نکاتی سودمنـد اما مختـصر در مورد انـگور در ایران
انگور میوهای شیرین و لذیذ و از نوع میوههای خوشهای است. انگور میوه ای است بهشتی که شامل ویتامین های A و B و C می باشد همچنین دارای مقداری منیزیم، کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم و آلبومین است. این میوه مناسب برای بیماریهای اعصاب است. مواد غذایی موجود در انگور به هضم غذا و جذب آن در معده کمک فراوانی میکند و در درمان بیماریهای سوءهاضمه، سل ریوی، مشکلات کلیوی (سنگ کلیه) و یبوست کمک فراوانی میکند. همچنین این میوه را برای درمان بیماری های ناشی از عوارض رماتیسم، کم خونی و حتی پیش گیری از سرطان سودمند می دانند.
انگور هم لاغر کننده است و هم چاق کننده. بدینگونه که اگر انگور را از صبح تا ظهر، خالی میل کنید لاغر کننده است و اگر آن را همراه با غذا میل کنید چاق کننده است. توجه داشته باشید وقتی انگور میل می کنید پشت آن آب سرد ننوشید و یا میوه های خشک مانند برگه ی هلو و غیره را با انگور و آب میل نکنید زیار دچار دل درد می شوید.
یکی از خواص انگور، صاف کننده و “مولد خون بودن” آن است. انگور قند خون را نیز تنظیم می کند. به علاوه انگور قرمز برای تصفیه ی خون و خون سازی از انگور سبز هم بهتر است. البته افرادی که قند خون پایین دارند می توانند از انگور بهره ی زیادی ببرند. بنابر این سعی کنند همیشه انگور تهیه کنند و چند بار در روز مقداری از آن را میل کنند.
آب انگور مغذی عضله قلب است. انگور اختلالات قلبی حاصله از ازدیاد فشارخون را از بین میبرد و دارای اثر تقویتکننده قلب است. انگور موجب ازدیاد ترشح صفرا میشود و عمل هضم را تحریک و تسریع میبخشد و تخمیرهای رودهای را کاهش میدهد. انگور یکی از میوه های ضد سرطان شناخته شده است و این به خاطر خواص ضد عفونی کنندگی آن است.
انگور برای سلامتی قلب، ریه و کلیه نافع است و به علت داشتن املاح و مواد سلولزی، ملین و مدر بوده و برای مبتلایان به اوره ی خون مناسب و سازگار است. این نکته را هم بدانید یبوست که عوارض آن بی اشتهایی، نفخ، سردرد، تشنگی مفرط و بد بویی دهان است با خوردن آب انگور تازه برطرف می شود. هر شخصی باید حتی الامکان در روز مقداری انگور میل کند زیرا میوه ای ضد عفونی کننده است.
افرادی که در دوره ی نقاهت یک بیماری هستند و یا ضعف عمومی بدن دارند و در نتیجه قدرت دفاعی بدن آنها کم شده است، سعی کنند از انگور، هویج، سیب و هلو، به مقدار زیاد استفاده کنند. البته این میوه ها را با هم در آب میوه گیری ریخته و آب میوه ی حاصل شده را جرعه جرعه در طول روز بنوشند. خوب است بدانید انگور پتاسیم زیادی دارد که به جبران ضعف بدن کمک می کند.
تاکستان های ایران انگورهای مختلفی را عرضه می کنند که نامهایی از قبیل: عسگری، بی دانه، شاهانی، کشمشی، صاحبی، فخری، لعل حسینی، مراغه ای، یاقوتی، نباتی، مسکه، خلیلی، گزنه ای، ملائی، مهدی خانی، کندری، مثقالی، روچه، ابی، الفی سیاه، لوغن، شانی، شاماما، یزدانی، گوهر، کمری، شاهرودی، الوان، خلیفه حصار، دم خروسی، رازقی شیرازی را دارند که در ادامه ایمیل تصاویری برخی از نژادهای انگور را می بینید:
یاقوتی
لعل حسینی
بی دانه
مثقالی
خلیلی
مسکه
نباتی
مهدی خانی
ملائی
گزنه ای
کندری
عسگری
رازقی شیرازی
دم خروسی
شاهرودی
گوهر
خلیفه حصار
غوره (میوه نارس انگور) که دارای طعم ترشی میباشد برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی کننده بدن نیز هست. غوره و آبغوره در آشپزی ایرانی کاربرد فراوان دارد. غوره اگر با سالاد میل شود، برای لاغر کردن سودمند است. سعی کنید غوره را خالی نخورید چون روی معده اثر سوء می گذارد هم چنین خانم های باردار از خوردن غوره ی زیاد خودداری کنند، چون غوره مدر است و امکان دارد موجب سقط جنین شود.
کشمش (میوهٔ رسیده و خشک انگور) دارای خواص بیشماریست. تقویت کننده ی بدن است و اگر آن را مانند چای دم کنید و بنوشید، برای نرم کردن سینه و درد گلو مفید است. مصرف کشمش سستی و رخوت را از بدن دور میکند و موجب از بین رفتن آب اضافی بدن میشود، دهان را خوشبو میکند و ماده مناسبی از فیبر، آنتی اکسیدان و انرژی در بدن است. کشمش برای سلامت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است. همچنین منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن میباشد. این میوه خشک باعث عملکرد صحیح رگهای بدن میشود …
کشمش نیز مانند محصول اولیه آن که همان انگور است انواع مختلفی دارد که بر اساس نوع انگور و همینطور نوع تهیه، نامهای متفاوتی هم دارند. کشمش سبز قلمی، کشمش زرد(دودی)، کشمش تیفی، کشمش آفتابی و کشمش مویز و … که البته مصرف هر نوع از آنها نیز به نوعی متفاوت است.