آیت الله مشکینی در کلام بزرگان
آیت الله مشکینی
آیت الله یزدی: حضرت آیت اللّه مشکینی(ره)، شخصیتی جامع، ستودنی و کم نظیر بود و ما نیم قرن بود که از انفاس قدسی ایشان بهره مند بودیم.
آیت الله یزدی:
آیت الله محمد یزدی با اشاره به ابعاد شخصیتی آیت الله مشکینی(ره) گفت: این مجاهد وارسته در شروع و پایان جلسات خبرگان رهبری و جامعه مدرسین ما را به یاد خدا می انداخت و از جمله شخصیتهایی بود که در انقلاب بدون هیاهو انجام وظیفه می کرد.
آیت الله مشکینی(ره) دارای ویژگی های خاص مدیریتی و فقهی بودند و آگاه به زمان و مسائل بودند.
ایشان استاد بزرگ و برجسته حوزه علمیه قم بود و کلام و بیان این عالم فقیه نقش و تاثیر بسزایی بر طلاب جوان حوزه های علمیه داشت.
فقاهت، زهد، تواضع و وارستگی این عالم فرزانه مثال زدنی و شخصیت و زندگی ایشان سرمشق و الگوی طلاب بود.
آیت الله حسینی بوشهری:
(لطفا به ادامه مطلب توجه فرمایید)
عضو مجلس خبرگان رهبری؛ درباره شخصیت آیت الله مشکینی(ره) گفت: ایشان چهره ای، ساده زیست، زاهد، مجاهد و همراه همیشگی امام راحل، مقام معظم رهبری و انقلاب بود.
آیت الله مشکینی از نظر علمی شخصیتی بسیار برجسته و در محضر بزرگانی همچون حضرات آیات مرحوم امام راحل، بروجردی، محقق داماد، حجت و دیگر بزرگان تلمذ کرد و نیز شاگردان مبرز زیادی را برای جامعه علمی کشور و حوزه های علمیه تربیت کردند.
مرحوم مشکینی رییس فقید مجلس خبرگان رهبری و جامعه مدرسین حوزه علمیه، دلداده اهل بیت(ع) بود خدمات بسیار بزرگی به گسترش فرهنگ اهل بیت عصمت و طهارت(ع) کرده است.
آیت الله مشکینی(ره) جزو شخصیت هایی بود که مرجعیت امام راحل را امضا کرد و در برابر دشمنان باک و هراسی به دل راه نمی داد و تنها به انجام وظیفه الهی و اسلامی خود فکر می کرد.
رییس فقید مجلس خبرگان رهبری، با وجود اینکه جایگاه برجسته ای در جهات علمی داشت، همواره ساده زیست بود و در برابر دیگران تواضع می کرد و سراغ مرجعیت نرفت و این مساله زهد و تقوای فوق العاده وی را نشان می دهد. و در هر جا و مکان که حضور می یافت، همواره مورد احترام و تجلیل دیگران بود و همه از این عالم فرهیخته به نیکی یاد می کردند.
بعد از ارتحال این عالم ربانی، اعضای مجلس خبرگان رهبری در جلسه ای در محضر رهبر انقلاب بودند که در این جلسه مقام معظم رهبری آیت الله مشکینی را مصداق کلام امام علی(ع) که متقین «اهل فضل»، میباشند و منطق شان صواب، زمان شناس و موقعیت شناس هستند، بیان کردند.
این بزرگان مسیر و راه را برای ما باز کرده اند و ما باید از زندگی آنها الگو بگیریم و اندیشه های این بزرگواران را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
آیت الله مشکینی در جبهه های سیاسی، فرهنگی، فکری و اجتماعی، وظیفه شناس بود و به روایات اهل بیت(ع) نیز اهتمام ویژه ای داشت و مطابق با نیازهای جامعه و حوزه های علمیه کتاب می نوشت.
امروزه طلاب بیش از هر زمان دیگری به اخلاق نیاز دارند و باید از شخصیت های بارزی همچون آیت الله مشکینی الگو بگیرند و حوزه های علمیه نیز باید با برنامه ریزی مناسب، چنین شخصیت های برجسته ای را در دل خود پرورش دهد.
استاد فهیمی:
به نقل از استاد فهیمی حضرت آیت الله مشکینی لباس های طلبه ها را درشب میشست و یک عارف وارسته بود.
علامه نورانی:
حکیم علامه ذوالمعارج حاج شیخ مصطفی نورانی (ریاضیدان فیزیکدان فقیه طبیب) فرموده بودند: آیت الله مشکینی از علمای عدیده ماست به طوری که اکثر علمای فعلی از شاگردان ایشان میباشند در قم درس اصولی وی کم نظیر است. (به نقل از حاج محمد نورانی فرزند علامه نورانی)
خاطرات تبعید آیت الله مشکینی در ماهان به روایت یکی از انقلابیون
حسین سلیمانی یکی از انقلابیون کرمانی و از دوستان آیت الله مشکینی در دوران تبعیدشان در شهر ماهان گفت: آیت الله مشکینی در سال 52 به شهر ماهان تبعید شد، و در آن زمان شیخ علی کشمیری در مسجد عباسیه نماز می خواند که بعد از ورود ایشان به شهر ماهان نماز جماعت این مسجد را آیت الله مشکینی برگزار می کرد.
از زمان ورود ایشان به ماهان توسط چند تن از افراد مطمئن شهر، وسایل جزیی زندگی را برای ایشان فراهم کردیم و بعد طبق دستور ایشان به منزلشان در قم رفتیم و خانواده ایشان را به ماهان آوردیم.
آیت الله مشکینی و خانواده ایشان در خانه ای که در مسجد بود مستقر شدند و ایشان می بایست هر روز فاصله حدود دو کیلومتری مسجد تا پاسگاه را برای امضا دفتر بپیماید، که البته بعد از گذشت مدتی مسئول پاسگاه خودش برای گرفتن امضاء می آمد.
مسجد و خانه ای که آیت الله مشکینی در آنجا زندگی می کردند در بالای رودخانه ای بود که این رودخانه تا مسافت طولانی در شهر ادامه داشت و ایشان هر روز با همت مردم مسیر رفت و آمد آن را درست می کردند.
بعد از 11 ماه از حضور آیت الله مشکینی دستور رسید که از ماهان به گلپایگان اصفهان تبعید شوند و با همه تلاشی که برای ماندن ایشان انجام شد نتوانستیم کاری بکنیم و تا جایی که ایشان در پاسگاه آخرین نماز جماعت را با مردم بجا آوردند و ایشان را بردند.
رفتن ایشان مردم را بسیار ناراحت کرد و مردم تصمیم گرفتند بعد از گذشت 2 ماه و نیم از رفتن ایشان با مینی بوس به گلپایگان بروند و وقتی که خدمتشان رسیدیم ایشان فرمودند شما اولین نفراتی هستید که بعد از این مدت به ما سر زدید .
آیت االه مشکینی بعد از گلپایگان به کاشمر و بعد به مشهد تبعید شدند و از آنجا نیز به قم منتقل شده و تا قبل از فوتشان نیز هر چند وقت یکبار دوستانشان از ماهان برای دیدن ایشان به قم می رفتند.
کلیپ های مرتبط
زندگی آیت الله علی اكبر مشكینی بخش اول
زندگی آیت الله علی اكبر مشكینی بخش دوم
سخنان ارزنده و آموزنده ی آیت الله مشکینی