برگزاری جلسه اخلاق عمومی با موضوع: تکبر
به گزارش معاونت فرهنگی مدرسه علمیه حضرت زینب(س) شهر سریش آباد جلسه اخلاقی با حضور حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای چراغعلی عربیان استاد اخلاق در این مدرسه مبارکه برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای عربیان با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) فرمودند: کسی که نظرش این است که بر دیگری برتری دارد، جزء مستکبرین است.
ایشان فرمودند: روایات در باب تکبر و آثار شوم آن بسیار زیاد است. به عنوان نمونه، امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: زشتترین اخلاقها، تکبر است؛ أَقْبَحُ الْخُلُقِ التَّکَبُّر یعنی در بین همۀ خُلقها تکبر از همه زشتتر است امیرالمؤمنین(ع)در روایت دیگری میفرماید: إِیَّاکَ وَ الْکِبْرَ فَإِنَّهُ أَعْظَمُ الذُّنُوبِ وَ أَلْأَمُ الْعُیُوبِ وَ هُوَ حِلْیَةُ إِبْلِیس از کبر بپرهیز، چون کبر بزرگترین گناهان است و دردناکترین عیبها است و حیله ابلیس است.
ایشان در ادامه افزودند: نشانه های تکبر بسیار است، از جمله اینکه متکبر انتظاراتی از مردم دارد؛ انتظار دارد که دیگران به او سلام کنند، در ورود به مجلس از او پیشی نگیرند، همیشه در صدر مجلس جای گیرد، مردم در برابر او کوچکی کنند، کسی از او انتقاد نکند و حتی پند و اندرز نگوید، همه برای او امتیازی قائل شوند و حریمی نگه دارند، مردم در برابر او دست به سینه باشند و همیشه از عظمت او سخن بگویند.
در پایان فرمودند: علماى اخلاق تكبر را به سه بخش تقسيم كردهاند:
1-تكبر در برابر خدا! 2- تكبر در برابر پيامبران.3- تكبر در مقابل خلق خدا قسم سوم، تكبر در برابر بندگان خداست به گونهاى كه خود را بزرگ بشمارد و ديگران را كوچك و خوار و بى مقدار، زير بار هيچ كس نرود، خود را از همه برتر ببيند و حق هيچ صاحب حقى را محترم نشمارد و دائما منتظر باشد كه ديگران براى او عظمت قائل شوند.