نباید دادو بیداد کنیم بلکه با کمال ادب از زیارت آنها فیض ببریم.
استاد گوران در پایان بیانات خود به رابطه استاد و شاگردی هم اشاراتی نمودند و برای توضیح بیشتر به ادب حضرت موسی (ع) اشاره نمودند که حضرت موسی (ع) برای شاگردی حضرت حضر(ع) فرمودند:(( هل اتبعک )) آیا اجازه میدهید از تابعان شما باشم برای اینکه چیزهایی از تو یاد بگیرم انشاا… از صابرین خواهم بود.