برگزاری جلسه اخلاق عمومی با حضور حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا رستمی در مدرسه سقز
با لطف و عنایت خداوند متعال جلسه اخلاق عمومی برای طلاب مدرسه علمیه حضرت فاطمه(س) روز شنبه 10/11/94 برگزار شد. در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین حسن رستمی مدرس اخلاق این مدرسه مبارکه، برای طلاب از حسن خلق و فضایل اخلاقی صحبت نمودند.
ایشان بیان داشت: کسی که منش اخلاقی خوبی دارد، اخلاق پسندیده ای که در هر آیین و مکتبی آن را تأیید می کند و دینی که در بین تمامی ادیان و مکتب ها این اخلاق را به طور کامل و مکارم اخلاق در خود دارد و مورد حمایتش است به طوری که مسلمانان می توانند به کمک تمسک جستن به این دستورات نجات پیدا کنند؛ دین مبین اسلام است. و این دین در خود تقسیماتی دارد که بخشی از آن منوط به اخلاق است، بخشی را احکام و دسته ای به اعتقادات اختصاص داده شده است. مثل مسئله توحید، نبوت، معاد . حال وقتی که اخلاق نیز تابع احکام و اعتقادات ماست و از آن دو پیروی کند نتیجه این است که در اخلاق و ظاهر رفتار مانیز نمود پیدا می کند.اخلاقیات ما به یک بیان سوار بر اعتقادات ماست. اگر اعتقادات محکمی داشته باشیم در بحث اخلاقیات نیز مشکل نخواهیم داشت. باور داشته باشیم که خدایی هست، معادی هست . دانستن با باور داشتن خیلی فرق دارد باید به یقین رسید نه صرف اینکه فقط درک کرد و فهمید. اگر ما اعتقادات محکمی داشته باشیم در بحث اخلاقیات مشکلی نخواهیم داشت.
وی در ادامه فرمایشات خود اشاره ای داشتند به رساله حقوقی امام سجاد(ع) در باب حقوق اعضای بدن و از جمله حقوق زبان را تشریح نمودند و افزود: یکی از این حقوق که باید توسط زبان رعایت شود، حسن خلق است. با مردم به نیکی سخن گفتن است. دین مبین اسلام همواره پیروان خود را به حسن خلق و نرم خویی و مدارا و ملایمت در گفتار و رفتار فراخوانده و از درشتی و تندخویی بازداشته است چرا که این آموزه یکی از این مهمترین عوامل قدرت، موفقیت و پیروزی انسان در زندگی است. چنانچه همین، عامل موفقیت پیامبران الهی به ویژه پیامبر گرامی اسلام(ص) در جذب قلوب انسانها و گسترش دین بوده است.
در نتیجه اینکه رابطه با مردم و رعایت اخلاق اجتماعی یکی از مهمترین و گسترده ترین عرصه های خودسازی و پرورش توانایی های انسان است. در این میدان است که انسان می تواند در اثر ارتباط با انسانهای دیگر ارزش های وجودی سایر مهارت های حرفه ای، علمی، عقلی و مدیریتی خود را بنمایاند و فضایل اخلاقی و کمالات انسانی را در خویش نهادینه کند و همچنین به شکوفایی توانایی دیگران نیز کمک کند.